Elvetia ridica obligativitatea de carantina pentru calatorii din Romania. Din 29 octombrie se va intra fara restrictii

04. Podul Din Lucerna

Intr-o miscare surprinzatoare, Elvetia a schimbat criteriul epidemiologic pe baza caruia decide calatorii din ce tari vor intra in carantina. Astfel, incepand de azi, 29 octombrie, vor intra in carantina, doar cei care vin din tari care au cu 60 mai multe cazuri la 100.000 locuitori raportate in ultimele 14 zile decat Elvetia. In aceste zile, Elvetia are un numar extrem de mare de cazuri (685 cazuri / 100.000 locuitori fata de Romania care are „doar” 292 cazuri / 100.000 locuitori), asa ca incepand de azi foarte putine tari sunt pasibile de carantina in Confederatia Helvetica: Andorra, Armenia, Belgia, Cehia si cateva regiuni invecinate din Franta.

In consecinta, calatorii care vin din Romania vor putea intra in Elvetia fara restrictii. Atentie, Elvetia fiind un stat federal, cantoanele au posibilitatea sa impuna masuri suplimentare celor decise la nivelul Confederatiei. De asemenea, tot incepand de astazi, Elvetia a introdus restrictii noi cum ar fi inchiderea cluburilor de noapte si discotecilor, inchiderea restaurantelor si barurilor dupa ora 23:00, inchiderea universitatilor (si trecerea la lectiile on-line), interdictia evenimentelor publice cu mai mult de 50 participanti si a celor private cu mai mult de 10 participanti, trecerea la tele-munca acolo unde este posibil si alte masuri.

La intoarcerea in Romania, se sta in carantina timp de 14 zile (sau 10 zile cu test COVID facut in ziua a 8-a, dar procedura este extrem de greoaie si prost pusa la punct.

Mai multe informatii: Biroul Federal Elvetian de Sanatate Publica

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii