Italia prelungeste pana cel putin pe 7 septembrie obligativitatea de carantina pentru calatorii din Romania

01. Roma Colliseum

In cursul zilei de ieri, Italia a anuntat prelungirea obligativitatii de carantina pentru toti calatorii care vin din Romania si Bulgaria indiferent de nationalitate. Decizia a fost luata datorita riscului major pe care acestia il au pentru sanatate publica a Italiei.

Ca si pana acum, toti calatorii care vin din Romania trebuie ca odata ce ajung in Italia sa se carantineze timp de 14 zile, suportand costul acestei carantinari. Persoanele care ajung in Italia sunt obligate sa completeze un formular unde sa indice adresa de carantinare si numarul de telefon la care pot fi contactati – vor fi verficati periodic de autoritatile competente italiene daca respecta carantina.

Unele regiuni ale Italiei pot sa aplice masuri suplimentare – de exemplu regiunea Lazio a hotarat sa testeze pe cat posibil calatorii care vin cu autobuzul in autogara Tiburtina, in timp ce alte regiuni iau in considerare pe langa carantinare si testarea muncitorilor agricoli, constructori sau personal domestic.

Italia a inregistrat o crestere exponentiala a cazurilor de COVID-19 mai ales in regiunea nordica, marea majoritatea provenind din „import”.

Masura va fi foarte probabil prelungita si in lunile care urmeaza actualei date anuntate.

Sursa: Mediafax

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest