PROIECT MAI: Interdictia de zbor spre Italia, Spania, Germania, Anglia, etc se prelungeste probabil pana in iunie

Tarom Blue Wizz

Pentru prima oara de cand am intrat in starea de urgenta, a aparut spre dezbatere publica proiectul MAI cu privire la  reglementarea tipurilor de activitate care se redeschid – care sunt reglementarile pentru frizerii / coafor, protocolul pentru cabinetele stomatologice, pentru utilizarea transportului in comun (sincer, asta trebuia sa apara de mai bine de o luna), pentru utilizarea mastii in mod obligatoriu in transportul in comun si spatii inchise (gen magazine) si pentru obligativitatea ca operatorii economici sa ia temperatura celor care se duc zilnic la serviciu (si asta ar fi trebuit implementat mai demult. Intr-o tara mai prapadita cum ar fi Filipine, inca din martie nu puteai intra nici la WC-ul public decat daca ingrijitoarea iti lua temperatura).

Nu o sa scriu despre protocolul pentru frizerii si stomatologi, puteti sa cititi fiecare propunerea care va intra in vigoare de pe 15 mai (o sa dau linkul mai jos), ci cele care tin de calatorii.

Pentru calatorii interne, in continuare nu poti parasi localitatea decat cu un scop clar. Singurul scop care are de-a face cu turismul apare ca „activitati recreativ-sportive individuale desfasurate in aer liber (ciclism, drumetie, alergare, canotaj, alpinism, vanatoare, pescuit si altele) cu participarea a cel mult 3 persoane„. Asta imi sugereaza ca este liber de mers la munte sau in zone rurale, dar nu cu gasca si mai putin la mare. Oricum, vor aparea mai multe clarificari odata cu aparitia Ordonantei Militare (sau cum se va numi ea)

Pentru calatoriile externe, se va prelungi interdictia de zbor pe destinatiile considerate zone rosii.

In acest moment, sunt clasificate ca zone rosii urmatoarele tari: ITALIA, SPANIA, ELVETIA, FRANTA, OLANDA, BELGIA, MAREA BRITANIE, AUSTRIA, GERMANIA, TURCIA (astea fiind tari spre care aveam zboruri directe inainte de pandemie), dar si SUA si IRAN (spre care nu aveam zboruri directe inainte de pandemie).

De asemenea, se pastreaza obligativitatea carantinei institutionalizate pentru persoane care vin din aceste tari si a auto-izolarii controlate de autoritati la domiciliu pentru cei care vin din alte tari timp de 14 zile.

 

Zonele rosii si galbene nu sunt stabilite de MAI, ci de Institutul de Sanatate Publica care inca nu a anuntat vreo schimbare la lista, dar sincer mi se pare un pic cam ciudat sa nu faca nici o schimbare pentru ca situatia epidemiologica s-a modificat in ultima luna de cand a avut loc ultima actualizare.

Personal, as muta Austria si Elvetia din zona rosie in zona galbena (deci sa se ridice interdictia de zbor), as muta Rusia, Canada, Mexic, Peru si Brazilia din zona galbena in zona rosie si as redeschide zona verde pentru tari cu sa zicem o medie de mai putin de 50 cazuri declarate pe zi (evident, cu exceptia celor in care sunt dubii imense de raportare cum ar fi Turkmenistan, Coreea de Nord si imensa majoritate a tarilor din Africa). Asta ar deschide efectiv granitele spre tari precum Bulgaria, Cipru, Grecia, Israel, Coreea de Sud, Thailanda, China si alte cateva.

Sa vedem. Ce este cert, indiscutabil vor continua sa fie anulate zborurile spre Italia, Spania, Germania, Marea Britanie, Franta, Belgia, Olanda si alte cateva tari inca profund afectate de pandemie.

Documentul nu mentioneaza data pana la care se prelungesc interdictiile, dar probabil data va fi 1 iunie / plus – minus cateva zile.

Daca vreti sa cititi tot documentul-propunere a MAI, aruncati un ochi aici.

Categorii:
Companii aeriene

Comentarii

 • EUGEN ISCIUC spune:

  eu am plecarea pe data de 15 trebuie să ajung urgent la munca cine crezi ca mai sta asa fara bani sunt multi oameni care au zboruri pentru a se duce la munca nu in vacanta

 • Laura spune:

  Eu trebuie sa ajung acasa in spania urgent am rezidencia acolo

 • Natalia spune:

  Eu trebuie să ajung în spania urgent am familia acolo un copil de 9 ani care are nevoie de mine am un loc de munca am rămas blocate pe aici în românia

 • Pioara Elena spune:

  Eu si sotul sintem din Martie in Romania si trebuie sa ajungem acasa in Spania pe data de 31 Martie la munca avem rezidenta de 19 ani si un apartament de platit copi ,nepoti trebuie deschise zborurile

 • Tania spune:

  Eu am pe mama la mine din ianuarie și nu mai ajunge aksa la tatăl meu care este mai bătrân.Am luat bilet la avion,amânat de 3ori și acum spun ca dau banii înapoi!Avem de așteptat.Cand ii eau nui problema când trebuie sa returneze e mai greu!😡

 • Gina spune:

  Eu o am pe mama la mine in Madrid din noiembrie .Am luat de trei ori bilet si cred ca nici de data asta nu poate pleca.Trebuie sa fie o modalitate prin care oamenii sa ajunga la casele lor.

 • antonioro spune:

  Bine ca ai dubii in privinta raportarilor(coafate) din Turkmenistan si North Korea,dar nu ai nici un dubiu in privinta raportarilor din China.Mai mult,ii vrei mutati in “ zona verde”.Deci,spalarea pe creier chinezeasca a functionat.Inclusiv in cazul tau.

  • Imperator spune:

   Ca au fost 10,000, 100.000 sau 100 milioane de morti, au fost, a trecut. Acum nu mai au decat extrem de putine cazuri. Altfel ar inchide la loc.

 • Torra spune:

  Nu înțeleg cum poți compara Filipine cu România. Asta este problema cea mai gravă a romînilor că nu pot să priceapă că sînt printre ce mai prapădiți din galaxie….

  • Jimy spune:

   Dacă marea majoritate, după cum se poate vedea și din postările de aici, sunt ori semianalfabeți, ori analfabeți funcționali, cum ai vrea sa fie ?

 • Daniela spune:

  Eu sunt in spania cînd se da drumu la zboruri vreau sa plec in tara

 • Elena spune:

  Dumnezeule cât mai trebuie sa așteptăm mi sa amânat biletul de 3 ori pana acum soțul meu este de 2 luni în Germania și eu nu pot ajunge la el de ce ?Din cauza Covid- ului .Cat timp vom mai fii așa?

 • Liliana spune:

  Hotelurile in Italia nu se deschid eu nu am de muncă cum pot să ajung acasă dacă nu dati drumul la zboruri???Sunt româncă si vreau să ajung acasă la mine cum pot face Stimați conducători?????

  • Imperator spune:

   Cu masina pana la Nadlac si de acolo in carantina. Sau sunati la ambasada Romaniei din Roma sa intrebati daca mai exista zboruri de repatriere.

 • Bejenaru spune:

  Am o urgenta majora, trebuie sa ajung în România????? Când? Sunt în Spania-Santander când au zboruri vreau răspuns sigur?????

  • Imperator spune:

   Daca stiti raspunsul cand se termina pandemia in intreaga Spanie, mai adaugati 15 zile si atunci se reiau zborurile spre Madrid, Barcelona, Valencia, Malaga.

 • elena spune:

  BUNA EU O AM PE MAMA IN ROMANIA TREBUIE SA AJUNG NEAPARAT LA EA .AM BILET PE16MAI.SPER SA AJUNG FARA CARANTINA INSTITUZIONALIZATA

 • Larisa spune:

  Vreau acasă eu sunt în islanda Reykjavik vreau sa ajung în România. La copii mei sunt aici de 6 luni

 • Nicoleta spune:

  Eu plec pe 15 mai din anglia ma mai baga in carantina institutionaliAta

   • Nicoleta spune:

    Poi si daca nu am pe nimeni acasa ? Tot in carantina intitutionalizata ? Si mai am o intrebare eu pe buletin si pasapot am adresa de galati dar stau la craiova unde ma baga in carantina ? Multumesc

   • Nicoleta spune:

    Am si eu o intrebare dzca vin din anglia pe 15 mai ai numai am pe nimeni acasa decat eu si sotu ma baga la carantina institutionala sau la domiciuliu si inca o intrebare daca pe buletin si pasaport am adresa de unde mam nascut si eu stau in alt oras in ce oras ma baga in carantina ?

    • Imperator spune:

     Nu conteaza ce scrie in buletin, veniti din Anglia veti intra in carantina institotionalizata. Veti fi preluati de la Nadlac sau Bors si transportati intr-o locatie de carantina.

 • Roman spune:

  Am înțeles gravitatea pandemiei,am stat și stau in casa,dar am nevoie de med.Doresc. să știu cînd pot sa plec

 • Maria spune:

  Noi am venit an concediu si trebuie sa ajungem la munca la Madrid avem rezidenta contract de munca ar trebui luate masuri si sa dea drumuri la cei cu drept de lucru si personele ce suntblocate an Romania si invers. Bine ca au lasat sa plece romani an Germania bataie de joc. Multumesc.

 • Roman spune:

  Am bilet din Firenze spre România pe 20 mai,cînd pot pleca,am probleme de sănătate,fără med.
  și în viața de 67 ani.

 • Mircea spune:

  Având o anumită influență, poate că n-ar fi rău să întrebi autoritățile până să dea alt act normativ cretin, de ce mai țin în zona roșie țări ca Austria, Elveția, Olanda, Belgia, Germania, care raportează de zile bune cifre de infectați mai mici decât România

 • Stoian Georgeta spune:

  Noi suntem in Italia din 28 februarie, am avut bilete de întoarcere in Romania in 11martie,s-a amanat,in mai pe 15, s-a amânat, pe 18mai,s-a amânat, acum avem pe 20 mai. Dupa cum văd si acesta se va amâna. Trebuie să ajungem acasă, nu se poate sta pe cheltuiala altuia atâta timp. Ce se poate face?????

 • Marcela spune:

  Pot ajunge din Anglia în Germania am contract de munca și trebuie sa ajung…. Pot cu ajunge cu masina

 • Mușat maria spune:

  Mie mi se termină contractul de muncă pe 15 mai, am avut bilet și mi sa amânat pe 1iunie.Sunt în Italia și am zborul de la Bolonia. Ajung în carantină instituționalizata sau la domiciliu?

 • Nicoleta spune:

  In norvegia se fac zboruri

 • Nicoleta spune:

  Din israel in bucurești cand se fac zboruri

 • Poate minuti spune:

  Dacă vin din Franța după 15mai, intru în carantină instituționalizată sau izolare la domiciliu ?

 • Mihaela spune:

  Pentru 10 Iunie se poate zbura din spania_barcelona spre bucuresti?

 • Cecilia spune:

  BUNA ZIUA

  Eu si sotul meu am ramas blocati in Romania de 2 luni.
  Eu am fost data afara de la munca, dar sotul meu are investigatia disciplinara pe 1 Iunie.
  Credeti ca vor da drumu la zboruri sau autocare si microbuze acum pe 15 Mai?
  O alta intrebare este :daca luam si baiatul cu noi si el nu a fost angajat anul acesta in UK e posibil sa il intoarca de la granite?
  mentionez ca am pierdut pana acuma 9 bilete de avion/zbor.
  Multumesc

  • Imperator spune:

   Zborurile nu vor incepe pe 14 mai, ci mai tarziu. Interdictia va fi prelungita. Se poate ajunge cu automobil personal. Daca nu are rezidenta, NHS# sau contract de munca nu va fi acceptat. Probabil va fi dat jos din masina chiar de la granita cu Germania.

 • Daniela spune:

  Daca prietenul meu imi cumpara bilet de avion din Germania pentru a zbura eu din Romania spre Germania pentru data de 25 Mai so sa zbor cu avioanele care dece muncitori in agricultura Se poate?

 • Dudian spune:

  Salut. Am cautat peste tot si nu gasesc nimic. Este oficial, se prelungeste aceasta interdictie sau nu? Pentru ca astazi expira interdictia anterioara, bilete la vanzare sunt la unele companii, dar nimeni nu stie daca acele zboruri se vor opera sau nu. Multumesc!

 • Mihai Dragne spune:

  Am o cunostinta,care a cumparat bilet TAROM Londra-Bucuresti pe 18 mai..

 • Iacob Stelian spune:

  Buna seara.Trebuie sa ma deplasez in Germania sa aduc in tara un camion de transport marfa pentru firma de transport la care lucrez.Mentionez ca am factura pro forma de la firma din Germania.Cum pot sa ajung in Germania daca nu circula avioanele .

 • Agrigoroae Maria spune:

  Buna seara! Eu trebuie sa ajung la lucru in Sardegnia cand se vor relua zborurile ? Este cu mine si concubinul meu cetatean italian si trebuie sa se intoarca acasa.

 • Victor spune:

  Salutare dacă voi ajunge pe data de 20 mai cu avionul în Londra voi fi băgat în carantină obligat?

 • Monica spune:

  În iulie dacă plec din Spania în România va mai fi carantină sau izolarea?

 • Alina spune:

  As dori să știu dacă ajung în țară din Londra,pe data de 23 Mai,am zborul la Iași, dar locuiesc în Bacău,mă țin în carantină instituțională la Iași sau la Bacău? Dar totuși dacă pot călători la Bacău,e posibil să stau în izolare la domiciliu?

 • Tarnavan Cristina spune:

  Sotul meu e plecat în Spania din data de 10 septembrie 2019 si sta acolo fara sa muncească are bilet pe 29 mai 2020 poate sa vina acasă

 • Daniela spune:

  Asi dori sa plec cu familia in Romania din Anglia cum se tranziteaza prin franta, Germany, Austria, si Hungarian

 • Pp spune:

  As vrea sa plec la madrid pe 2 , 3 sau 4 iunie se poate zbura pe aceste date?

 • Vaduva Mariana spune:

  Buna ziua!Daca vine o familie din Rep Moldova in Bucuresti la noi care sunt sora.Vin pentru depunere acte pasaport.E o urgenta.Stau in izolare la domiciliul meu?

 • Ștefania spune:

  Buna seara ! Pe 30 mai vreau sa mi cumpăr bilet spre Valencia ,se va efectua zborul? De cumpărat biletul spre destinație mi se permite ,dar nu stiu dacă se va efectua ,la telefon nu imi răspunde nimeni. Multumesc

 • Oana spune:

  Buna ziua,

  Mama are billet din Geneva catre Bucuresti pe 29 Mai cu wizz, am cautat peste tot sa vad daca va fi sau nu anulat. Cand credeti ca se va emite un comunicat oficial? Multumim

 • Andreea spune:

  Buna ziua, as dori sa știu în cazul în care după 1 iunie se va putea zbura dinspre Germania spre Romania, va fi obligatorie izolarea la domiciliu? Domiciliu însemnând adresa din buletin sau poate fi o alta locație? Eu și soțul avem domiciliu in CI diferit,in 2 orașe diferite.

  • Imperator spune:

   In primul rand nu e sigur ca se va zbura, interdictia de zbor poate fi prelungita. Se poate sta la orice adresa vreti (nu neaparat la domiciliu), conditia este ca in locuinta respectiva sa nu mai fie nimeni, iar daca mai locuieste cineva, va intra si aceea persoana / acele persoane in auto-izolare obligatorie.

   • Andreea spune:

    Va mulțumesc pentru răspuns! In cazul in care va fi permis și nu se vor prelungi restricțiile privind zborurile, izolarea va fi tot pe o perioadă de 14 zile?
    Și dacă va fi la casa, in aceași curte cu alta familie, se impune și pt aceasta autoizolare?
    Mulțumesc!

    • Imperator spune:

     Da, izolarea va fi tot pentru 14 zile, Din cate stiu, conteaza sa fiti in case separate. Este ca si cum un intreg bloc s-ar auto-izola pentru ca cineva a venit din strainatate intr-unul din apartamente :). Cel mai bine este sa verificati dvs. sau familia / prietenii la postul local de politie pentru ca politistii locali vor verifica zilnic persoanele izolate.

     • Andreea spune:

      Buna seara, in condițiile actuale oricine intra in Romania trebuie sa se autoizoleze la domiciliu sau depinde de țară din care merge? Germania spre exemplu?
      Se mai intră și în carantină instituționalizată?

      Mulțumesc!

     • Imperator spune:

      Nu, doar in auto-izolare. Carantina doar daca nu aveti unde sa va auto-izolati

 • Luminita spune:

  Buna ,sunt in Anglia din luna februarie la fica mea,am ramas bloccata aici,as dori sa calatoresc spre Spania sunt casatorita acolo,dar nu stiu daca se poate calatori din 15 iunie spre Madrid,bilete sunt pe Iberia sau British .

 • Lili spune:

  Am bilet cu Lufthansa din SUA pe 22 Iunie cu zbor prin Frankfurt
  Oare va fi zborul??

 • Lili spune:

  Cum pot ajunge acasa din SUA ? Ce zboruri am spre România ??

 • Maria Bota spune:

  in spania se mai fac zboruri 21 iunie am bilet ori se prelungeste zborurile la Madrid Spania

 • Diana spune:

  Nu as vrea sa scriu toata povestea cum ni s-au anulat biletele de 5 ori. Tot ce as vrea sa știu e când pot să plec din Anglia spre România și să nu stau in carantină. Daca ai un răspuns ar fi foarte util

  • Imperator spune:

   Se va decide pe 16 iunie, dar am mari dubii ca se va renunta la auto-izolare pentru cei veniti din Anglia, mai ales ca UK tocmai a introdus obligativitatea de auto-izolare acum cateva zile.

 • Valentin spune:

  Am plecare 16 09 2020 se poate

 • Robert spune:

  Buna dimineata, ieri 16-06-2020 am cumparat bilet prin aplicatia Wizz Air pe ruta Bucuresti – Alicante (SPANIA) pentru data de 21-06-2020. Am citit acum ca zborurile dinspre Romania spre Spania sunt suspendate, aveti idee cand se reiau zborurile spre si dinspre Spania? Multumesc anticipat

 • Zavoiu Nicoleta spune:

  Buna ziua! Eu am bilet către Luton Anglia ,dar în schimb nu am contract de munca , pot pleca asa fără contract?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest