Malta anunta obligativitatea testarii COVID sau carantinarii pentru calatorii din Romania

16. Fiesta In Malta

Dupa ce mai bine de o luna, Malta a fost complet deschisa catre calatorii din orice colt al Europei (si nu numai), iar masurile de siguranta COVID au fost practic inexistente, iata ca micul stat insular ia masuri dupa ce a devenit tara pe locul 3 in ceea ce priveste numarul de cazuri de infectare cu COVID (depasind Romania) – pe langa mai multe masuri interne (cum ar fi interzicerea festivalurilor de masa sau inchiderea discotecilor care au stat la baza exploziei epidemiologice), iata ca Malta creaza o „amber list” – „lista de chihlimbar”  pe care nu se afla decat 3 tari – Romania, Bulgaria si Spania (in cazul Spaniei, doar pentru calatorii care vin din Barcelona, Girona si Madrid). Daca in cazul Romaniei si Spaniei, mai inteleg, includerea Bulgariei mi se pare complet stranie, tinand cont ca in acest moment, Bulgaria se afla pe locul 9 – tari precum Franta, Olanda, Belgia sau Suedia au mai multe cazuri decat vecinii nostrii de la sud de Dunare raportat la 100.000 locuitori. Ma rog, probabil ca in Malta stirile ajung mai greu si citesc ziare mai vechi. Eu daca as fi Bulgaria, as face un mare scandal.

Netto, toti calatorii care vin din Romania, Bulgaria si acele aeroporturi ale Spaniei trebuie sa prezinte un test COVID-19 negativ facut in ultimele 72 ore. Daca nu il pot prezenta, vor trebui sa-l faca pe loc in aeroport (imi e neclar daca sunt facilitati in aeroport si cat costa) sau sa intre in izolare timp de 14 zile. Nu se specifica daca se intra in izolare pana cand vine rezultatul testului.

Oricum, in acest moment, zborurile dintre Romania si Malta sunt interzise si toti calatorii care vin din Malta in Romania trebuie sa se auto-izoleze pentru 14 zile. Lista de „chihlimbar” va fi actualizata regulat, dar nu s-au specificat nici daca exista vreun crieteriu (probabil nu exista) si nici daca exista o frecventa.

Masura intra in vigoare vineri, 21 august 2020, orele 0:00, ora Maltei (ora 1:00 la Bucuresti)

Mai multe informatii gasiti aici.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest