Madeira anunta ca se deschide incepand cu 1 iulie 2020. Test COVID obligatoriu.

. Funchal Madeira

Madeira a anuntat ca isi va redeschide larg portile turismului international cu incepere de la 1 iulie. Conditia este ca turistii sa prezinte un certificat ca au fost testati de COVID-19 in ultimele 72 de ore si rezultatul este negativ sau sa fie testati pe aeroportul din Madeira la aterizare. Testele COVID-19 efectuate pe aeroportul Cristiano Ronaldo din Funchal, Madeira vor fi gratuite, costul lor fiind acoperit de guvernul din insula.

Portugalia nu a fost la fel de lovita ca si Spania datorita unor masuri de inchidere si distantare sociala luate la timp. In plus, Madeira a anulat zborurile pe o anumita perioada si oricine care ajungea pe insula era obligat la o carantina de 14 zile (ceea ce nu se intampla pe continent). In consecinta, in Madeira au fost inregistrate doar 90 de cazuri de COVID-19. 67 din bolnavi s-au vindecat intre timp si Madeira nu a inregistrat nici un deces.

Madeira pregateste sa isi certifice locatile turistice ca locatie de turism sigur si a luat masurile obisnuite de distantare sociala care vor fi valabile cam peste tot prin lume.

In Madeira se poate ajunge zburand la Lisabona cu Wizz Air si de acolo mai departe spre insula cu TAP Portugal.

Sursa info: Breaking Travel News

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Angela spune:

  Despre Portugalia ce se stie ? Vreau sa merg in Algarve dupa 20 iunie, sunt zboruri dar nu stiu ce ma asteapta la sosire.

  • Imperator spune:

   Primul ministru portughez a spus ieri intr-un interviu ieri ca Portugalia va primi turistii „cu bratele deschise vara asta”. Adica n-a spus nimic. Nu exista nici o informatie veridica daca Portugalia va deschide granitele, care sunt conditile, care sunt tarile. Intr-adevar, vorbea ca granita terestra cu Spania va fi inchisa in continuare si vor fi niste „pasaje verzi” pentru diaspora portugheza sa traverseze Spania spre casa doar daca nu dorm in Spania. Mai vedem.

 • Adriana spune:

  Portugalia nu este pe lista verde a României dar în Madeira nu mai sunt cazuri de Covid. Se aplică izolarea 14 zile în România și pentru cetățenii maderezi?

  • Imperator spune:

   Nu am auzit niciodata de Republica Federala Madeira sau de Regatul Unit al Madeirei. Este parte a Portugaliei, orice reglementare cu privire la Portugalia se aplica pentru toata Portugalia.

 • Ciprian spune:

  Bună ziua! Pt cei interesați de o vacanță în Madeira vă pot spune că testul Covid se face pe aeroport și este gratis pt oricine. Acest lucru nu este valabil și pt Portugalia continentală,adică pe continent se plătește testul.Deci nu chiar tot ce se legifereaza în Portugalia se aplică adliteram în Madeira. Nu mai sunt cazuri de transmitere locală. Tot ce apare e de „import”. Cei testați la aeroport sunt obligați la izolare cam 12 ore pînă la aflarea rezultatului testului.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest