Egiptul introduce obligativitatea testelor COVID-19 pentru turistii care parasesc zona de coasta

10. Sfinx Cairo Egipt. Valea Nilului

Ieri, primul ministru egiptean d. Mostafa Madbuli a anuntat ca „anumiti turisti” vor trebui sa prezinte un test COVID-19 facut cu maxim 72 ore inainte de a ajunge in Egipt pentru a putea sa intre in tara. Oficialul egiptean nu a mentionat daca va exista o lista cu tari „verzi” sau „rosii”, sugerand ca este probabil vorba de toti. Egiptul a redeschis zborurile internationale pe 1 iulie 2020 si se pregateste pentru sezonul de varf care in Egipt incepe in general dupa 1 octombrie.

D. Madbuli a precizat ca turistii care vor ateriza pe aeroporturile de pe coasta – Sharm-el-Sheikh, Hurghada, Taba, Marsa Alam si Marsa Matrouh (aflata la Marea Mediteana spre granita cu Libia) nu vor avea nevoie sa prezinte rezultatele testelor COVID, dar nu vor putea iesi din localitatea respectiva decat daca vor avea teste COVID-19 facute cu 72 ore inainte de a pleca spre alte destinatii. Este neclar daca exista facilitati de testare COVID in statiunile turistice, tinand cont ca Egiptul nu are facilitati de testare COVID, iar numarul de teste facute (raportat la populatie) se numara printre cele mai mici din Africa (ca idee, Libia a testat de 7 ori mai multi oameni raportat la populatie decat Egiptul).

In consecinta, cine doreste sa viziteze Cairo, Luxor sau Aswan trebuie sa prezinte un test nu mai vechi de 72 ore. Pentru cei care se duc pe coasta, nu este nevoie de a prezenta test.

Sursa info: oficiosul guvernamental Al-Ahram

 

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

  • sebastian spune:

    Salut. Am platit un avans pentru un sejur Oradea – Hurghada de 7 zile pentru data de 9-16 Septembrie. Urmeaza curand – in 7 zile sa platesc si restul de 75%. Am facut si asigurare Storno si in caz de Covid. Insa nu sunt foarte sigur ca se va putea merge pana la urma asadar sa platesc sau nu restul de bani ? ce sanse sunt ca totusi sa se mearga? Pana acum am tot urmarit si nu am vazut niciun charter de nicaieri din Romania sa zboare catre coasta Marii Rosii. Multumesc anticipat

    • Imperator spune:

      Depinde foarte mult de operator. Nu stiu cu ce agentie mergi, stiu insa ca cel putin din Bucuresti, Paralela 45 opereaza incepand cu 16 august, deci nu au fost chartere pana acum. De asemenea, interdictia de zbor spre Egipt a fost ridicata cred acum 3 saptamani si de abia de atunci, operatorii s-au putut apuca de organizat chartere.

  • Mada spune:

    Deci daca vreau sa vizitez piramidele si Luxor fiind in Hurghada trebuie sa fac un alt test in Egipt pe langa cel de la intrare in tara? Si este nevoie sa platesc viza avand in vedere ca merg prin tara?

  • Valentina spune:

    Pentru Egipt viza se plateste in continuare in aeroport sau online?

    • Imperator spune:

      Pana la 30 aprilie, viza de Egipt este gratuita daca aterizati pe aeroporturile de pe coasta (Hurghada, Sharm, etc), dar si Luxor sau Aswan. Daca aterizati la Cairo, viza se plateste. Nu stiu sa se poata plati online, se plateste odata ajuns acolo.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest