ACTUALIZARE GRECIA: Singurul punct rutier de intrare este Kulata – Promachonas ! Toate celelalte sunt inchise

04. Sat Santorini

De aseara am inceput sa vad comentarii cum ca nu mai apar celelalte treceri rutiere spre Grecia pe formularul care trebuie completat pentru a intra in tara. Astazi am confirmarea (multumesc cititorilor mei care mi-au atras atentia): In Grecia nu se mai intra pe cale rutiera decat prin punctul de frontiera Kulata – Promachonas. Nicaieri altundeva. Toate celelalte puncte de frontiera cu Bulgaria, Macedonia de Nord si Albania sunt deschise doar traficului de urgenta si marfuri. Iata ultimele dispozitii anuntate ieri de purtatorul de cuvant al Guvernului elen, d. Stelios Petsas.

Calatori:

Sunt acceptati calatori din toate tarile Uniunii Europene plus Spatiul Economic European, zona Schengen si Marea Britanie. De asemenea, sunt acceptati calatori care vin din cele 14 tari trecute pe lista alba de Uniunea Europeana.

 

Zboruri

Toate cele 27 aeroporturi internationale ale Greciei sunt deschise si operationale. Zborurile spre Marea Britanie si Suedia sunt interzise cel putin pana pe 15 iulie.

 

Intrari rutiere

Singurul punct rutier de trecere in Grecia pentru turisti este cel de la Kulata – Promachonas. Toate celelalte granite sunt inchise traficului turistic – inclusiv cele cu Macedonia de Nord, Albania si Turcia.

 

Intrari pe mare

Porturile Patras si Igoumenitsa sunt deschise. Restul raman inchise.

 

Control

Toti cei care intra in Grecia sunt obligati sa completeze on line asa-numitul Passenger Locator Form. Acesta poate fi gasit aici: PLF. Despre cum poate fi completat, cititi aici. Este absolut obligatoriu sa veniti cu QR-code-ul care il primiti in mod normal in 24 ore din momentul in care terminati completarea formularului care trebuie sa fie completat cel tarziu la 48 de ore de momentul in care intrati in Grecia. In caz ca nu aveti QR-code-ul, nu puteti intra in Grecia.

In functie de profilul epidemiologic al fiecarei destinatii, vor avea loc testari COVID la punctele de frontiera. Sansele ca romanii sa fie supusi testelor este in acest moment extrem de mic (sunt cautati mai degraba sarbi, muntenegreni, portughezi, englezi, suedezi). Daca se intampla sa fiti testati, va deplasati in locul de cazare si asteptati acolo rezultatul testelor.

Masurile pot fi modificate oricand si imediat in functie de situatia epidemiologica din Grecia, dar si din tarile-sursa de turisti.

Mai multe informatii aici.

 

Neoficial – se pare ca grecii au fost prinsi nepregatiti, asa ca nu exista infrastructura – soft, scanere, etc, asa ca au decis ca tot traficul sa treaca doar printr-un punct de frontiera unde probabil ca s-a implementat softul. Ma astept ca in cateva zile cand infrastructura va fi gata, se se redeschisa incet, incet si alte puncte de frontiera intre Bulgaria si Grecia.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest