PROIECT MAI: Interdictia de zbor spre Italia, Spania, Germania, Anglia, etc se prelungeste probabil pana in iunie

Tarom Blue Wizz

Pentru prima oara de cand am intrat in starea de urgenta, a aparut spre dezbatere publica proiectul MAI cu privire la  reglementarea tipurilor de activitate care se redeschid – care sunt reglementarile pentru frizerii / coafor, protocolul pentru cabinetele stomatologice, pentru utilizarea transportului in comun (sincer, asta trebuia sa apara de mai bine de o luna), pentru utilizarea mastii in mod obligatoriu in transportul in comun si spatii inchise (gen magazine) si pentru obligativitatea ca operatorii economici sa ia temperatura celor care se duc zilnic la serviciu (si asta ar fi trebuit implementat mai demult. Intr-o tara mai prapadita cum ar fi Filipine, inca din martie nu puteai intra nici la WC-ul public decat daca ingrijitoarea iti lua temperatura).

Nu o sa scriu despre protocolul pentru frizerii si stomatologi, puteti sa cititi fiecare propunerea care va intra in vigoare de pe 15 mai (o sa dau linkul mai jos), ci cele care tin de calatorii.

Pentru calatorii interne, in continuare nu poti parasi localitatea decat cu un scop clar. Singurul scop care are de-a face cu turismul apare ca „activitati recreativ-sportive individuale desfasurate in aer liber (ciclism, drumetie, alergare, canotaj, alpinism, vanatoare, pescuit si altele) cu participarea a cel mult 3 persoane„. Asta imi sugereaza ca este liber de mers la munte sau in zone rurale, dar nu cu gasca si mai putin la mare. Oricum, vor aparea mai multe clarificari odata cu aparitia Ordonantei Militare (sau cum se va numi ea)

Pentru calatoriile externe, se va prelungi interdictia de zbor pe destinatiile considerate zone rosii.

In acest moment, sunt clasificate ca zone rosii urmatoarele tari: ITALIA, SPANIA, ELVETIA, FRANTA, OLANDA, BELGIA, MAREA BRITANIE, AUSTRIA, GERMANIA, TURCIA (astea fiind tari spre care aveam zboruri directe inainte de pandemie), dar si SUA si IRAN (spre care nu aveam zboruri directe inainte de pandemie).

De asemenea, se pastreaza obligativitatea carantinei institutionalizate pentru persoane care vin din aceste tari si a auto-izolarii controlate de autoritati la domiciliu pentru cei care vin din alte tari timp de 14 zile.

 

Zonele rosii si galbene nu sunt stabilite de MAI, ci de Institutul de Sanatate Publica care inca nu a anuntat vreo schimbare la lista, dar sincer mi se pare un pic cam ciudat sa nu faca nici o schimbare pentru ca situatia epidemiologica s-a modificat in ultima luna de cand a avut loc ultima actualizare.

Personal, as muta Austria si Elvetia din zona rosie in zona galbena (deci sa se ridice interdictia de zbor), as muta Rusia, Canada, Mexic, Peru si Brazilia din zona galbena in zona rosie si as redeschide zona verde pentru tari cu sa zicem o medie de mai putin de 50 cazuri declarate pe zi (evident, cu exceptia celor in care sunt dubii imense de raportare cum ar fi Turkmenistan, Coreea de Nord si imensa majoritate a tarilor din Africa). Asta ar deschide efectiv granitele spre tari precum Bulgaria, Cipru, Grecia, Israel, Coreea de Sud, Thailanda, China si alte cateva.

Sa vedem. Ce este cert, indiscutabil vor continua sa fie anulate zborurile spre Italia, Spania, Germania, Marea Britanie, Franta, Belgia, Olanda si alte cateva tari inca profund afectate de pandemie.

Documentul nu mentioneaza data pana la care se prelungesc interdictiile, dar probabil data va fi 1 iunie / plus – minus cateva zile.

Daca vreti sa cititi tot documentul-propunere a MAI, aruncati un ochi aici.

Categorii:
Companii aeriene

Comentarii

 • eu am plecarea pe data de 15 trebuie să ajung urgent la munca cine crezi ca mai sta asa fara bani sunt multi oameni care au zboruri pentru a se duce la munca nu in vacanta

  EUGEN ISCIUC 10 mai 2020 15:25 Răspunde
 • Eu trebuie sa ajung acasa in spania urgent am rezidencia acolo

  Laura 10 mai 2020 18:04 Răspunde
  • Buna si eu am rezidenta si nu știu cu sa fac sa plec poate lasă pe ăștia cu rezidenta in Spania sau cu contract de munca sper sa ne dea voie

   Sanda 11 mai 2020 0:34 Răspunde
   • Se poate pleca fara probleme din Spania dar pe cale rutiera.

    Imperator 11 mai 2020 14:07 Răspunde
 • Eu trebuie să ajung în spania urgent am familia acolo un copil de 9 ani care are nevoie de mine am un loc de munca am rămas blocate pe aici în românia

  Natalia 10 mai 2020 21:27 Răspunde
  • Se poate merge cu automobilul. Singura restrictie este traversarea Ungariei la o anumita ora – noaptea

   Imperator 10 mai 2020 21:46 Răspunde
 • Eu si sotul sintem din Martie in Romania si trebuie sa ajungem acasa in Spania pe data de 31 Martie la munca avem rezidenta de 19 ani si un apartament de platit copi ,nepoti trebuie deschise zborurile

  Pioara Elena 10 mai 2020 21:44 Răspunde
 • Eu am pe mama la mine din ianuarie și nu mai ajunge aksa la tatăl meu care este mai bătrân.Am luat bilet la avion,amânat de 3ori și acum spun ca dau banii înapoi!Avem de așteptat.Cand ii eau nui problema când trebuie sa returneze e mai greu!😡

  Tania 10 mai 2020 21:47 Răspunde
 • Eu o am pe mama la mine in Madrid din noiembrie .Am luat de trei ori bilet si cred ca nici de data asta nu poate pleca.Trebuie sa fie o modalitate prin care oamenii sa ajunga la casele lor.

  Gina 10 mai 2020 22:26 Răspunde
 • Bine ca ai dubii in privinta raportarilor(coafate) din Turkmenistan si North Korea,dar nu ai nici un dubiu in privinta raportarilor din China.Mai mult,ii vrei mutati in “ zona verde”.Deci,spalarea pe creier chinezeasca a functionat.Inclusiv in cazul tau.

  antonioro 10 mai 2020 23:03 Răspunde
  • Ca au fost 10,000, 100.000 sau 100 milioane de morti, au fost, a trecut. Acum nu mai au decat extrem de putine cazuri. Altfel ar inchide la loc.

   Imperator 11 mai 2020 14:09 Răspunde
 • Nu înțeleg cum poți compara Filipine cu România. Asta este problema cea mai gravă a romînilor că nu pot să priceapă că sînt printre ce mai prapădiți din galaxie….

  Torra 10 mai 2020 23:40 Răspunde
  • Dacă marea majoritate, după cum se poate vedea și din postările de aici, sunt ori semianalfabeți, ori analfabeți funcționali, cum ai vrea sa fie ?

   Jimy 11 mai 2020 14:26 Răspunde
 • Eu sunt in spania cînd se da drumu la zboruri vreau sa plec in tara

  Daniela 11 mai 2020 0:41 Răspunde
  • La circa 15 zile dupa ce se incheie epidemia in Spania.

   Imperator 11 mai 2020 14:06 Răspunde
 • Dumnezeule cât mai trebuie sa așteptăm mi sa amânat biletul de 3 ori pana acum soțul meu este de 2 luni în Germania și eu nu pot ajunge la el de ce ?Din cauza Covid- ului .Cat timp vom mai fii așa?

  Elena 11 mai 2020 6:58 Răspunde
 • Hotelurile in Italia nu se deschid eu nu am de muncă cum pot să ajung acasă dacă nu dati drumul la zboruri???Sunt româncă si vreau să ajung acasă la mine cum pot face Stimați conducători?????

  Liliana 11 mai 2020 8:05 Răspunde
  • Cu masina pana la Nadlac si de acolo in carantina. Sau sunati la ambasada Romaniei din Roma sa intrebati daca mai exista zboruri de repatriere.

   Imperator 11 mai 2020 14:03 Răspunde
 • Am o urgenta majora, trebuie sa ajung în România????? Când? Sunt în Spania-Santander când au zboruri vreau răspuns sigur?????

  Bejenaru 11 mai 2020 10:14 Răspunde
  • Daca stiti raspunsul cand se termina pandemia in intreaga Spanie, mai adaugati 15 zile si atunci se reiau zborurile spre Madrid, Barcelona, Valencia, Malaga.

   Imperator 11 mai 2020 14:02 Răspunde
 • BUNA EU O AM PE MAMA IN ROMANIA TREBUIE SA AJUNG NEAPARAT LA EA .AM BILET PE16MAI.SPER SA AJUNG FARA CARANTINA INSTITUZIONALIZATA

  elena 11 mai 2020 10:33 Răspunde
  • Puteti sa mergeti cu masina pana la Nadlac si de acolo carantina. Ar fi trebuit sa plecati mai demult

   Imperator 11 mai 2020 14:01 Răspunde
 • Vreau acasă eu sunt în islanda Reykjavik vreau sa ajung în România. La copii mei sunt aici de 6 luni

  Larisa 11 mai 2020 11:46 Răspunde
  • Luati un avion spre Danemarca, Suedia sau Norvegia si de acolo spre Bucuresti.

   Imperator 11 mai 2020 14:00 Răspunde
 • Eu plec pe 15 mai din anglia ma mai baga in carantina institutionaliAta

  Nicoleta 11 mai 2020 12:51 Răspunde
  • Da. 14 zile.

   Imperator 11 mai 2020 13:59 Răspunde
   • Poi si daca nu am pe nimeni acasa ? Tot in carantina intitutionalizata ? Si mai am o intrebare eu pe buletin si pasapot am adresa de galati dar stau la craiova unde ma baga in carantina ? Multumesc

    Nicoleta 11 mai 2020 16:19 Răspunde
   • Am si eu o intrebare dzca vin din anglia pe 15 mai ai numai am pe nimeni acasa decat eu si sotu ma baga la carantina institutionala sau la domiciuliu si inca o intrebare daca pe buletin si pasaport am adresa de unde mam nascut si eu stau in alt oras in ce oras ma baga in carantina ?

    Nicoleta 11 mai 2020 17:38 Răspunde
    • Nu conteaza ce scrie in buletin, veniti din Anglia veti intra in carantina institotionalizata. Veti fi preluati de la Nadlac sau Bors si transportati intr-o locatie de carantina.

     Imperator 11 mai 2020 17:51 Răspunde
 • Am înțeles gravitatea pandemiei,am stat și stau in casa,dar am nevoie de med.Doresc. să știu cînd pot sa plec

  Roman 11 mai 2020 12:55 Răspunde
 • Noi am venit an concediu si trebuie sa ajungem la munca la Madrid avem rezidenta contract de munca ar trebui luate masuri si sa dea drumuri la cei cu drept de lucru si personele ce suntblocate an Romania si invers. Bine ca au lasat sa plece romani an Germania bataie de joc. Multumesc.

  Maria 11 mai 2020 12:56 Răspunde
  • Va inchiriaza patronul dvs. avion sa veniti cum a fost cazul germanilor ? In cazul asta cu avion privat este posibil.

   Imperator 11 mai 2020 13:58 Răspunde
 • Am bilet din Firenze spre România pe 20 mai,cînd pot pleca,am probleme de sănătate,fără med.
  și în viața de 67 ani.

  Roman 11 mai 2020 14:26 Răspunde
 • Având o anumită influență, poate că n-ar fi rău să întrebi autoritățile până să dea alt act normativ cretin, de ce mai țin în zona roșie țări ca Austria, Elveția, Olanda, Belgia, Germania, care raportează de zile bune cifre de infectați mai mici decât România

  Mircea 11 mai 2020 15:13 Răspunde
  • Cum ziceam si in articol, as scoate Elvetia si Belgia de pe lista rosie. Celelalte le-as pastra. O sa dau un mail sa intreb.

   Imperator 11 mai 2020 17:52 Răspunde
 • Noi suntem in Italia din 28 februarie, am avut bilete de întoarcere in Romania in 11martie,s-a amanat,in mai pe 15, s-a amânat, pe 18mai,s-a amânat, acum avem pe 20 mai. Dupa cum văd si acesta se va amâna. Trebuie să ajungem acasă, nu se poate sta pe cheltuiala altuia atâta timp. Ce se poate face?????

  Stoian Georgeta 11 mai 2020 18:08 Răspunde
  • Cu masina pana la Nadlac si de acolo in carantina 14 zile.

   Imperator 11 mai 2020 19:45 Răspunde
 • Pot ajunge din Anglia în Germania am contract de munca și trebuie sa ajung…. Pot cu ajunge cu masina

  Marcela 11 mai 2020 21:37 Răspunde
 • Mie mi se termină contractul de muncă pe 15 mai, am avut bilet și mi sa amânat pe 1iunie.Sunt în Italia și am zborul de la Bolonia. Ajung în carantină instituționalizata sau la domiciliu?

  Mușat maria 11 mai 2020 21:52 Răspunde
  • In caz ca se va putea zbura pe 1 iunie. Legislatia de acum spune carantina instituionalizata, sa vedem ce se va decide.

   Imperator 11 mai 2020 22:42 Răspunde
 • In norvegia se fac zboruri

  Nicoleta 12 mai 2020 3:18 Răspunde
 • Din israel in bucurești cand se fac zboruri

  Nicoleta 12 mai 2020 3:19 Răspunde
  • Cand Israelul isi va deschide aeroporturile. In acest moment, nimeni nu intra, nimeni nu iese din Israel

   Imperator 12 mai 2020 11:34 Răspunde
 • Dacă vin din Franța după 15mai, intru în carantină instituționalizată sau izolare la domiciliu ?

  Poate minuti 12 mai 2020 5:44 Răspunde
 • Pentru 10 Iunie se poate zbura din spania_barcelona spre bucuresti?

  Mihaela 12 mai 2020 10:51 Răspunde
 • BUNA ZIUA

  Eu si sotul meu am ramas blocati in Romania de 2 luni.
  Eu am fost data afara de la munca, dar sotul meu are investigatia disciplinara pe 1 Iunie.
  Credeti ca vor da drumu la zboruri sau autocare si microbuze acum pe 15 Mai?
  O alta intrebare este :daca luam si baiatul cu noi si el nu a fost angajat anul acesta in UK e posibil sa il intoarca de la granite?
  mentionez ca am pierdut pana acuma 9 bilete de avion/zbor.
  Multumesc

  Cecilia 12 mai 2020 14:28 Răspunde
  • Zborurile nu vor incepe pe 14 mai, ci mai tarziu. Interdictia va fi prelungita. Se poate ajunge cu automobil personal. Daca nu are rezidenta, NHS# sau contract de munca nu va fi acceptat. Probabil va fi dat jos din masina chiar de la granita cu Germania.

   Imperator 12 mai 2020 14:37 Răspunde
 • Daca prietenul meu imi cumpara bilet de avion din Germania pentru a zbura eu din Romania spre Germania pentru data de 25 Mai so sa zbor cu avioanele care dece muncitori in agricultura Se poate?

  Daniela 14 mai 2020 3:08 Răspunde
 • Salut. Am cautat peste tot si nu gasesc nimic. Este oficial, se prelungeste aceasta interdictie sau nu? Pentru ca astazi expira interdictia anterioara, bilete la vanzare sunt la unele companii, dar nimeni nu stie daca acele zboruri se vor opera sau nu. Multumesc!

  Dudian 14 mai 2020 16:13 Răspunde
 • Am o cunostinta,care a cumparat bilet TAROM Londra-Bucuresti pe 18 mai..

  Mihai Dragne 14 mai 2020 16:39 Răspunde
 • Buna seara.Trebuie sa ma deplasez in Germania sa aduc in tara un camion de transport marfa pentru firma de transport la care lucrez.Mentionez ca am factura pro forma de la firma din Germania.Cum pot sa ajung in Germania daca nu circula avioanele .

  Iacob Stelian 14 mai 2020 20:31 Răspunde
 • Buna seara! Eu trebuie sa ajung la lucru in Sardegnia cand se vor relua zborurile ? Este cu mine si concubinul meu cetatean italian si trebuie sa se intoarca acasa.

  Agrigoroae Maria 14 mai 2020 20:48 Răspunde
 • Salutare dacă voi ajunge pe data de 20 mai cu avionul în Londra voi fi băgat în carantină obligat?

  Victor 14 mai 2020 21:52 Răspunde
 • În iulie dacă plec din Spania în România va mai fi carantină sau izolarea?

  Monica 14 mai 2020 22:17 Răspunde
 • As dori să știu dacă ajung în țară din Londra,pe data de 23 Mai,am zborul la Iași, dar locuiesc în Bacău,mă țin în carantină instituțională la Iași sau la Bacău? Dar totuși dacă pot călători la Bacău,e posibil să stau în izolare la domiciliu?

  Alina 15 mai 2020 5:08 Răspunde
  • Zborul a fost anulat. Daca ajungeti in tara, auto-izolare la domiciliu

   Imperator 15 mai 2020 6:33 Răspunde
 • Sotul meu e plecat în Spania din data de 10 septembrie 2019 si sta acolo fara sa muncească are bilet pe 29 mai 2020 poate sa vina acasă

  Tarnavan Cristina 15 mai 2020 8:17 Răspunde
  • Nu stiu inca. Pe 28 mai se va decide daca interdictia continua sau va fi ridicata.

   Imperator 15 mai 2020 12:45 Răspunde
 • Asi dori sa plec cu familia in Romania din Anglia cum se tranziteaza prin franta, Germany, Austria, si Hungarian

  Daniela 16 mai 2020 13:35 Răspunde
 • As vrea sa plec la madrid pe 2 , 3 sau 4 iunie se poate zbura pe aceste date?

  Pp 18 mai 2020 16:13 Răspunde
 • Buna ziua!Daca vine o familie din Rep Moldova in Bucuresti la noi care sunt sora.Vin pentru depunere acte pasaport.E o urgenta.Stau in izolare la domiciliul meu?

  Vaduva Mariana 18 mai 2020 16:30 Răspunde
 • Buna seara ! Pe 30 mai vreau sa mi cumpăr bilet spre Valencia ,se va efectua zborul? De cumpărat biletul spre destinație mi se permite ,dar nu stiu dacă se va efectua ,la telefon nu imi răspunde nimeni. Multumesc

  Ștefania 25 mai 2020 19:48 Răspunde
  • Cel mai probabil nu, dar cu siguranta se va stii pana pe 28 mai 2020, ora 23:59 ora Romaniei.

   Imperator 25 mai 2020 20:33 Răspunde
 • Buna ziua,

  Mama are billet din Geneva catre Bucuresti pe 29 Mai cu wizz, am cautat peste tot sa vad daca va fi sau nu anulat. Cand credeti ca se va emite un comunicat oficial? Multumim

  Oana 26 mai 2020 10:04 Răspunde
 • Buna ziua, as dori sa știu în cazul în care după 1 iunie se va putea zbura dinspre Germania spre Romania, va fi obligatorie izolarea la domiciliu? Domiciliu însemnând adresa din buletin sau poate fi o alta locație? Eu și soțul avem domiciliu in CI diferit,in 2 orașe diferite.

  Andreea 26 mai 2020 12:49 Răspunde
  • In primul rand nu e sigur ca se va zbura, interdictia de zbor poate fi prelungita. Se poate sta la orice adresa vreti (nu neaparat la domiciliu), conditia este ca in locuinta respectiva sa nu mai fie nimeni, iar daca mai locuieste cineva, va intra si aceea persoana / acele persoane in auto-izolare obligatorie.

   Imperator 26 mai 2020 13:19 Răspunde
   • Va mulțumesc pentru răspuns! In cazul in care va fi permis și nu se vor prelungi restricțiile privind zborurile, izolarea va fi tot pe o perioadă de 14 zile?
    Și dacă va fi la casa, in aceași curte cu alta familie, se impune și pt aceasta autoizolare?
    Mulțumesc!

    Andreea 26 mai 2020 13:42 Răspunde
    • Da, izolarea va fi tot pentru 14 zile, Din cate stiu, conteaza sa fiti in case separate. Este ca si cum un intreg bloc s-ar auto-izola pentru ca cineva a venit din strainatate intr-unul din apartamente :). Cel mai bine este sa verificati dvs. sau familia / prietenii la postul local de politie pentru ca politistii locali vor verifica zilnic persoanele izolate.

     Imperator 26 mai 2020 13:53 Răspunde
     • Buna seara, in condițiile actuale oricine intra in Romania trebuie sa se autoizoleze la domiciliu sau depinde de țară din care merge? Germania spre exemplu?
      Se mai intră și în carantină instituționalizată?

      Mulțumesc!

      Andreea 30 mai 2020 0:04
     • Nu, doar in auto-izolare. Carantina doar daca nu aveti unde sa va auto-izolati

      Imperator 30 mai 2020 19:19
 • Buna ,sunt in Anglia din luna februarie la fica mea,am ramas bloccata aici,as dori sa calatoresc spre Spania sunt casatorita acolo,dar nu stiu daca se poate calatori din 15 iunie spre Madrid,bilete sunt pe Iberia sau British .

  Luminita 27 mai 2020 0:38 Răspunde
  • Se intra in carantina timp de 14 zile in Spania. Aparent dupa 1 iulie nu se va mai intra in carantina, dar inca nu e sigur.

   Imperator 27 mai 2020 9:39 Răspunde
 • Am bilet cu Lufthansa din SUA pe 22 Iunie cu zbor prin Frankfurt
  Oare va fi zborul??

  Lili 1 iunie 2020 23:47 Răspunde
 • Cum pot ajunge acasa din SUA ? Ce zboruri am spre România ??

  Lili 1 iunie 2020 23:54 Răspunde
 • in spania se mai fac zboruri 21 iunie am bilet ori se prelungeste zborurile la Madrid Spania

  Maria Bota 6 iunie 2020 22:19 Răspunde
  • Vom afla pe 16 iunie. E posibil sa se prelungeasca interdictia de zbor.

   Imperator 7 iunie 2020 1:18 Răspunde
 • Nu as vrea sa scriu toata povestea cum ni s-au anulat biletele de 5 ori. Tot ce as vrea sa știu e când pot să plec din Anglia spre România și să nu stau in carantină. Daca ai un răspuns ar fi foarte util

  Diana 11 iunie 2020 1:51 Răspunde
  • Se va decide pe 16 iunie, dar am mari dubii ca se va renunta la auto-izolare pentru cei veniti din Anglia, mai ales ca UK tocmai a introdus obligativitatea de auto-izolare acum cateva zile.

   Imperator 11 iunie 2020 8:05 Răspunde
 • Am plecare 16 09 2020 se poate

  Valentin 16 iunie 2020 0:28 Răspunde
 • Buna dimineata, ieri 16-06-2020 am cumparat bilet prin aplicatia Wizz Air pe ruta Bucuresti – Alicante (SPANIA) pentru data de 21-06-2020. Am citit acum ca zborurile dinspre Romania spre Spania sunt suspendate, aveti idee cand se reiau zborurile spre si dinspre Spania? Multumesc anticipat

  Robert 17 iunie 2020 8:08 Răspunde
 • Buna ziua! Eu am bilet către Luton Anglia ,dar în schimb nu am contract de munca , pot pleca asa fără contract?

  Zavoiu Nicoleta 19 iunie 2020 12:49 Răspunde
  • Da, se poate, dar trebuie sa intrati obligatoriu in auto-izolare intr-o locuinta inchiriata pentru 14 zile.

   Imperator 20 iunie 2020 11:05 Răspunde

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii