Lista tarilor din Europa care au diverse restrictii pentru calatorii din Romania. Actualizare – 18 august 2020

Europa

A mai trecut o saptamana si, iata ca au aparut noi restrictii. In primul rand, Germania a introdus nu mai putin de 17 judete din Romania (inclusiv Bucurestiul) pe lista de zone de risc – e obligatoriu sa te testezi de COVID, Serbia a introdus obligativitatea prezentarii cu un test COVID inainte de a intra pe teritoriul ei (aparent si pentru cei in tranzit), Islanda a introdus obligativitatea carantinei pentru 4-5 zile si apoi o a doua testare inainte sa dea drumul turistilor sa se plimbe pe insula, iar Malta va introduce si ea restrictii incepand de vineri. Inca nu au anuntat toate detaliile, dar fara doar si poate, Romania va fi pe lista neagra.

Pe de alta parte, Romania a reusit cumva sa aplatizeze curba. Acum, avem intregistrati 89,0 cazuri / 100.000 locuitori (spre deosebire de 87,3 saptamana trecuta). In schimb, am fost depasiti clar de Spania (115,7 cazuri fata de 89,4 saptamana trecuta), dar guvernul a decis ca doar anumite regiuni vor intra pe lista galbena si de Malta (care a sarit spectaculos de la 30 acum 2 saptamani la 50,4 saptamana trecuta, terminand saptamana asta cu peste 90 cazuri, asa ca cine revine acum din Malta trebuie sa intre in carantina, iar zborurile au fost interzise). Ingrijoratoare sunt evolutiile Belgiei (crestere de la 39,8 la 65,8 in 2 saptamani), Frantei (de la 26,0 la 45,7 intr-o saptamana) si Olandei (de la 30,5 la 45,7 tot intr-o saptamana). Exista o sansa ca incepand de saptamana viitoare, Belgia sa intre pe lista galbena, iar in orizontul de timp de 2 saptamani, sa vedem si Franta sau Olanda pe aceeasi lista. Sa speram ca nu.

Performera continentului este insa Bulgaria care scade incet, dar hotarat – de la 43,3 la 34,4 intr-o saptamana. In rest, nu sunt vesti prea bune din Croatia, Muntenegru sau alte tari.

Dar hai sa vedem ce tari ne mai primesc si in ce conditii. Situatia este valabila pe data de 17 august 2020, orele 22:00 (ora la care scriu).

 

ALBANIA
INTRARE: Romanii pot intra fara nici o obligatie

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Nu exista interdictie, dar oricum nu mai exista zboruri directe de prin anii 80.

 

ARMENIA

INTRARE: Auto-izolare 14 zile.

INTOARCERE: Fara restrictii.

LEGATURI AERIENE: Fara restrictii, dar oricum, nu existau curse directe de anul trecut.

Mai multe informatii: https://covid19.gov.am/en/travel_and_coronavirus

 

AZERBAIJAN

INTRARE: Accesul cetatenilor romanilor este interzis.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Azerbaijan interzice zborurile spre Romania. Oricum, ultimele zboruri directe au fost la sfarsitul anilor 90.

 

AUSTRIA
INTRARE: Calatorii din Romania sunt obligati sa se auto-izoleze timp de 14 zile sau sa prezinte rezultatul negativ la un test COVID facut nu mai mult de 72 ore inainte de intrarea in Austria. Cei care se auto-izoleaza pot sa reduca perioada de carantinare daca se supun unui test in Austria care iese negativ. Masurile sunt valabile pana pe 30 septembrie 2020.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale.

Mai multe informatii: https://www.bmeia.gv.at/reise-aufenthalt/reisewarnungen/

 

BELARUS
INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Fara restrictii, dar, oricum, nu au existat niciodata.

 

BELGIA

INTRARE: Belgia a introdus toate judetele Romaniei pe lista rosie exceptand 4 din regiunea de vest  – asta inseamna ca testarea si carantinarea timp de14 zile este obligatorie. Regiunea de Vest (TM, AR, HD si CS) se afla pe lista portocalie, deci carantinarea si testul nu sunt obligatorii, dar recomandate mai ales daca sunt simptome.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://diplomatie.belgium.be/fr/Services/voyager_a_letranger/conseils_par_destination/roumanie

 

BOSNIA-HERTEGOVINA

INTRARE: Permis, dar cu obligatia prezentarii unui test COVID efectuat in ultimele 48 ore.

INTOARCERE: Auto-izolare

LEGATURI AERIENE: Romania interzice zborurile catre Bosnia-Hertegovina. Nu ca ar fi fost vreodata.

Mai multe informatii: http://www.granpol.gov.ba/?lang=hr

 

BULGARIA
INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

 

CEHIA

INTRARE: Carantina timp de 14 zile sau efectuarea unui test COVID-19 la intrarea in Republica Ceha. Calatorii trebuie sa se auto-carantineze pana la sosirea rezultatului negativ.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://koronavirus.mzcr.cz/seznam-zemi-podle-miry-rizika-nakazy/

 

CIPRU
INTRARE: Este interzis intrarea cetatenilor romani pe teritoriul Republicii Cipru exceptand daca sunt rezidenti. La fel si in cazul Ciprului de Nord.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.visitcyprus.com/index.php/en/cyprus-covid19-travel-protocol

 

CROATIA
INTRARE: Fara restrictii. Uneori se cere confirmarea unei rezervari de hotel.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Functionale, dar nu exista zboruri, Croatia Airlines a decis sa nu mai zboare anul asta in Romania.

Mai multe informatii: https://croatia.hr/en-GB/coronavirus-2019-ncov-q-and-a

 

DANEMARCA
INTRARE: Interzis intrarea calatorilor din Romania, exceptand cazul cetatenilor si rezidentilor danezi si a celor cu un motiv intemeiat (nu turistic). Cei care totusi sunt acceptati, trebuie sa stea in carantina timp de 14 zile. Lista este actualizata in fiecare joi la orele 16:00, ora Copenhagai.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.ssi.dk/aktuelt/sygdomsudbrud/coronavirus/rejse-og-covid-19-kort-over-lande

 

ELVETIA
INTRARE: Carantina timp de 10 zile din momentul in care se intra in tara. Acest lucru trebuie raportat autoritatilor cantonale in termen de 48 ore din momentul sosirii pe teritoriul Confederatiei. Un test PCR nu va va scuti de carantina.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.bag.admin.ch/bag/en/home.html

 

ESTONIA
INTRARE: Obligatoriu auto-izolare timp de 14 zile (se poate iesi din casa pentru vizita medicala, cumparaturi de stricta necesitate si in cazuri de urgenta). Cand vom avea sub 16 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, intrarea se va face fara restrictii. In acest moment, avem 89,0.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Deschise, dar nu exista zboruri directe

Mai multe informatii: https://vm.ee/en/information-countries-and-quarantine-requirements-passengers

 

FINLANDA
INTRARE: Interzis pentru cetatenii din Romania. Cand vom avea sub 8 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, intrarea se va face fara restrictii. In acest moment, avem 89,0. Interdictia este in vigoare cel putin pana pe 8 septembrie.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://valtioneuvosto.fi/-/10616/lahimatkailun-rajoituksia-puretaan-osittain-ulkorajoilla-rajoitukset-pysyvat-ennallaan?_101_INSTANCE_LZ3RQQ4vvWXR_languageId=en_US

 

FRANTA
INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.diplomatie.gouv.fr/en/coming-to-france/coronavirus-advice-for-foreign-nationals-in-france/

 

GERMANIA
INTRARE: Calatorii indiferent de nationalitate care vin din 17 judete ale Romaniei (inclusive Municipiul Bucuresti) trebuie sa prezinte rezultatul negativ al unui test-COVID nu mai vechi de 48 ore sau, alternativ sa faca unul in Germania in termen de 72 ore de la sosire si sa se auto-izoleze pana la sosirea rezultatului. Alternativ, daca se opune sa faca testul, se poate carantina pentru 14 zile pe banii lui. Cele 17 judete “rosii” le gasiti aici: https://www.imperatortravel.ro/2020/08/germania-include-inca-10-judete-din-romania-pe-lista-rosie-inclusiv-zona-metropolita-bucuresti.html

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.auswaertiges-amt.de/en/coronavirus/2317268

 

GEORGIA
INTRARE: Cetatenii romanii au dreptul sa intre pe teritoriul Georgiei, dar este obligatorie carantinarea pentru 12 zile (s-a dat un bonus de 2 zile, s-a renuntat la carantinarea de 14 zile J)

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Permise, dar nu mai exista de vreun an.

Mai multe informatii: https://stopcov.ge/en

 

GRECIA
INTRARE: Cetatenii romani indiferent daca intra pe cale rutiera si aeriana au obligatia de a complete o declaratie PLF https://travel.gov.gr/#/form, dar si sa prezinte si dovada unui test COVID facut nu mai tarziu de 72 ore din momentul intrarii in Grecia. Aleatoriu, autoritatile grecesti pot efectua un al doilea test COVID in punctul de frontiera. Pana la sosirea testului, nu este obligatorie izolarea.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

 

IRLANDA
INTRARE: Auto-izolare obligatorie pentru 14 zile. Auto-izolarea nu este super-stricta, in cazuri exceptionale poti sa folosesti transportul in comun sau sa te duci la un magazin apropiat pentru alimente, dar doar cu fata acoperita de o masca.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.citizensinformation.ie/en/travel_and_recreation/travel_and_covid19.html

 

ISLANDA
INTRARE: Odata cu sosirea in Islanda (in aeroport sau port), calatorii din Romania trebuie sa faca un test COVID si apoi sa stea in carantina pe banii lor timp de 4-5 zile. Dupa aceasta perioada, vor face un al doilea test, daca iese negativ, vor putea sa calatoreasca nestingheriti in Islanda. Costul primului test (cel de pe aeroport) este de 11.000 coroane (68 euro) daca se plateste la sosire si 9000 coroane (56 euro) daca este platit in avans, in timp ce al doilea test este gratuit si poate fi facut la orice serviciu de sanatate publica din Islanda.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Posibile, dar nu au existat niciodata zboruri intre Romania si Islanda.

Mai multe informatii: https://www.covid.is/faq

 

ITALIA
INTRARE: Carantina obligatorie pentru 14 zile. Masura este valabil cel putin pana pe 7 septembrie 2020, dar este foarte probabil ca va fi prelungita.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: http://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/homeNuovoCoronavirus.jsp?lingua=english

 

LETONIA
INTRARE: Obligatoriu auto-izolare timp de 14 zile. Cand vom avea sub 16 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, intrarea se va face fara restrictii. In acest moment, avem 89,0.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Posibile, dar nu exista zboruri directe

Mai multe informatii: https://www.spkc.gov.lv/lv/valstu-saslimstibas-raditaji-ar-covid-19-0 si https://www.mfa.gov.lv/en/consular-information/news/66019-emergency-situation-in-latvia-to-restrict-the-spread-of-covid-19

 

LITUANIA
INTRARE: Calatorii care vin din Romania trebuie sa prezinte un test COVID-19 negativ facut cu maximum 72 ore inainte de a ajunge in Lituania. Dupa intrarea pe teritoriul tarii, carantina este obligatorie pentru 14 zile. Masura este obligatorie pentru calatori din tari care au peste 25 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile. In acest moment, avem 89,0.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Lituania interzice zborurile spre Romania.

Mai multe informatii: http://sam.lrv.lt/lt/naujienos/koronavirusas

 

LUXEMBURG

INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Auto-carantina pentru 14 zile

LEGATURI AERIENE: Romania interzice zborurile spre Luxemburg, dar oricum nu mai exista din anii 90.

 

MACEDONIA DE NORD

INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Posibile, dar oricum nu au existat niciodata.

 

MALTA
INTRARE: Fara restrictii, dar vor fi impuse incepand de vineri, 21 august. Se presupune ca va fi cerinta de a prezenta un test COVID negativ

INTOARCERE: 14 zile auto-izolare

LEGATURI AERIENE: Romania interzice zborurile catre Malta. Zborurile Wizz Air au fost anulate.

Mai multe informatii: https://www.visitmalta.com/en/covid-19

 

MAREA BRITANIE

INTRARE: Carantinare obligatorie timp de 14 zile

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.gov.uk/uk-border-control

 

MOLDOVA
INTRARE: Interzisa pana cel devreme 31 august 2020.

INTOARCERE: Auto-izolare pentru 14 zile.

LEGATURI AERIENE: Romania interzice zborurile spre Moldova.

 

MUNTENEGRU
INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Auto-izolare pentru 14 zile

LEGATURI AERIENE: Romania interzice zborurile spre Muntenegru, dar, oricum, nu au existat niciodata.

Mai multe informatii: https://www.ijzcg.me/me/novosti/covid-19-popustanje-mjera-u-medunarodnom-saobracaju

 

NORVEGIA
INTRARE: Auto-izolare pentru 10 zile. Cand vom avea sub 20 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, intrarea se va face fara restrictii (un alt criteriu este ca numarul de teste pozitive din total teste sa fie sub 5%). In acest moment, avem 87,3 cazuri  / 100.000 locuitori si in crestere.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.fhi.no/en/op/novel-coronavirus-facts-advice/facts-and-general-advice/travel-advice-COVID19/

 

OLANDA
INTRARE: Auto-izolare pentru 14 zile

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/tourism-in-the-netherlands

 

POLONIA

INTRARE: Fara restrictii, dar in zilele urmatoare se vor discuta masuri de carantinare pentru calatorii care vin din anumite tari UE si non-UE puternic afectate de virus.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.gov.pl/web/coronavirus/travel

 

PORTUGALIA

INTRARE: Fara restrictii. Calatorii care zboara in Madeira si Azore sunt obligati sa faca un test COVID la sosirea pe aeroport sau sa prezinte unul facut cu maximum 72 ore inainte de sosirea in insule.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale.

 

RUSIA
INTRARE: Calatorii din Romania trebuie sa prezinte rezultatul unui test COVID negativ nu mai vechi de 72 ore din momentul in care se ajunge in Rusia.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Rusia interzice zborurile spre Romania.

 

SERBIA
INTRARE: Calatorii din Romania trebuie sa prezinte rezultatul unui test COVID negativ nu mai vechi de 48 ore din momentul in care se ajunge in Serbia. Masura se aplica si pentru calatorii in tranzit terestru, dar nu si aeroportuar.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Fara restrictii

 

SLOVACIA

INTRARE: Obligatie de auto-izolare pentru 14 zile. Dupa 5 zile de carantinare, se poate face un test COVID si daca iese negativ, se poate iesi din carantinare

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Slovacia interzice zborurile spre Romania, dar nu mai exista zboruri directe de mai bine de un deceniu.

Mai multe informatii: https://www.mzv.sk/web/en/covid-19

 

SLOVENIA

INTRARE: Obligatie de auto-izolare pentru 14 zile. Criteriul epidemiologic de a trece pe lista verde este de 10 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile. Romania are 87,3 si in crestere.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Posibile, dar nu exista zboruri directe. Compania slovena Adria care a mai operat recent zboruri Bucuresti – Ljubljana a dat faliment anul trecut.

Mai multe informatii: https://www.gov.si/en/news/2020-07-16-changes-to-the-lists-of-countries-police-officers-now-responsible-for-serving-quarantine-decisions/, iar lista verde o puteti vedea aici: https://www.nijz.si/en/list-countries-crossing-national-borders-without-restrictions

 

SPANIA

INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Auto-izolare pentru calatorii care vin din provinciile Catalonia, Navarra, Aragon, Tara Bascilor, Regiunea Madrid si insulele Baleare

LEGATURI AERIENE: Operationale

 

SUEDIA
INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale.

 

TURCIA
INTRARE: Fara restrictii. Va fi efectuat un control sumar la intrarea in tara unde un doctor va decide daca este necesar sa se faca un test COVID. Acesta va fi facut pe loc si este gratuit.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale.

 

UCRAINA
INTRARE: Cetatenii romani sunt obligati sa-si instaleze pe telefon aplicatia trace & track “Dii Vdoma” Romanii au trei optiuni: carantinarea institutionalizata in facilitati de stat, auto-izolarea in spatii private timp de 14 zile, dar cu obligatia folosirii non-stop a aplicatiei “Dii Vdoma” sau efectuarea unui test COVID la maximum 48 ore dupa intrarea in Ucraina. Daca rezultatul este negativ, se poate iesi din izolare, dar este obligatorie in continuare folosirea aplicatiei telefonice. De asemenea, este necesara o asigurare de calatorie care sa acopere explicit COVID de la o companie de asigurari care are filiala sau partener contractual in Ucraina. Alternativ, puteti face o asigurare in Ucraina. Pretul este de 3 euro pentru primele 3 zile (minimum) si apoi 0,72 euro pe zi pentru zilele urmatoare. Mai multe informatii aici: https://visitukraine.today/. Criteriul epidemiologic al Ucrainei este de 55 cazuri active / 100.000 locuitori, iar Romania il depaseste.

INTOARCERE: Fara restrictii.

LEGATURI AERIENE: Posibile, dar zborurile nu au fost reluate.

Mai multe informatii: https://visitukraine.today/

 

UNGARIA

INTRARE: Obligatia de auto-izolare pentru 14 zile sau prezentarea a DOUA teste COVID – unul facut cu nu mai mult de 5 zile inainte de a intra in Ungaria si al doilea nu mai vechi de 48 ore. De asemenea, cei care au fost bolnavi de COVID-19 si s-au facut bine in ultimele 6 luni, pot intra fara restrictii. Auto-izolarea poate fi suspendata, daca se efectueaza un test COVID in Ungaria si iese negativ. Exista niste discutii prin forurile oficiale maghiare ca obligatia de auto-izolare sa fie ridicata pentru calatorii veniti din judete cu un numar redus de cazuri – marea majoritate din Transilvania.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.imperatortravel.ro/2020/07/de-la-1-august-noile-reglementari-pentru-intra-ungaria-teste-covid-dar-si-dovada-de-imunitate.html

Cam aceasta este lista valabila pe 17 august, orele 23:00. Asa cum bine stiti, pot avea loc schimbari peste noapte asa ca e bine ca inainte de a merge undeva sa verificati exact care este situatia in fiecare tara in parte si sa fiti pregatiti pentru o flexibitate maxima.

Voi continua sa public constant schimbarile din tarile europene, dar din pacate, tinand cont ca numarul de cazuri este in continua crestere, ma astept la introducerea de noi restrictii si tari care sa ceara carantinarea romanilor decat cele care sa ridice restrictiile. Pentru saptamana urmatoare, voi urmari cu interes deciziile Poloniei si Maltei cu privire la eventuale restrictii pentru romani. De asemenea, trebuie urmarita evolutia Belgiei, Olandei si Frantei pentru a nu ajunge pe lista galbena a Romaniei.

 

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Ieri 17.08 la cursa Tarom spre Germania nu s-a verificat niciunui pasager testul Covid, Nici la aterizare nu s-a facut verificarea.

  Dana 18 august 2020 9:38 Răspunde
  • Pentru ca trebuie sa te declari. Nu stau cu politia la usa avionului.

   Imperator 18 august 2020 10:26 Răspunde
 • Buna ziua,
  Despre Israel ce stiti? La venirea de acolo (deci intrarea in Romania) si apoi la intrare inapoi in Israel?
  Multumesc mult!

  Florentina 18 august 2020 10:30 Răspunde
  • Carantina la venirea din Israel. Carantina la intoarcere. Cetatenii israelieni nu au voie in Romania, cetatenii romani nu au voie in Israel.

   Imperator 18 august 2020 11:36 Răspunde
   • Va multumesc !

    Florentina 18 august 2020 15:46 Răspunde
 • Why they are not posting anymore list with zona verde on Insp site??? The last one was begining of july,from then they didnt put any country in green zone?

  IOANA 18 august 2020 10:56 Răspunde
  • Whatever is not on the list, it is green.

   Imperator 18 august 2020 11:35 Răspunde
   • Really ??? But Serbia is not on the list but again when i contact Serbian embasy in Romania they said i m not alowed to come yet ..

    IOANA 18 august 2020 13:08 Răspunde
 • Italia are carantinarea romanilor ca masura pana pe 7..sau 9? Sunt alte vesti?
  In link-ul din articol apare 7.

  Andi 18 august 2020 11:20 Răspunde
  • Multumesc ca mi-ai atras atentia, asa e, e 7 septembrie. Dar e un pic irelevant, se va decide prelungirea cel mai probabil.

   Imperator 18 august 2020 11:35 Răspunde
 • Care e regula daca mergi in America de sud de exemplu si doar tranzitezi Schiphol sau Charles de Gaulle?

  Octavian 18 august 2020 13:29 Răspunde
 • Si in cazul tranzitului pentru aceste tari? Cred ca ar fi de interes…

  Banatzanu' 18 august 2020 14:57 Răspunde
  • Exceptand Serbia, tranzitul e liber peste tot, atata timp cat nu va culcati pe acolo

   Imperator 18 august 2020 14:58 Răspunde
   • Multumim 🙂

    Banatzanu' 18 august 2020 15:03 Răspunde
   • deci daca vin vineri cu avionul in olanda si tot vineri plec cu masina din olanda in romania.. ar fi ok.. ar fi tranzit si nu ar trebuie sa stau in carantina 14 zile in olanda?

    ada 18 august 2020 15:13 Răspunde
 • daca interdictia pentru finlanda ramane valabila pana in septembrie, atunci inseamna ca blueaier va anula zborurile? eu am zbor otp-helsinki 28 aug-4 sept si tot astept o notificare cum ca voi primi banii inapoi, dar nimic inca..

  ada 18 august 2020 20:50 Răspunde
  • Nu exista interdictie de zbor. Blue Air va anula zborul doar daca nu sunt pasageri.

   Imperator 18 august 2020 20:53 Răspunde
   • atunci insemna ca voi putea merge in vacanta in helsinki in acea perioada… multumesc de raspuns

    ada 18 august 2020 22:22 Răspunde
 • Ma gandesc serios sa fac un city break in Barcelona la inceputul lui octombrie, avand in vedere preturile foarte mici la bilete. Ce ma sfatuiesti? Oare se va scoate auto izolarea pentru intoarcere pana atunci sau din contra, va fi mai rau? Multumesc.

  Geo 19 august 2020 9:04 Răspunde
  • Mai e o groaza de timp pana atunci si multe se pot intampla. In mod normal, pana atunci datorita diverselor masuri, Spania ar trebui sa scada. Inteleg ca si Catalunya a ajuns la platou. Dar nu stii cum va evolua Romania – acum tarile care au mai mult decat Romania intra in zona galbena. Daca scade si Romania ?

   Imperator 19 august 2020 9:42 Răspunde
 • Stiti conditiile in perioada aceasta de trecere a frontierei Spania-Gibraltar si retur?

  Laur 19 august 2020 15:15 Răspunde
  • Imi pare rau, nu stiu

   Imperator 19 august 2020 20:20 Răspunde
   • Se poate trece fara probleme doar cu pasaportul sau buletinul, am fost cu familia pe 17 august.

    Ionela 20 august 2020 14:27 Răspunde
    • Multumesc Ionela.

     Laur 20 august 2020 20:46 Răspunde
 • Zona Madridului implica si orasul Madrid banuiesc.

  Serban 20 august 2020 11:00 Răspunde
  • Desigur. Numele oficial a provinciei este Comunidad de Madrid – nu numai Madrid, cat si Getafe, Alcara de Henares si tot ce tine de Comunidad de Madrid.

   Imperator 20 august 2020 11:12 Răspunde
 • Buna ziua!
  Va rog:
  1.locuiesc intr-o zona „verde” (Castilla la Mancha) din Spania, insa am sa iau avionul din Barajas, Comunidad de Madrid – stiti cumva cum se considera de catre autoritatile romane? Provin sau nu dintr-o zona „rosie”?
  2.voi face escala in Bucuresti in drum spre Iasi. Unde se hotarasc lucrurile? In aeroportul de tranzit (primul contact cu teritoriul romanesc) sau in aeroportul de destinatie?
  Multumesc mult.

  Nela 20 august 2020 12:50 Răspunde
  • Sa luati cu dvs. niste dovezi ca veniti din Castilla la Mancha – acte de domiciliu si eventual niste bonuri de supermarket, restaurant, benzinarie pentru a demonstra daca e nevoie ca veniti dintr-o zona verde.

   Imperator 20 august 2020 13:48 Răspunde
 • Buna seara ,
  Va rog sa-mi spuneti daca stiti, cum e situatia cu Turcia(Antalya) si cum prevedeti ca va fi in viitorul apropiat (2-3 saptamani).
  Va multumesc!

  Florentina 20 august 2020 19:09 Răspunde
  • Foarte putine sanse sa intre pe lista galbena. Aproape imposibil.

   Imperator 20 august 2020 19:45 Răspunde
 • Buna seara va rog sami spuneti cum e situatia in comunitatea Valensiana Spania. Sant sanse sa intre pe lista galbena la urmatoarea actualizare?

  Cristna 21 august 2020 2:36 Răspunde
 • Buna ziua, fix inainte de a incepe povestea covid am organizat o vancata prin asia thailanda vietnam si filipine..acum nu stiu ce sa fac daca sa mai astept poate se deschid sau sa incerc un refund daca se poate Quatar sunt foarte flexibili dar celelalte companii, Thai VietJet si Cebu nu am nici o idee despre cum, m ar ajuta foarte mult o sugestie un sfat.Multumesc

  Iulian 21 august 2020 8:31 Răspunde
  • Din pacate, nu stiu care sunt procedurile de refund sau compensare a Cebu si VietJet 🙁 Poate stie alt cititor de pe blog…

   Imperator 21 august 2020 10:27 Răspunde
 • As vrea sa merg cu masina în Franța. Ar trebui sa tranzitez Ungaria, Slovenia și Italia. Este permis tranzitul fără carantina și test? Multumesc

  Razvan 21 august 2020 16:23 Răspunde

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii