Germania impune testarea obligatorie pentru cei care vin din 7 judete ale Romaniei.

04. Dom Berlin

In cursul serii de ieri, Germania a anuntat ca a introdus 7 judete din Romania in zona de risc epidemiologic – conform clasificarii oficiale a Institutului Koch este vorba de zone unde numarul de cazuri inregistrate este mai mare de 50 cazuri la 100.000 locuitori in ultimele 7 zile. Pe aceasta lista rosie se afla tari intregi daca este cazul tarilor din afara Uniunii Europene, dar doar regiuni / judete daca este cazul tarilor Uniunii Europene. De exemplu, deja pe lista de risc epidemiologic se afla regiunile Aragon, Catalonia si Navarra din Spania, dar si Blagoevgrad, Dobrici (Cadrilater) si Varna din Bulgaria ori provincia Antwerp din Belgia si nu Spania, Bulgaria sau Belgia in intregime.

Cele 7 judete aflate pe lista de risc epidemiologic a Germaniei sunt: Arges, Bihor, Buzau, Ialomita, Mehedinti, Neamt si Timis. Masura a intrat in vigoare inca de ieri.

Toate persoanele indiferent de cetatenie care intra pe teritoriul Republicii Federale Germania si s-au aflat in aceste judete in ultima perioada trebuie sa prezinte un test negativ COVID-19 efectuat in ultimele 48 ore in tara sau sa faca un test COVID-19 in Germania intr-o perioada de maximum 72 ore de cand intra in Germania. Cel putin acum, testul facut in Germania este gratuit, dar acest lucru se poate schimba oricand fara un anunt prealabil.

Cei care prezinta rezultatul testului facut in Romania nu se vor auto-izola, in schimb ce cei care opteaza pentru testul facut in Germania trebuie sa se auto-izoleze pana la primirea rezultatului care poate veni in 24 – 48 ore. Testele se pot face pe principalele aeroporturi ale tarii (sigur stiu ca exista posibilitati de testare pe aeroporturile din Frankfurt si Munchen, probabil si in altele) sau la clinici agreate de DSP-urile germane.

Toti calatorii care merg in Germania trebuie sa completeze un Passenger Location Form pe care il gasiti aici.

Lista cu zonele cu risc epidemiologic ridicat o gasiti aici.

Alte informatii cu privire la masurile dispuse de Germania pentru prevenirea raspandirii epidemiei le gasiti aici

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii