DE LA 1 IULIE: Egipt deschide statiunile de pe Litoral pentru turistii straini

06. Sfinxul Si Piramidele

Dupa ce in martie, Egiptul a inchis granitele complet si a intrerupt orice legatura aeriana si terestra internationala, zilele acestea, guvernul a anuntat redeschiderea atat ale aeroporturilor internationale, cat si a statiunilor de pe Litoral pentru turistii straini.

Zonele deschise turistilor straini sunt Sinaiul de Sud (cu statiunile Dahab, Nuweiba si Sharm-el-Sheikh), provincia Marea Rosie (Hurghada si Marsa Alam) si Marsa Matrouh la Marea Mediterana. Zborurile spre aeroporturile care deservesc aceste destinatii vor putea fi reluate cu incepere de la 1 iulie si ieri s-a anuntat si redeschiderea tuturor aeroporturilor tarii.

Desi initial Ministerul Turismului sustinea ideea ca nu vor fi acceptati turisti cu o varsta de peste 48 ani, noua comunicare nu mai mentioneaza nimic cu privire la acest prag. Posibil sa fi renuntat la el (era o inovatie egipteana, nu am mai vazut la nici o alta tara aceasta conditie).

Pandemia in Egipt este in plin avant. Rapoarte independente spun ca spitalele sunt la capacitate maxima si sistemul sanitar si asa extrem de deficitar al Egiptului este pe cale sa colapseze. In conditiile in care tara se poate spune ca nu face teste (a facut de 30 de ori mai putine teste ca Romania la milionul de locuitori si de 265 ori mai putine teste decat Emiratele Arabe Unite) coeficientul epidemiologic este de 13,7 cazuri / zi / milionul de locuitori, asa ca obligatia de auto-carantinare la intoarcerea din Egipt va fi pastrata cel mai probabil luni de zile.

TAROM anunta insa reluarea zborurile spre Cairo cu incepere din 3 iulie 2020.

Sursa: Reuters 

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest