Maldive se pregateste deschidere la 1 august. Teste COVID inainte de imbarcare si la aterizare vor fi obligatorii

Maldive

Una din micile tari insulare care traiesc din turism este Maldive. Arhipelagul din Oceanul Indian si-a dezvoltat o industrie turistica in cea mai mare parte de lux – hoteluri pe atoli, dar si mai multe pensiuni pe insulele locuite care contribuie cu aproape 30% din PIB-ul tarii, realizand mai mult de 60% din exporturi. Asa ca redeschiderea industriei turistice este extrem de importanta pentru arhipelag. Norocul ca sa-i zic asa este ca varful epidemiei a fost in perioada sezonului musonic cand, in general, sunt mult mai putini turisti, dar Maldive se pregateste pentru reluarea sezonului cat se poate de in forta.

 

Proiectul de redeschidere a turismului se desfasoara in urmatorii pasi:

1 iunie – redeschiderea pentru super yachturi si avioane private. Avioanele private vor achita o taxa de aterizare de 50,000 dolari, iar super-yachturile vor plati 10,000 dolari.

1 iulie – deschiderea spatiului aerian si reinceperea zborurilor comerciale de linie sau charter.

1 august – redeschiderea hotelurilor si pensiunilor.

O sa ma intrebati unde se va putea dormi intre 1 iunie si 1 august ? Raspunsul e simplu – pe yahturi. Va costa imens, dar vei avea paradisul doar pentru tine.

 

Guvernul va emite un „Safe Tourism Resort Licence” acelor resorturi si pensiuni care vor indeplini o serie intreaga de conditii – stocuri suficiente de material medical, blocarea a 10% din camerele oaspetilor, dar si a angajatilor pentru carantina, pregatirea personalului pentru evitarea COVID-19 si prezenta permanenta a unui doctor si a unei asistente medicale in hotel. Si desigur, plata a 50,000 dolari per hotel / resort / pensiune.

Acces in Maldive

Vor fi admisi in Maldive doar turistii care au o rezervare confirmata la o unitate de acomodare care detine „Safe Tourism Resort Licence”. Acestia vor trebui sa plateasca o viza speciala de 100 dolari (pana acum, viza era gratis) si sa stea in resort minimum 14 zile (deci sejururile de 7 zile nu vor fi permise).

Turistii trebuie sa aibe asupra lor un certificat nu mai vechi de 14 zile atestand ca au facut un test COVID cu rezultat negativ, dar vor face un test rapid de tip PCR si pe aeroport. Costul testului este de 100 dolari. Rezultatele nu vin pe loc, asa ca turistii vor fi transportati la hotelurile lor si escortati in camerele lor. Turistii nu au voie sa iasa din camera pana vine rezultatul testului PCR (mancarea va fi livrata in camera) – in caz ca e negativ, liber la distractie, in caz ca e pozitiv, va fi bagat in carantina in acele 10% din camere retinute obligatoriu pentru urgente. Nu vor exista bufete deschise, oaspetii vor fi serviti de ospatari, iar distanta dintre mese va fi de minimum 2 metri.

 

Aceste masuri se afla pe masa guvernului de la Male pentru aprobare si vor fi in vigoare pana in septembrie 2020 cu posibilitatea de prelungire.

Sursa info.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest