INCEPAND DIN 3 AUGUST: Cehia impune obligativitatea carantinei de 14 zile pentru calatorii din Romania sau testarea COVID

Piata Centrala Praga

In urma analizei de astazi a INSP-ului ceh, a fost luata decizia ca Romania sa fie trecuta pe lista rosie a Cehiei, Este singura tara a Uniunii Europene care se afla pe lista rosie (alaturi de multe alte tari extra-europene), asa ca toti calatorii care vin din Romania vor fi obligati sa intra in carantina timp de 14 zile sau sa faca un test COVID-19 odata ajunsi in Cehia.

Calatorii din Romania trebuie sa aibe o locuinta in care sa se auto-izoleze fie pentru 14 zile, fie pana vine rezultatul negativ al testului COVID. In cazul in care rezultatul este pozitiv, respectivul sau respectiva va ramane in auto-izolare alte 14 zile si va repeta testul.

Testele pot fi facute si pe aeroportul din Praga la pretul de 2650 coroane (101 euro).

Se poate tranzita Cehia fara nevoia de a te auto-izola sau face test, dar nu se poate inopta in Cehia.

Mai multe amanunte aici.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

  • N spune:

    Ma bucur ca am apucat sa vad Praga saptamina trecuta. Nu erau foarte multi turisti din ce mi-am putut da seama inca de pe aeroport. In centru, linga Podul Carol era aglomerat, dar nu am vazut „blocaje” in traficul pietonal 🙂 Oricum, un oras superb, foarte bine pus la punct si pregatit pentru turism civilizat. E dureros ca vad ca au taiat Serbia si Suedia de pe harta rosie si noi sintem singurii pe lista aia. Primii si ultimii…

    • Imperator spune:

      Am fost si eu fix saptamana trecuta (m-am intors vinerea trecuta). Un numar respirabil de turisti, orasul foarte fain si incredibil de dificil. Eram acolo si incepusem sa ma gandesc la o Venetia (din nou, ar fi perioada optima in ceea ce priveste puhoiul), dar a inchis Italia.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest