DIN 29 OCTOMBRIE: Bulgaria interzice organizarea de excursii si vizite in grup la obiective turistice

Sofia Bulgaria

In urma cresterii alarmante a numarului de cazuri de COVID-19, dar si a imb0lnavirii primului ministru, d. Boiko Borisov, Ministerul Sanatatii de la Sofia a luat o serie de decizie de combatere a raspandirii COVID-19. Pe langa diversele masuri gen inchiderea liceelor, facultatilor, cluburilor, discotecilor, etc, o linie mi-a atras atentia: 

Преустановява се организирането на екскурзии и групови посещения на туристически обекти.

Adica:

Organizarea de excursii si vizite de grup la obiective turistice este suspendata.

Evident, si la ei, ca la noi dispozitiile sunt ambiguu – adica e clar ca excursiile organizate sunt interzise, dar imi e neclar daca excursiile individuale sunt interzise sau nu si daca obiectivele turistice vor fi inchise.

In conformitate cu ordinul Ministerului Sanatatii de la Sofia, ordinul este in vigoare pana pe 12 noiembrie 2020 si ar putea fi prelungit in functie de pandemie.

In acest moment, Bulgaria este pe lista verde a Romaniei, dar numarul de cazuri creste mult mai rapid ca la noi, asa ca exista un risc ca intr-un orizont de timp de 1 – 2 saptamani, Bulgaria sa intre pe lista galbena. Daca asta-vara, premierul roman Ludovic Orban anuntase ca Bulgaria si Grecia vor fi verzi no matter what (si la un moment dat, Bulgaria avea mai multe cazuri decat Romania, dar nu intrase pe lista galbena) pentru a sprijini agentiile de turism romanesti, acum nu cred ca va mai fi cazul.

De urmarit sa vedem cum se va implementa ordinul.

Sursa: Ministerul Sanatatii al Bulgariei

Pentru pasionati: Ordinul Ministrului Sanatatii nr RD-01-626/27.10.2020

 

PS: Multumesc Alexandrei care mi-a atras atentia si amicului Velin din Bulgaria care mi-a confirmat informatia.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii