Italia deschide granitele pentru turism pe 3 iunie 2020.

Fontana Di Trevi Roma

Una dintre cele mai lovite tari din Europa, Italia a anuntat deschiderea granitelor pentru turism pe data de 3 iunie. Incepand cu aceasta data, cetatenii straini pot intra in Italia fara a mai fi supusi carantinei obligatorii de 14 zile si de asemenea vor fi deschise si provinciile – pana atunci, cetatenii si rezidentii italieni nu se pot misca intre diversele provincii fara un motiv serios.

Italia a fost prima tara europeana lovita din plin devenind epicentrul si punctul de radiere a epidemiei in Europa. Epidemiologii cred ca explozia a fost determinata de meciul Atalanta Bergamo – Valencia din Liga Campionilor desfasurata pe stadionul Giuseppe Meazza din Milano. Cele mai afectate provincii au fost provinciile bogate din nord – Lombardia cu precadere, dar si Veneto si Emilia-Romagna. Provinciile paupere din sud au fost ceva mai putin lovite.

Pana acum, oficial, 225.000 de oameni au fost infectati si 32.000 au murit, dar epidemiologii locali sustin ca numarul de infectari a fost de cel putin 5 ori mai mare si numarul de morti cel putin dublu. In acest moment, Italia continua sa aibe un numar mare de cazuri – aproape 1000 de cazuri noi pe zi (ca idee, Grecia are in jur de 10 cazuri noi pe zi).

In acest moment, zborurile si cursele auto dintre Romania si Italia sunt interzise pana pe 28 mai 2020, dar interdictia poate fi prelungita, iar cetatenii romani care se intorc din Italia sunt obligati sa stea in auto-izolare supravegheata (sau carantina daca nu au unde sa se auto-izoleze timp de 14 zile).

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Itu spune:

  Cu masuri gen masca in aer liber pot sa si-l tina
  Traiasca Romania si traiasca nordul Europei. Mai bine ma duc la marea baltica 🙂

 • Lora spune:

  Ti-am scris intr-un mesaj anterior ca toate tarile vor deschide turismul din nou (si mi-ai urat vise placute😊) Cu turismul si economia, in general la pamant, nu e de mirare ca nimeni nu mai baga turistii in carantina. Urmeaza Spania, Franta si restul tarilor sa anunte ca redeschid sezonul si granitele. Sa speram ca o sa avem o vara calda si frumoasa☀️

  • Dănuț spune:

   Sunt puțini care așteaptă ca mine deschiderea granițelor in Spania. Foarte puțini , vă dau in scris : maxim 1 la 1.000.000 ( ținând cont de combinația dintre plaja de destinații vizitate și bugetul alocat pt a fi cheltuit in Spania in primele 2 luni de după deschiderea granițelor ).
   Dar ascultați-mă cu atenție : vor exista MULTE INCIDENTE pe străzile de pe coasta continental mediteraneeană a Spaniei între localnici și turiști DACĂ NU vor exista niște argumente foarte serioase pt nivelul lor scăzut de contagiozitate, cu sau fără simptome.
   Repet : NU CRED ca știți pe cineva care se poate plimba pe un spectru atât de larg, care NU e limitat nici de timp si nici de bani și care va cheltui in primele 2 luni in Spania circa 1.000 € PE ZI. Desigur, nu in mod liniar…
   Cu toate astea, în lipsa acelor asigurări pt localnicii supuși indelung la grele incercari…va fi RELATIV DIFICIL.
   Eu cunosc cazuri de vecini din Madrid, sau de mult mai aproape, care au fost denunțați la Poliție…
   Mă bucur pt italieni, nu cred ca îi voi vizita înainte de a-mi rezolva interesele in Spania, dar cred ca pt ei in ciuda cifrelor, va fi mai ușor.
   Rămân optimist MODERAT, in condițiile Italiei deschiderea granițelor in Spania va aduce tulburări masive.

 • Dănuț spune:

  Ministrul Abalos a spus azi dimineata la TVE ca atunci cand spaniolii se vor putea deplasa liber intre provincii, vor putea intra si turistii straini in țară. Asta ar fi cumva legat de ultima faza de ridicare a restricțiilor și ar fi cumva in ultima jumătate a lunii iunie. Foarte important este ca a precizat explicit ca asta NU va insemna carantinare / izolare de 14 zile.
  Cred ca e o veste foarte bună !

  • Lora spune:

   Repet : e imposibil ca Spania (si toate tarile in general) sa nu redeschida turismul, care va fi 50% fata de 2019, dar mai bine decat nimic. E normal sa nu se impuna carantina, altfel nu s-ar mai numi turism…

 • Julieta spune:

  Credeti ca vom putea merge in Florenta in 4 iulie

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest