Visa-on-arrival va fi gratis pentru romani in Thailanda intre 1 decembrie si 31 ianuarie

13. Bangkok Thailanda

Poate unii dintre voi ati citit ieri ca guvernul Thailandei a decis sa renunte la a percepe suma de 2000 baht (circa 50 euro) pentru visa-on-arrival pentru 15 zile. Presa a trambitat insa niste prostii – in primul rand, au anuntat ca masura intra in vigoare de la 1 ianuarie (incorect, intra in vigoare de la 1 decembrie) si nu este pe termen nelimitat, ci doar pe 2 luni: 1 decembrie 2018 – 31 ianuarie 2019 (cu posibilitate de prelungire, am mai vazut-o). Asa zisii ziaristi de la asa-zisa televiziune Antena 1 au trambitat chiar ca Thailanda ridica vizele pentru romani, dovedind ca in redactia sus-numitei institutii sunt fie niste indivizi care nu au auzit de Google, fie stiu engleza ca idolul lor Veorica Dancila, fie sunt pur si simplu niste prosti.

Deci, stirea anuntata de Bangkok Post, principalul ziar thailandez de limba engleza este urmatoarea – pentru ca numarul turistilor chinezi a scazut semnificativ si pentru ca China este in acelasi „pachet” cu Romania si alte 19 tari (cetatenii pot obtine o visa-on-arrival de 15 zile), pentru a creste numarul de turisti, au decis sa renunte la taxa de viza. Aceasta decizie nu modifica preturile de la vizele obtinute de la ambasadele thailandeze, ci doar cea pentru visa-on-arrival. Decizia de renuntare la perceperea taxei de viza este valabila doar 2 luni: 1 decembrie – 31 ianuarie. Personal, cred ca decizia este tardiva si probabil va fi prelungita si dupa 31 ianuarie (a mai existat odata un discount de 50% pentru viza care era initial pentru 3 luni, apoi a fost prelungit pentru aproape un an), dar sa mai vedem.

Stire buna… daca pretul vizei v-a facut sa pregetati sa mergeti in Thailanda, grabiti-va … e gratis, dar nu pentru mult timp.

Categorii:
Vize

Comentarii

 • Marius spune:

  Bună idee au avut – dacă prelungesc și în Februarie îmi vor scuti în total 100 USD 🙂

 • Radu spune:

  Se pare ca plata nu mai este obligatorie începând cu 15.11. Am întrat pe aceasta data și era scris ca între 15.11 și 13.11. 2019 cetățenii celor 20 de tari menționate sunt scutiți de la plata vizei. Prin consecință am întrat fără sa plătesc cei 2000 Thb.

 • Ruxandra spune:

  https://www.thai.lt/blog/699-thailand-visa-on-arrival-fees-waiver-2018

  Sa inteleg ca s-a micsorat perioada acordarii vizei gratuite?Eu o sa ajung in jur de 22 ian in Phuket, stau cateva zile acolo si apoi plec in Malaezia. La intoarcere, zborul va fi tot din Phuket. Va trebui sa mai platesc viza daca nu ies din aeroport?

  • Imperator spune:

   Yap. Asa se pare. Eu ma astept insa sa prelungeasca perioada asta.
   Daca nu iesi din aeroport, nu trebuie sa iei viza, dar trebuie sa vezi daca bagajul de cala iti este trimis direct la destinatie, sau trebuie sa te duci sa-l ridici. Daca, da, ridicarea bagajelor se intampla dincolo de control pasapoarte si iti trebuie viza. Sau contactezi stafful personalului sa vezi ce se poate face.

  • Leonard spune:

   Buna Ruxandra ! Tocmai ce am vazut comentul tau si m-am gandit sa te intreb daca mai mergi cu cineva . Eu merg tot in aceeasi perioada la Phuket si nu mai gasesc pe nimeni disponibil , ma gandesc ca ar fi fain sa mai cunosc persoane care merg in Thailanda . ( nu am mai calatorit singur asa departe ) . Daca si tu esti in cautare de persoane pe durata vacantei “let’s keep in touch” . Multumesc .

 • Adrian spune:

  Buna ziua , noi am intrat aseară in thailanda plătind cate 200 thb. Intr-adevar se sta la o coadă f mare , cam o ora si jumatate de așteptare pentru ca printre cele 20 de țări se numără India si China

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest