Cu masina spre Grecia ? Doar granita cu Bulgaria e deschisa.

13. Santorini

Stiu ca unii dintre voi vor sa mearga cu masina in Grecia. Iar cei care pleaca din Ardeal prefera sa o ia prin Ungaria – Serbia – Macedonia de Nord. Ei bine, ATENTIE – cel putin pana la 1 iulie, dar foarte posibil si dupa aceasta data, granita intre Grecia si Macedonia de Nord este inchisa pentru trafic turistic, fiind deschisa doar pentru urgente. De asemenea granita cu Albania este deschisa doar pentru trafic de urgenta, nu si turistic, iar granita cu Turcia este ermetic inchisa datorita crizei refugiatilor si a conflictului greco-turc asupra apelor teritoriale care se inflameaza de la o zi la alta.

In conformitate cu ziarul bulgar Novinite, dar si cu cel grec Ethnos care reda discutiile de la o conferinta de presa a ministrul grec al turismului, d. Haris Theocharis, regulile de acces in Bulgaria sunt urmatoarele.

 

15 iunie – 1 iulie

Cu avionul – se poate intra din cele 29 tari deja anuntate, in plus se vor reporni zboruri dinspre Italia, Olanda si Spania. Toti pasagerii vor fi testati de COVID si vor astepta rezultatele pana la 48 ore in hoteluri speciale de carantina. In caz ca rezultatul este negativ, vor putea pleca unde vor, daca e pozitiv, vor fi carantinati timp de 14 zile.

Cu masina – accesul se face doar via Bulgaria, celelate granite fiind inchise.

 

Dupa 1 iulie

Cu avionul – vor fi redeschise toate aeroporturile internationale ale tarii – inclusiv cele din insule. Se vor face teste COVID-19 aleatoriu pentru pasageri din tarile cu risc mai ridicat (nu au fost nominalizate tarile, dar foarte probabil printre ele se afla si Romania). Cei testati vor sta in carantina pana rezultatele vor fi disponibile. Cei gasiti pozitiv vor sta in auto-izolare in hoteluri speciale platite de statul grec.

Cu masina – vor fi deschise 7 puncte de trecere pentru turisti. Nu s-a precizat insa daca vor fi si cu Macedonia de Nord, dar eu mi-as planifica drumul prin Bulgaria ca sa fiu sigur. In acest moment, Macedonia de Nord inregistreaza o explozie masiva de cazuri (numarul este de cateva ori mai mare decat a fost in timpul primaverii) si ma astept ca daca criza va continua (si e posibil sa continue), granita cu Macedonia de Nord sa fie pecetluita de greci. Teste COVID ar putea sa se faca si la granitele rutiere in aceleasi conditii cu cele din aeroporturi.

 

Daca ma intrebati pe mine, cel mai sigur este sa mergeti totusi cu avionul. Aeroporturile vor fi deschise indiferent de numarul de cazuri din fiecare tara si chiar daca trebuie sa treceti printr-un test COVID, rezultatele vor veni repede. Granitele terestre (chiar si cele cu Bulgaria in cazul unei explozii de cazuri) pot fi oricand inchise. Pentru ca grecii prefera de 1000 de ori din 1000 de cazuri turistii care vin cu avionul si nu vor avea nici un chef sa-si distruga turismul pentru cei care vor veni pe cale rutiera.

De urmarit.

 

 

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Ovi spune:

  Buna. Deci se poate merge in Grecia prin Serbia-Bulgaria?

 • Serban spune:

  Salut, noi plecam in 19.06 si fiind din Timisoara, as vrea sa stiu daca se poate tranzita si serbia, traseul fiind timisoara-serbia-bulgaria-grecia?

 • pernes spune:

  plec in 30 iunie la paralia se poate merge serbia bulgaria grecia.multumesc

 • Titian spune:

  Intrebarea mea este daca merg prim Sebia in Grecia so ma intorc prin Bulgaria -Romania mai intru in autoizolare?

 • Emese Gal spune:

  Buna ziua!
  In 13 iulie am pleca din Targu Mures prin Bulgaria până în Lefkada,este liber la granita? Se face testare si trebuie asteptat 48 de ore ca mergem cu bebe?

  • Imperator spune:

   Mai e mult pana pe 13 iulie, multe se pot schimba pana atunci.

  • Dana spune:

   Hello,

   Noi suntem în Grecia de pe 17 iunie. Am trecut fara probleme granita cu Grecia ( in 40 min), cu mașina 4 pers din care 3 adulți și copil 14 ani-familie.
   E o nebunie (o supoziție improbabilă) să stați atât pe gânduri. Plaje goale, taverne complet goale,o imagine de paradis pustiit din motive greu de înțeles pentru o rațiune. În sens DEX. Daca ezitați, mereu în viața se găsesc momente in care treci pe langa fericire, că prostul, chiar din teama de a nu o pierde. Unii nici nu realizează. Ce e cu părerea apx ” grecii prefera pe cei cu avionul… ” Dar taxele de autostradă mai mari decât taxele de aeroport? Că operatorul de zbor e cel din tara de reședință a turistului?
   Grecia rămâne o minunata destinatie ce va îmbrățișa turiștii ptr cei peste 20% contribuiți la pib, pentru cele peste 700.000 de guri hrănite exclusiv din turism.
   Nu am văzut pe insula unde stam nicio bătrână de peste 90 de ani cu masca, toate ne salutau. Suntem singurele figuri străine. Nu inconștiente de teama covid. Ci conștiente că de fericire suntem responsabili doar noi, fiecare din noi. Conștiente că problemele apărute se rezolva. Analizând ipoteza data și variabilele. Că peste orice, psihologic se trece. Că la finalul vieții, regretele te apasă. Drama bănuielilor nu e o certitudine justificată pentru a te priva de fericire. Grecia are granita deschisa. Restul judecăți voi

 • Daniela spune:

  Buna ziua!
  Incerc sa deschid formularul,din pacate,fara success.
  L-ati vizualizat? Este doar o eroare de conexiune sau nu este inca disponibil? Multumesc

  • Imperator spune:

   E disponibil, dar pot fi mai multe motive de ce nu-l deschideti – a cazut site-ul de la cati intra, poate aveti o eroare de conexiune, poate nu-i place de browserul dvs. Incercati sa intrati de pe alt browser un pic mai incolo.

 • Dan spune:

  Macedonia nu are cazuri galopante in sus de covid 19, azi spre exemplu 125 de cazuri noi fata de 388 in Romania. E plec spre Grecia in 20 iulie si sunt sigur ca voi alege tranzitul prin Macedonia. Fratele meu a plecat in Grecia pe 28 iunie prin Bulgaria de la Oradea…pana la Sofia a facut aprox 12 ore. De azi Grecii deschid granita cu Macedonia.

 • Gelu spune:

  Nimpfaea e deschisa ?

 • Mihai spune:

  Salut. Eu am completat formularul acela pt Grecia alegand optiunea de intrare in Grecia prin Nymphaea. Am primit codul unic,unde sunt specificate toate datele inclusiv intrare a prin Nymphaea. Acum sunt pe drum si se pare ca singura cale de acces e pe la Promachonas. Intrebarea mea e: imi vor permite accesul pe Promachonas?

 • Cristian spune:

  Buna ziua. Sunt din Timișoara și doresc să ajung în Grecia Paralia. Pot iesi din țară pe la Stamora apoi din Serbia in Bulgaria și prin Kulata in Grecia? Trebuie izolare sau carantină in Grecia? Stau 7 zile și vreau să mă întorc în românia Timișoara prin Macedonia și Serbia dacă Evzoni este deschisă? Tranzitez cele 2 țări. La sosire în țară trebuie să intru in izolare? Dacă da, de ce? Multumesc

  • Imperator spune:

   Grecia a anuntat astazi ca interzice accesul cetatenilor sarbi. E bine sa aveti dovezi de incontestat ca nu v-ati oprit nici un minut in Serbia. Evzoni nu este deschisa si nu se stie cand se va deschide. La Moravita, am auzit ca s-a dat izolare pentru unii si au intrat in tara altii, dar nu stiu pe baza a ce.

   • Cristian spune:

    Multumesc. Am primit un raspuns pe mail de la INSP astfel:
    Tranzitul nu presupune izolare la intoarcerea in Romania.
    Deci sigur din Timișoara către Grecia atât la dus cât și la întoarcere ar fi direct prin Bulgaria cu iesire din Romania la Calafat?

    • Imperator spune:

     Am auzit cazuri la vama si de decizie de izolare si fara decizie de izolare, dar criteriile imi scapa. Daca vreti sa vedeti ce noroc aveti, incercati prin Serbia pentru un pic de adrenalina. Daca vreti sa fiti siguri, o luati prin Nulgaria

 • Budaca spune:

  Buna ziua! Am un sejur rezervat in Albania de pe 15 august. Se poate traseul Bulgaria-Grecia-Albania? Sau trebuie sa trec prin Serbia-Macedonia?
  Ce stiti de granita Greciei cu Albania? E deschisa?

  • Imperator spune:

   Granita Greciei cu Albania e inchisa. Cea intre Macedonia si Albania cred ca e deschisa. Dar pana pe 15 august, multe se pot intampla si multe dispozitii se pot schimba.

 • Budaca spune:

  Multumesc!

 • Valentin spune:

  Doresc sa plecin Albania in concediu din Craiova cu autoturismul .
  Care este cea mai buna ruta ?
  Va mulțumesc

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest