DIN 8 IUNIE: Slovenia ridica interdictiile pentru turisti din 17 tari, dar NU si din Romania

Bled Slovenia

Slovenia a anuntat luni ca efectiv imediat va ridica barierele de calatorie pentru cetatenii din 17 tari. Acestea sunt: Austria, Ungaria, Croatia (deja ridicate de la inceputul lunii), la care se adauga Bulgaria, Cipru, Cehia. Elvetia, Estonia, Finlanda, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Lituania, Liechtenstein, Norvegia si Slovacia. Pe lista nu figureaza Romania datorita situatiei epidemiologice proaste.

Slovenia a anuntat de asemenea ca lista de tari a fost decisa de Institutul National de Sanatate Publica care monitorizeaza situatia epidemiologica din toate tarile europene. Macedonia de Nord a fost initial pe lista, dar intre timp, a fost scoasa datorita exploziei epidemiologice de cateva zile.

Cetatenii celorlalte tari Schengen si ai Uniunii Europene care nu se regasesc pe lista de mai sus (inclusiv Romania) pot intra in Slovenia, dar trebuie sa stea in izolare pentru 14 zile – exceptand personalul aviatic, transportatorii, diplomatii. Cetatenii care sunt in tranzit (cu dovada destinatiei) vor fi admisi pe teritoriul Sloveniei, dar trebuie sa paraseasca tara in 24 ore.

Romania a inregistrat

Sursa info: Total Slovenia News

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest