Austria ridica interdictia de zbor spre Romania incepand cu miezul noptii.

07. Palatul Hofburg Viena

Cu incepere de la 1 august 2020 ora 0:00, ora Vienei, 1:00 la Bucuresti, Austria va ridica interdictia de zbor pe destinatia Romania. Acest NOTAM era in vigoare din momentul in care Austria a plasat Romania pe nivelul 6 de risc pentru sanatatea publica si toate zborurile operate de TAROM, Austrian, Wizz Air si Ryanair intre Romania si Austria au fost anulate.

Autoritatile austriece au revenit la sentimente mai bune, asa ca zborurile vor putea fi reluate de la miezul noptii. In schimb, reglementarile cu privire la calatorii care vin din Romania raman aceleasi.

Calatorii din Romania au doua optiuni:

  1. Sa prezinte rezultatele unei analize tip PCR nu mai veche de 72 ore din momentul prelevarii (deci, sa luati in considerare si perioada in care testul este procesat)
  2. Sa se auto-izoleze intr-o locuinta adecvata si in care nu mai traieste nimeni timp de 10 zile. Carantina poate fi intrerupta dupa minimum 48 ore de la carantinare daca persoana in cauza se supune unui test PCR in Austria si rezultatul iese negativ.

Restrictiile sunt in vigoare pana pe 30 septembrie 2020 cu posibilitatea de prelungire pana la sfarsitul anului 2020 in functie de situatia epidemiologica din Romania.

Mai multe informatii: Digi24

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest