Azi plec la Cernauti impreuna cu Radu Paltineanu

Mitropolia Bucovinei Cernauti

Cum spuneam si mai demult, anul acesta, anul Centenar, este anul in care vreau sa ma duc sa vizitez fix acele locuri in care s-a infaptuit Unirea cea Mare. Si nu oricand, ci fix in ziua in care se sarbatoreste CENTENARUL. Am fost deja la Chisinau pe 27 martie, urmeaza acum o „dubla” – Cernauti (unde pe 28 noiembrie 1918 s-a proclamat unirea Bucovinei cu Romania) si Alba Iulia (unde pe 1 Decembrie a avut loc Marea Adunare a Romanilor care au decis unirea Ardealului, Banatului, Maramuresului si „partilor unguresti” cu Regatul Romaniei). Asa ca astazi, am plecat spre Cernauti.

Am mai fost la Cernauti acum opt ani, pe vremea cand lucram in Ucraina. Prima data, obligat de un anumit vulcan islandez cand a trebuit sa plec spre Kiev cu o combinatie de tren – autostop – tren cand am descoperit ca Cernautiul este un oras absolut superb si apoi, intr-un weekend (tot in drum spre Kiev) cand am vizitat atat Cernauti, cat si cetatea Hotinului.

De data aceasta, o sa fiu impreuna cu un personaj cu totul si cu totul special si, sincer, sunt extrem de mandru si bucuros ca vom merge impreuna, mai ales ca are atat de multe sa-mi povesteasca. Este vorba despre Radu Paltineanu tocmai reintors in Romania dupa ce timp de trei ani si trei luni a strabatut America pe bicicleta din Alaska pana in Tara de Foc. Nu am ajuns sa ne vedem de cand a revenit (eu eram in Etiopia), dar ma bucur extrem de mult ca vom fi impreuna in Ziua Centenarului la Cernauti…

Urmariti pagina mea de Facebook și pe cea a lui Radu pentru poze si filmulete, cat mai aproape de live (gasim noi vreun wifi prin Cernauti, ca pretul la roaming este mult prea mare pentru Ucraina :)).

Daca sunteti zilele acestea prin Cernauti, dati de veste 🙂

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest