Slovenia REINTRODUCE obligativitatea auto-izolarii pentru calatorii provenind din Romania

Bled Slovenia

Dupa cele trei republici baltice, iata ca in decurs de o saptamana, o a patra tara reintroduce obligativitatea auto-izolarii pentru calatorii din Romania. Ca multe alte tari in special din Europa de Est si Nord, Slovenia urmareste saptamanal evolutia epidemiologica din fiecare tara europeana in parte (si de la 1 iulie si din lume) si isi actualizeaza lista de tari „verzi” ai caror cetateni pot intra in Slovenia inclusiv in scopuri turistice fara nici o obligatie.

Initial, Slovenia a inclus Romania pe lista verde, dar in anuntul facut acum cateva zile, Romania a revenit pe lista rosie – calatorii proveniti din Romania sunt obligati sa intre in auto-izolare timp de 14 zile in caz ca doresc sa viziteze Slovenia. Nu este nevoie de auto-izolare in cazul in care calatorii din Romania sunt doar in tranzit – este permisa opirea, alimentarea cu benzina, masa, odihna in timp de 12 ore, dar este interzisa inoptarea pe teritoriul Sloveniei. De asemenea, incepand de joi, a redevenit obligatorie purtatul mastii de protectie in locuri publice – amenzile pot ajunge pana la 400 euro.

Lista de tari este actualizata saptamanal, lista de tari „verzi” pe care nu se mai regaseste Romania o puteti consulta aici.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii