Bulgaria nu va mai carantina cetatenii din mai multe tari europene INCLUSIV Romania. Probabil dupa 17 iunie, nici Romania nu va mai impune auto-izolare daca vii din Bulgaria

Veliko Tarnovo

Bulgaria va ridica obligativitatea carantinarii de 14 zile pentru cetatenii unor state din Uniunea Europeana cu incepere din 1 iunie 2020 anunta agentia Reuters citand un inalt oficial bulgar din domeniul sanatatii.

Carantina va fi ridicata doar pentru tari unde nivelul epidemiei este relativ scazut. Carantinarea de 14 zile va continua insa sa fie obligatorie pentru cei care vin din Suedia, Belgia, Irlanda, Portugalia, Spania, Italia si Malta si pentru toate statele extra-UE inclusiv China, Marea Britanie, Turcia sau Rusia.

D. Angel Kunchev, seful INSP-ului bulgar a anuntat ca propunerea va fi inaintata spre aprobare ministrului sanatatii pentru a fi implementata cu incepere de la 1 iunie.

 

In acest moment, Romania carantineaza pe oricine vine din orice tara straina. Acest lucru se va modifica cu incepere de la 17 iunie, incheierea Starii de Alerta Maxima cand dupa cum au declarat inalti oficiali romani, vor aparea tari „verzi”. O serie de tari unde nivelul de epidemie este ridicat vor fi excluse din zona „verde”, dar cel mai probabil Bulgaria se va afla printre tarile „verzi”.

In ultimele zile, Romania a inregistrat circa 150 – 200 cazuri noi pe zi, iar Bulgaria undeva sub 30 cazuri (in ultimele 4 zile, chiar sub 10 cazuri noi pe zi).

Sursa info: Reuters

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Sa ma risc sa iau un zbor lung prin africa?

  Elefantul African 30 mai 2020 0:01 Răspunde
 • Buna ziua, având in vedere ca au luat amploare nr de îmbolnăviri atât in România cât și in Bulgaria, Aveți date actualizate despre persoanele care călătoresc spre și dinspre Bulgaria? Mulțumesc frumos

  Catalina 30 iunie 2020 12:58 Răspunde
 • Buna seara . Am și eu o întrebare . Dacă plec din România către Bulgaria trebuie sa stau in carantina ? Și dacă nu imediat îmi pot lua bilet către marea britanie ( Bulgaria -UK ) trebuie sa stau in carantina ?

  Lorena Mihaela 1 august 2020 22:02 Răspunde
  • Din Romania in Bulgaria nu stati in carantina. Din Bulgaria, in UK, da, trebuie carantina 14 zile in UK

   Imperator 1 august 2020 22:45 Răspunde

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii