Cipru redeschide granitele si reincepe zborurile pe 9 iunie. Romania in categoria B – obligatoriu cu test COVID

6. Mare Verde In Cipru

In cursul zilei de ieri, guvernul Ciprului a anuntat planul de redeschidere treptata a tarii. Pana acum, Cipru a trecut bine prin epidemie, inregistrand doar 900 si ceva de infectari si 17 morti, in ultimele zile inregistrandu-se doar 3 – 4 infectari pe zi. Motivul a fost inchiderea prompta a granitelor si interzicerea tuturor zborurilor, carantinarea efectiva a tuturor cetatenilor ciprioti care s-au intors acasa cu zboruri de repatriere si masuri draconice de lockdown. Dar cum epidemia pare sa se stinga incet incet in insula, guvernul cipriot a luat ieri decizii cu privire la redeschiderea tarii dupa ce tot ieri a ridicat mai multe restrictii de circulatie si a redeschis plajele (evident, cu masurile obisnuite de distantare sociala).

Data de redeschidere a spatiului aeriana este 9 iunie, dar vor avea acces doar cetatenii catorva tari in functie de situatia epidemiologica din tarile respective. Tarile au fost clasificate in Zonele A, B si C, iar reglementarile sunt dupa cum urmeaza:

FAZA A: in perioada 9 – 20 iunie, toti pasagerii care vin din strainatate trebuie sa prezinte la imbarcare o adeverinta nu mai veche de 72 ore ca au facut un test COVID si a iesit negativ. Cine nu are un astfel de document nu se va putea imbarca.

FAZA B: dupa 20 iunie, cetatenii din tarile aflate in ZONA A vor putea intra in Cipru fara nici o adeverinta de test COVID, iar cetatenii din ZONA B vor trebui in continuare sa prezinte aceasta dovada.

 

Iata si zonele:

Zona A: Grecia, Malta, Bulgaria, Norvegia, Austria, Finlanda, Slovenia, Ungaria, Israel, Danemarca, Germania, Slovacia, Lituania

Zona B: ROMANIA, Elvetia, Polonia, Croatia, Estonia, Cehia

Zona C: toate celelalte tari (din aceste tari nu pot veni decat cetateni ciprioti care vor veni cu o adeverinta. Daca nu pot prezenta vreo adeverinta, vor fi testati pe aeroport si vor sta in carantina 1-2 zile pana vine rezultatul). Costul testelor, transportului si carantinei va fi suportat de cetateni.

In urmatoarele saptamani, epidemiologii ciprioti vor analiza situatia din diversele tari si vor putea adauga tari noi in zonele A sau B, vor scoate, sau vor muta din zona A in B si viceversa. Cetatenii din Israel nu pot intra in Cipru pana cel putin pe 15 iunie datorita restrictiilor impuse la nivelul Uniunii Europene, dar aceasta restrictie s-ar putea prelungi.

 

Deci, in cazul nostru, putem sa calatorim in Cipru incepand cu 9 iunie, dar obligatoriu cu o adeverinta nu mai veche de 72 ore care sa certifice ca nu suntem bolnavi de COVID-19.

In acest moment, iata ce planfica companiile aeriene cu privire la zborurile directe spre Cipru (dar situatia se poate schimba)

Wizz Air – primele zboruri: 3 iulie (Larnaca) din Cluj-Napoca si 12 iunie (Larnaca) din Iasi. Atentie – nu cumparati bilete inainte de 9 iunie desi sunt de vanzare pentru ca zborul va fi anulat.

Blue Air – primul zbor: 1 iulie (Larnaca) din Bucuresti. Zborurile din Bacau sunt anulate.

TAROM – primul zbor: 1 iulie (Larnaca) din Bucuresti.

Ryanair – primul zbor: 4 iulie (Paphos) din Bucuresti.

Daca doriti sa ajungeti in Cipru (sau sa veniti din Cipru) inainte de 1 iulie, luati in considerare un zbor spre Atena si de acolo puteti zbura spre Bucuresti cu TAROM sau Aegean Airlines.

 

In acest moment, cetatenii sau rezidentii romani care se intorc din Cipru sunt obligati sa se auto-izoleze timp de 14 zile, dar pot aparea schimbari.

Sursa info: Cyprus Times

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Alex spune:

  Wizz Air are zboruri spre Larnaca din Iași si Cluj incepând cu 1 iunie… putina informare nu strica

  • Imperator spune:

   Pasagerii vor fi aruncati cu parasuta in apele internationale pentru ca aeroporturile sunt inchise :). Compania Wizz Air s-a asigurat ca nu exista rechini in zona.

 • Crina spune:

  Buna eu am 4 bilete pe 13 iunie din Roma /bacau sunt anulare? Cum se procedeaza cu reprogram area? Cit timp avem pentru reprogramare?

  • Imperator spune:

   Da, totul pana pe 30 iunie sunt anulate. Trebuie sa dati un mail sa primiti vouchere pe care le puteti folosi pentru achizitionarea de bilete la alta data.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest