Egiptul introduce obligativitatea testelor COVID-19 pentru turistii care parasesc zona de coasta

10. Sfinx Cairo Egipt. Valea Nilului

Ieri, primul ministru egiptean d. Mostafa Madbuli a anuntat ca „anumiti turisti” vor trebui sa prezinte un test COVID-19 facut cu maxim 72 ore inainte de a ajunge in Egipt pentru a putea sa intre in tara. Oficialul egiptean nu a mentionat daca va exista o lista cu tari „verzi” sau „rosii”, sugerand ca este probabil vorba de toti. Egiptul a redeschis zborurile internationale pe 1 iulie 2020 si se pregateste pentru sezonul de varf care in Egipt incepe in general dupa 1 octombrie.

D. Madbuli a precizat ca turistii care vor ateriza pe aeroporturile de pe coasta – Sharm-el-Sheikh, Hurghada, Taba, Marsa Alam si Marsa Matrouh (aflata la Marea Mediteana spre granita cu Libia) nu vor avea nevoie sa prezinte rezultatele testelor COVID, dar nu vor putea iesi din localitatea respectiva decat daca vor avea teste COVID-19 facute cu 72 ore inainte de a pleca spre alte destinatii. Este neclar daca exista facilitati de testare COVID in statiunile turistice, tinand cont ca Egiptul nu are facilitati de testare COVID, iar numarul de teste facute (raportat la populatie) se numara printre cele mai mici din Africa (ca idee, Libia a testat de 7 ori mai multi oameni raportat la populatie decat Egiptul).

In consecinta, cine doreste sa viziteze Cairo, Luxor sau Aswan trebuie sa prezinte un test nu mai vechi de 72 ore. Pentru cei care se duc pe coasta, nu este nevoie de a prezenta test.

Sursa info: oficiosul guvernamental Al-Ahram

 

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii