Catalonia isi inchide granitele pentru minimum 15 zile.

Placa Espanya Barcelona

In urma votului de azi din Parlamentul spaniol care a legiferat prelungirea Starii de Alarma pentru urmatoarele 6 luni (deci pana pe 29 aprilie 2021), Catalonia a anuntat inchiderea granitelor pentru cel putin 15 zile incepand cu miezul noptii, dar si interdictia de miscare in afara localitatilor de resedinta cel putin in acest weekend lung (1 si 2 noiembrie sunt zile nelucratoare datorita Zilei Tuturor Sfintilor – sau Ziua Mortilor cum mai este denumita).

Presa catalana anunta in unanimitate ca granitele terestre cu restul Spaniei vor fi inchise, in timp ce anumite canale de presa anunta o inchidere generala si totala. Din pacate, guvernul catalan nu a spus clar daca aeroporturile vor fi inchise (aparent, aeroportul din Barcelona este inca functional cel putin pana la miezul noptii) sau granita cu Franta, inca o decizie neclara luata de autoritati sau prost comunicata.

Ce este cert – granitele interne ale Cataloniei vor fi inchise, iar in weekenduri (de vineri pana luni) este interzisa parasirea localitatii de resedinta in scopuri ne-esentiale.

Restaurantele, barurile, mall-urile, teatrele, cinematografele, salile de sport si parcurile de distractii vor fi inchise. De asemenea, exista o interdictie totala de miscare pe timp de noapte.

Personal, as presupune ca inclusiv granitele exterioare ale Cataloniei vor fi inchise, dar sa vedem confirmarea in urmatoarele ore. Majoritatea regiunilor spaniole (exceptand Canare, Galicia si Extremadura) au decis inchiderea granitelor pe o perioada mai lunga sau mai scurta de timp.

Sursa: Catalan News si ara.cat

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest