Tunisia anunta deschiderea granitelor pentru un numar de tari INCLUSIV Romania. Test COVID – obligatoriu

Side Tunisia

O alta tara turistica din Africa de Nord a anuntat deschiderea granitelor pentru turism. Aceasta este Tunisia, care alaturi de Egipt este o alta destinatie favorita pentru mare si soare a europenilor (inclusiv romani). Daca in Egipt, numarul de cazuri este ingrijorator de mare, Tunisia a fost capabila sa stapaneasca mult mai bine epidemia si iata, se afla pe lista celor 15 tari extra-comunitare pe care Uniunea Europeana le considera ca fiind sigure cu incepere din 1 iulie. Foarte probabil si Romania va ridica restrictiile de calatorie spre Tunisia in urmatoarele zile (sau saptamana viitoare), ridicand obligativitatea de auto-izolare pentru cei care vin din Tunisia.

Tunisia ca si multe alte tari europene au introdus un sistem de 3 culori pentru accesul in tara a turistilor straini – tari verzi (intrare fara conditii), portocalii (intrare doar pe baza unui test COVID-19) si rosii (intrarea interzisa).

Romania se afla pe lista portocalie alaturi de tari precum Bulgaria, Canada, Cipru, Cehia, Franta, Ungaria si altele.

Pentru a putea intra in Tunisia, trebuie sa prezinti un certificat eliberat de un laborator sanitar emis in ultimele 72 ore care sa certifice ca nu ai COVID. Testul propriu-zis trebuie facut insa in ultimele 120 ore inainte de sosirea la granitele Tunisiei (autoritatile locale inteleg ca nu poti primi rezultatul pe loc, asa ca admit mai multe ore de la momentul efectiv al efectuarii testelor).

Lista de tari va fi actualizata saptamanal in functie de nivelul epidemiologic in fiecare tara.

Actuala lista se poate consulta aici.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest