Germania impune testarea obligatorie pentru cei care vin din 7 judete ale Romaniei.

04. Dom Berlin

In cursul serii de ieri, Germania a anuntat ca a introdus 7 judete din Romania in zona de risc epidemiologic – conform clasificarii oficiale a Institutului Koch este vorba de zone unde numarul de cazuri inregistrate este mai mare de 50 cazuri la 100.000 locuitori in ultimele 7 zile. Pe aceasta lista rosie se afla tari intregi daca este cazul tarilor din afara Uniunii Europene, dar doar regiuni / judete daca este cazul tarilor Uniunii Europene. De exemplu, deja pe lista de risc epidemiologic se afla regiunile Aragon, Catalonia si Navarra din Spania, dar si Blagoevgrad, Dobrici (Cadrilater) si Varna din Bulgaria ori provincia Antwerp din Belgia si nu Spania, Bulgaria sau Belgia in intregime.

Cele 7 judete aflate pe lista de risc epidemiologic a Germaniei sunt: Arges, Bihor, Buzau, Ialomita, Mehedinti, Neamt si Timis. Masura a intrat in vigoare inca de ieri.

Toate persoanele indiferent de cetatenie care intra pe teritoriul Republicii Federale Germania si s-au aflat in aceste judete in ultima perioada trebuie sa prezinte un test negativ COVID-19 efectuat in ultimele 48 ore in tara sau sa faca un test COVID-19 in Germania intr-o perioada de maximum 72 ore de cand intra in Germania. Cel putin acum, testul facut in Germania este gratuit, dar acest lucru se poate schimba oricand fara un anunt prealabil.

Cei care prezinta rezultatul testului facut in Romania nu se vor auto-izola, in schimb ce cei care opteaza pentru testul facut in Germania trebuie sa se auto-izoleze pana la primirea rezultatului care poate veni in 24 – 48 ore. Testele se pot face pe principalele aeroporturi ale tarii (sigur stiu ca exista posibilitati de testare pe aeroporturile din Frankfurt si Munchen, probabil si in altele) sau la clinici agreate de DSP-urile germane.

Toti calatorii care merg in Germania trebuie sa completeze un Passenger Location Form pe care il gasiti aici.

Lista cu zonele cu risc epidemiologic ridicat o gasiti aici.

Alte informatii cu privire la masurile dispuse de Germania pentru prevenirea raspandirii epidemiei le gasiti aici

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • N spune:

  Multumim pentru articol. Foarte interesanta aceasta abordare a Germaniei. M-am tot uitat si eu pe reopen.europe sa vad care sint conditiile lor, nu stiam ca aplica pe zone unei tari doar masurile de izolare a turistilor https://reopen.europa.eu/en/map/DEU

 • Mariana spune:

  Buna! Îmi spuneti va rog, urmează sa merg la aeroport Viena. Eu voi avea testul covid ca am nevoie de el in Dubai. Dar nu stiu de ce ar avea nevoie soțul meu, care ma duce cu mașina de la Oradea pana la aeroport in Viena si apoi se intoarce in tara. Logic zic ca se considera ca suntem in tranzit nu? Eu pot dovedi cu biletul de avion. Soțul meu ar avea nevoie de ceva document? Daca suntem in tranzit sper ca n-o sa fie necesar testul covid pentru el. Multumesc!

 • Andrei spune:

  Salut Cezar!
  Vom face escală (7 ore) în Frankfurt în drum spre Spania. Domiciliul îl avem în București, nu am trecut prin niciun județ din cele enumerate.
  Avem vreo restricție? Putem ieși din aeroport și vizita orașul pentru câteva ore?
  Mulțumesc!

  • Imperator spune:

   Da, daca nu baga Bucurestiul pe lista, se poate fara nici o restrictie, doar trebuie sa completezi acel Passenger Locator Form.
   Atentie, Spania poate intra pe lista galbena a Romaniei incepand de maine. De 2 zile incoace, au preluat steagul de tara cu cele mai multe cazuri pe 100.000 locuitori a Europei (exceptand, desigur Luxemburg).

   • Andrei spune:

    Mulțumesc. Ai idee dacă se face publică lista actualizată cu țările din zona galbenă în seara asta (duminică)?

 • Drăgan Georgeta spune:

  Bună ziua
  Sunt din județul Bihor.
  In cazul in care sunt doar in tranzit in Germania e nevoie de testul Covid?

 • Remus spune:

  Daca nu zbori direct dintr-un aeroport din judetele astea, no problem. Nu au cum sa dovedeasca de unde vii. Mai mult frectie la piciorul de lemn. La urma urmei vorbim de politicieni si trebuie sa faca si ei ceva.

 • RODICA spune:

  Buna. Mama mea trebuie sa vina joi in Germania. Are domiciliul in Arad. Doar ca zborul e din Timișoara. Trebuie făcut testul? Mulțumesc

 • Hortea geta vasilica spune:

  Buna zioa am si io o rugaminte la dumneavoastra fetita mea este plecata an romania dar io nu locuiesc an tarile afectarte io megidia si fata mea vrea sa vina acasa saptamana care vine si vine an germania este nevoie de test sau alta ceva va rog casa stau linistita

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii