Tips & tricks – cum să economisești când îți cumperi diverse servicii necesare călătoriilor

Bonusway

Unul dintre scopurile acestui blog, pe lângă acela fundamental de a-i încuraja, ajuta și inspira pe oameni să călătorească, este să dea anumite trips & tricks despre cum se poate călători mai ieftin. Sigur, există zeci de mii de trips & tricks – despre unele am scris și eu, despre altele au scris și alți bloggeri de travel din România și din alte părți ale lumii, astăzi vreau să vă readuc în atenție un serviciu numit Bonusway care vă oferă înapoi o parte din banii pe care i-ați dat dacă ați achiziționat ceva de pe unul dintre site-urile partenere.

Hai să vă explic însă cum funcționează, totul este transparent și clar.

După explozia comerțului pe internet (astăzi, aproape orice se poate cumpăra după doar câteva clicuri), pentru a-și promova vânzările, marile magazine on-line au introdus așa-numitele programe de afiliere. Practic, orice alt site care vrea să se afilieze primește un cod și un link și, în momentul în care un client vine de pe respectivul site și cumpără ceva de pe magazinul la care e afiliat, primește un comision. În imensa majoritate a cazurilor, prețul e identic chiar dacă intri direct pe magazin sau prin linkul de afiliere – practic, magazinul își cedează o parte din profit celui care îl promovează. Există milioane de site-uri la nivel mondial care asta fac.

Ei bine, există însă și companii care s-au gândit să ducă acest nivel de afiliere la un alt nivel. Da, au un site, da, se afiliază, dar promovează la greu aceste afilieri și devin unele dintre cele mai mari site-uri afiliate. O astfel de companie este Bonusway, o companie finlandeză care operează însă în 15 țări și are aproape 5 milioane de clienți. În România, este prezentă din 2017 (de la sfârșitul anului, m-am înscris și eu) și cresc în fiecare zi.

Cum funcționează ?

Înscrie-te aici. Daca te înscrii pe linkul menționat, vei primi cadou 10 lei la prima cumpărătură – un cadou de bun venit

Bonusway inscriere

O să vezi că există numeroși parteneri – de la magazine de haine la electronice, de la călătorii la alimente și băuturi. În acest moment, în România, Bonusway are 395 de parteneri (dar numărul variază).

. Bonusway magazine

Blogul acesta este de călătorii, așa că hai să vedem ce se oferă la călătorii. Vezi că în stânga paginii, în meniu apare „magazine” și alege „călătorii”. Sau direct de pe pagina principală.

. Bonusway magazine calatorii

Hai să luăm la rând partenerii, să vedem cine sunt.

 

Cazare:

  1. Booking – nu cred că nu îl știe cineva, este site-ul cel mai mare din lume prin care poți să-ți rezervi cazare oriunde în lume (aproape oriunde, de exemplu, nu în Coreea de Nord J). E site-ul pe care îl folosesc constant pentru cazare. Știu că nu e cel mai ieftin, dar are un avantaj care pentru mine este foarte important – poți să-ți anulezi rezervarea chiar și cu o zi înainte (gratis, în cele mai multe cazuri) și plătești odată ajuns la cazare.
  2. HotelsCombined – este mai puțin cunoscut la noi, dar este un metasearch de cazări. Fondat în 2005 în Australia, HotelsCombined funcționează ca și momomdo sau skyscanner pentru bilete de avion. Caută cele mai bune rate de hoteluri prin numeroase site-uri vânzătoare de cazare.
  3. Agoda – este mama și tata site-urilor de cazare din Asia. Fondată în Phuket în 1997, actualmente cu sediul în Singapore și deținută de Booking Holdings fost Priceline (aceeași companie deține și Booking.com, de altfel, dar și momondo, kayak, cheapflights etc.), Agoda a devenit un Dumnezeu pentru hotelurile și pensiunile din zona asiatică. Mi-aduc aminte, acum câțiva ani, ajungeam seara în Luang Prabang împreună cu mai mulți călători într-un microbuz. Ei călătoreau fără rezervări. Eu am zis că vreau la pensiunea X, unde aveam rezervare. Era pe o stradă plină cu pensiuni pe gardul cărora scria „Full”. Am oprit în fața pensiunii mele. Scria tot „full”. Până să mă dau jos, a apărut disperat un laoțian mic care țipă din tot rărunchii „Agodaaaaa ? Agodaaaa?”. Da, aveam camera. A doua zi, m-am întâlnit întâmplător cu ceilalți din microbuz. Erau morți de somn, dormiseră într-un parc, nu găsiseră nimic.
  4. Hotels.com – din nou, mai puțin cunoscut în România, este, după cum vă dați seama și după nume, cel mai vechi site de rezervări hoteluri. Altfel ar fi fost imposibil să aibă acest domeniu. A fost fondat în 1991 (cu un an înainte de apariția internetului) și pe vremea aceea făcea rezervări prin telefon în SUA. Numele de hotels.com a fost cumpărat în 2001 pentru 11 milioane de dolari (atunci, o sumă exorbitantă, acum, o nimica toată). Oferă rezervări de hoteluri în toată lumea.

Transport public

  1. Kiwi.com. – o companie cehească ajunsă în top 5 cele mai mari companii vânzătoare de bilete de avion din România. Sunt cunoscuți prin faptul că oferă „virtual interlining” – combină segmente de la mai multe companii aeriene, garantând pentru transfer – adică dacă pierzi avionul de legătură pentru că zborul precedent a avut întârziere, cei de la kiwi te re-ruteaza gratis. În mod normal, dacă zbori cu aceeași companie, transferul este garantat și, dacă îl pierzi din cauza întârzierii avionului, e obligația companiei aeriene să te reruteze – dar dacă combini mai multe companii, ești pe barba ta. Să zicem că vrei să zbori din Kathmandu la București și că ai zborul Kathmandu – Doha – București cu Qatar Airways. Dar cel mai ieftin zbor este Katmandu – Delhi cu Indigo, Delhi – Amman cu Royal Jordanian și Amman – București cu Ryanair. Kiwi îți vine cu traseul ăsta, garantându-ți transferul – dacă Royal Jordanian ajunge cu întârziere și pierzi Ryanair-ul spre casă, Kiwi te rerutează.
  2. Lufthansa si Qatar Airways – sunteți fani Lufthansa Group (Lufthansa, Austrian Airlines, SWISS, Eurowings, etc) sau Qatar Airways ? Nicio problemă, sunt afiliați Bonusway.
  3. GoEuroTravel (actualmente, redenumit Omio) – este un metasearch gen momondo, dar care combină nu doar bilete de avion, ci și de autobuz și de tren! Vrei să călătorești de la Giurgiu la Padova? Primești opțiuni și de bilete de avion (din cele mai apropiate aeroporturi) și de autobuz (pentru că CFR-ul nu vinde prin Omio). Dar dacă ai simula de exemplu de la Roermond (Olanda) la Padova, ai afla și oferta de pe tren.

Rent-a-car

  1. Rentalcars.com – e un momondo al închirierilor de mașini. Un motor de căutare care te trimite la compania de închirieri cu cele mai bune prețuri din orice locație din lume. Sau, mă rog, aproape cea mai bună.

 

Mai sunt de asemenea, agenții de transport tip shuttle, site de vanzari geamantane si agenții de voiaj.

 

Ce trebuie să faci? De pe pagină principală, faci clic pe logoul companiei partenere și rezervi prin acel link. La circa 2 – 3 luni din momentul în care ai făcut plata și ai și folosit respectivul serviciu, vei primi o sumă de bani înapoi în contul tău de Bonusway – când se ajunge la suma de 50 de lei, îi vei primi elegant în contul tău bancar.

Deci să recapitulez pe scurt

  1. Te înregistrezi pe linkul acesta –-> Bonusway
  2. Alegi magazinul dorit, faci click pe logo-ul lui si îți faci rezervarea (sau achiziționezi ce ai de achiziționat)
  3. La final, primești bonusul în contul tău Bonusway. Simplu !

Inregistrează-te și începe să economisești bani !

 

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest