Belgia anunta carantinarea si testarea obligatorie a calatorilor care vin din 24 judete din Romania

Primaria din Bruxelles

Belgia are un sistem mai ciudat cu privire la listele de tari rosii, galbene si verzi. In marea majoritate a cazurilor, belgienii plaseaza regiuni si nu tari intregi pe listele rosii, galbene si verzi. Am observat asta de acum cateva saptamani de cand aparuse pe lista rosie anumite cartiere din Lisabona. Sincer, imi e neclar cum pot verifica la nivel de regiune – daca omul e venit din cartierul X si nu din cartierul Y, dar cred ca Belgia se bazeaza cam mult pe spiritul civic care la belgieni o fi.

Pana astazi, intreaga Romanie era pe lista portocalie – calatorii care veneau din Romania nu erau obligati sa se carantineze sau testeze, erau rugati s-o faca in caz ca aveau cele mai mici simptome.

Ei bine, de astazi, calatorii care vin 24 de judete sunt obligati sa se testeze si sa intre in carantina pentru 14 zile in cazul in care se duc in Belgia.

Aceste judete sunt: Regiunea Centru (judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu), Regiunea Sud-Est (judetele Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea, Vrancea), Regiunea Sud-Muntenia (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman) si regiunea Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea). Restul regiunilor inclusiv muncipiul Bucuresti sunt in zona portocalie, fara obligatie, doar recomandare.

Nu sunt doar regiuni din Romania in situatia de a fi pe lista rosie. De exemplu, mai sunt si regiunile Severoiztochen si Yugozapaden din Bulgaria, Navarra, Aragonul, Barcelona si Lleida din Spania, Mayenne din Franta, Leicester din UK si regiunea francofona Lacul Geneva (cantoanele Geneva, Vaud si Valais) din Elvetia.

 

Mai multe informatii gasiti aici: Ministerul de Externe al Belgiei

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii