Belgia instituie carantina pentru intreaga Romanie si obligatia de testare (pentru zona de Vest – doar recomandata)

Casa Breslelor Bruxelles

Dupa ce acum 2 saptamani, Belgia instituia obligativitatea carantinarii si a testarii, doar pentru 24 judete din Romania (dintre care lipsea Municipiul Bucuresti), cu incepere de azi, intreaga Romanie (exceptand Regiunea de Vest (formata din judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis) a intrat pe lista rosie a Belgiei.

Asta inseamna ca toti cei care vin din Romania (exceptand cele 4 judete) vor trebui sa intre in carantina si in plus, sa se supuna unui test obligatoriu COVID-19 (care nu este folosit pentru a reduce perioada de carantina). In cazul calatorilor care vin din Regiunea Vest, acestia sunt obligati sa se carantineze, dar nu si sa faca test COVID, in acest caz, testul COVID fiind doar recomandat.

Romania se afla pe lista rosie alaturi de Malta, orasul britanic Leicester, numeroase regiuni din Spania si 2 regiuni din Bulgaria.

Pe lista portocalie (carantina obligatorie / testare recomandata) se afla Regiunea Vest a Romaniei, 4 regiuni din Germania, Andorra, restul Bulgariei, 5 provincii din Croatia (inclusiv Split-Dalmatia si Zagreb), Danemarca, restul Spaniei, o buna parte din Franta, Islanda, Luxemburg, Monaco, doua provincii din Norvegia (inclusiv Oslo), 6 provincii olandeze, o buna parte din Polonia, orasul Lisabona, aproape toata Cehia, 3 provincii din Marea Britanie si 1 provincie din Scotia, Slovacia de Vest, Slovenia de Est, intreaga Suedie si 9 cantoane elvetiene.

Mai multe informatii: Ministerul de Externe al Belgiei.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest