Slovenia REINTRODUCE obligativitatea auto-izolarii pentru calatorii provenind din Romania

Bled Slovenia

Dupa cele trei republici baltice, iata ca in decurs de o saptamana, o a patra tara reintroduce obligativitatea auto-izolarii pentru calatorii din Romania. Ca multe alte tari in special din Europa de Est si Nord, Slovenia urmareste saptamanal evolutia epidemiologica din fiecare tara europeana in parte (si de la 1 iulie si din lume) si isi actualizeaza lista de tari „verzi” ai caror cetateni pot intra in Slovenia inclusiv in scopuri turistice fara nici o obligatie.

Initial, Slovenia a inclus Romania pe lista verde, dar in anuntul facut acum cateva zile, Romania a revenit pe lista rosie – calatorii proveniti din Romania sunt obligati sa intre in auto-izolare timp de 14 zile in caz ca doresc sa viziteze Slovenia. Nu este nevoie de auto-izolare in cazul in care calatorii din Romania sunt doar in tranzit – este permisa opirea, alimentarea cu benzina, masa, odihna in timp de 12 ore, dar este interzisa inoptarea pe teritoriul Sloveniei. De asemenea, incepand de joi, a redevenit obligatorie purtatul mastii de protectie in locuri publice – amenzile pot ajunge pana la 400 euro.

Lista de tari este actualizata saptamanal, lista de tari „verzi” pe care nu se mai regaseste Romania o puteti consulta aici.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Plugar Cristina spune:

  Buna.Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a calatori in Cipru? Am bilete de avion in perioada 4-11 iulie.E valabila aceeasi regula, adica test covid efectuat cu 72 de ore inainte de plecare si cyprus flight pass? Pentru testul covid termenul de 72 ore se socoteste de la recoltarea probelor sau de la emiterea rezultatului?

  • Imperator spune:

   Da, cu test COVID facut cu 72 ore inainte (recoltarea sa fie facuta cu 72 ore inainte) sau se poate face si pe aeroportul unde aterizati, dar trebuie sa va auto-izolati la adresa timp de 24 ore pana vin rezultatele testului.

 • Diana Bordanciuc spune:

  Buna seara. Exista conditii speciale pentru a putea calatorii din Romania in Croatia? Mentionez ca am rezervare la hotel si tranzitez Ungaria pentru a ajunge in Croatia. Multumesc

 • Dorinel spune:

  Buna ziua!!pentru Franta ce documente trebuie sa calatorim?trebuie test covid?merci

 • Mihai spune:

  Buna ziua ! Se poate tranzita Slovenia, acum (12h maxim) in drum spre Italia in scop turistic ? De pe site-ul mae.ro… am inteles ca doar urgente dovedite, deci nu turistic. Inapoi, spre Romania, inteleg ca se poate.
  In cazul in care am inteles corect, Austria ramane singura alternativa obiectiva. Sunt restrictii la granita austro-italiana ? Multumesc!

 • Laurentiu spune:

  Cei care vin din Spania trebu
  ie sa stea un carantina ?
  Cind se vor termina restrictiile.

 • Florin spune:

  Bună ziua am plecarea din Italia pe 4 prin Grecia cu masina personala cu 2 copii și soția, îmi poate spune cineva dacă se poate trece liniștiți fără carantină probleme ceva până în România?

 • Mariana spune:

  Dar din germania si sa te duci in rominia se mai izoleaza

 • Mariana spune:

  Bunaziua dar din germania daca ma duc in rominia se mai lizoleaza

 • Maria spune:

  Buna seara, vrem sa ajungem in Maldive.. am inteles ca nu putem decat tranzit in Dubai s au Paris, vom pleca din Zurich
  s au Munchen… Am luat legatura cu Romanii care sunt deja in Maldive trebuue sa recunosc ca am fost surprinsa sunt cam 18 la nr dar nimeni nu a zburat din Ro s au din aeroporturi mai sus mentionate, nu au intampinat probleme doar pe aeroportul din Colombo au stationat fff mult 6 ore… Va rog vreau sa merg cu sotul si copilul… Ce imi sugerati, ce stiti de escale… Multumesc mult

 • Ovidiu valentin spune:

  Bună seara..daca mergi din România în Spania în vacanta cu autocarul mai este obligatorie autoizolarea în Spania?sau se mai cere contract de munca ceva obligativități?va mulțumesc!

 • Ana Zamfir spune:

  Buna ziua! Daca pe 8 iulie am zbor catre Paris,trebuie test covid? Si daca ajung in Franta trebuie sa stau in izolare?

 • Albu spune:

  Bună ziua, în data de 11 iulie aş dori să merg în Marea Britanie, se intră în auto-izolare ? Se poae face testul de COVID si sa nu intru ? Daca da, cand se va scoate auto-izolarea ? Mulțumesc anticipat.

 • Roxana spune:

  Dacă perioada de stat în Spania este de 2 nopți, deci sub 14 zile se mai stă în auto-izolare/ carantină obligatorie la revenirea în bucuresti?!?
  Multumesc

 • manu spune:

  Are Italia cumva un site similar cu cel mentionat la finalul articolului, in care sa anunte care sunt tarile interzise sau carora se impune carantina? Eventual sa mentioneze la cate zile se actualizeaza acea lista. As vrea sa merg la inceput de august intr-o vacanta in Italia, dar ma gandesc sa nu existe riscul sa impuna carantina obligatorie pentru cei veniti din Romania.

  • Imperator spune:

   Italia a deschis tara pentru tot UE simultan fara nici o conditie. De aceea nu cred ca au o astfel de pagina. In caz ca se razgandesc si adauga si ei tari verzi/ tari rosii, va aparea indiscutabil o pagina.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii