Lista tarilor din Europa care au diverse restrictii pentru calatorii din Romania. Actualizare – 28 octombrie 2020

Tari interzis octombrie

Foarte multi dintre voi mi-ati scris intrebandu-ma despre actualizarea listelor cu tarile europene si restrictiile de calatorie in ele. In primul rand, as dori sa va multumesc foarte mult pentru incredere si ca ma urmariti. Nu am mai actualizat pentru ca nu au fost schimbari dramatice – marea majoritate a tarilor europene au prelungit aceste restrictii  – doar Cehia a interzis accesul turistilor in tara datorita exploziei de cazuri, Germania a pus intreaga Romanie pe lista rosie, la fel si Ucraina, iar Malta a ridicat obligativitatea prezentarii unui test COVID.

Cum trebuie sa cititi articolul – pentru fiecare tara din Europa, va voi spune care sunt conditiile de intrare pentru calatorii care vin din Romania (nu conteaza nationalitatea, doar in cazul tarilor precum Finlanda, Cipru sau Danemarca unde este interzis sa vii ca turist din Romania, este permis totusi sa intri daca ai rezidenta in respectivele tari cu conditia carantinarii), dar si daca trebuie sa te carantinezi sau nu la intoarcerea in Romania.

In acest moment, calatorii care vin din state aflate pe lista galbena trebuie sa intre in auto-izolare timp de 14 zile. Acestia pot intrerupe auto-izolarea in ziua 10 in caz ca au facut un test PCR COVID-19 si a iesit negative in ziua 8 de carantinare. Mi s-a spus ca sistemul este foarte prost pus la punct, asa ca practic nu poti sa te folosesti de aceasta facilitate. Daca cineva a iesit dupa 10 zile in urma unui test, il rog ca la comentarii sa-mi spuna ce a facut exact :).

Lista galbena este lista de tari unde se inregistreaza mai multe cazuri de COVID la 100.000 locuitori in ultimele 14 zile decat in Romania. Aceasta lista este actualizata din cand in cand (desi exista o dispozitie clara in lege ca se actualizeaza saptamana lunea, aceasta nu este respectata) de catre CNSU.

 

Dar hai sa vedem ce tari ne mai primesc si in ce conditii. Situatia este valabila pe data de 28 octombrie 2020, orele 0:00 (ora la care scriu).

 

ALBANIA
INTRARE: Romanii pot intra fara nici o obligatie

INTOARCERE: Fara restrictii. Sanse putine sa ajunga pe lista galbena in urmatoarele 2 – 3 saptamani

 

ARMENIA

INTRARE: Carantina 14 zile. Daca turistul face un test COVID in Armenia si iese negativ, poate intrerupe imediat carantina. Deci,  daca faci un test in ziua a doua dupa sosire si iese rezultatul in 48 ore, poti sa iesi din carantina dupa 4 zile. Atentie, se poate intra in Armenia doar pe cale aeriana.

INTOARCERE: Carantina 14 zile

Mai multe informatii: https://www.gov.am/en/covid-travel-restrictions/

 

AZERBAIJAN

INTRARE: Accesul cetatenilor romanilor este interzis. Tara a fost inchisa in martie si saptamana aceasta guvernul a anuntat ca prelungeste inchiderea granitelor. Oricum a inceput si razboiul dupa ce Azerbaijanul a atacat Armenia, asa ca granitele vor fi inchise pe termen lung si nu numai din cauza de covid.

INTOARCERE: Fara restrictii. Nici o sansa sa ajunga pe lista galbena in urmatoarele 2 – 3 saptamani

 

AUSTRIA
INTRARE: Calatorii din Romania sunt obligati sa se auto-izoleze timp de 14 zile sau sa prezinte rezultatul negativ la un test COVID facut nu mai mult de 72 ore inainte de intrarea in Austria. Cei care se auto-izoleaza pot sa reduca perioada de carantinare daca se supun unui test in Austria care iese negativ. Masurile sunt valabile pana pe 31 decembrie 2020.

INTOARCERE: Fara restrictii. In acest moment, Austria are mai multe cazuri ca Romania raportat la populatie, asa ca in caz de actualizare a listei galbene de CNSU, se va impune carantinarea la sosirea in Romania.

Mai multe informatii: https://www.bmeia.gv.at/reise-aufenthalt/reisewarnungen/

 

BELARUS
INTRARE: Fara restrictii, dar probabil nu vrei sa te duci acuma in Belarus.

INTOARCERE: Fara restrictii. Nici o sansa sa ajunga pe lista galbena in urmatoarele 2 – 3 saptamani

 

BELGIA

INTRARE: Testare si carantinare timp de 10 zile sunt obligatorii.

INTOARCERE: Auto-izolare 14 zile

Mai multe informatii: https://diplomatie.belgium.be/fr/Services/voyager_a_letranger/conseils_par_destination/roumanie

 

BOSNIA-HERTEGOVINA

INTRARE: Permis, dar cu obligatia prezentarii unui test COVID efectuat in ultimele 48 ore.

INTOARCERE: Fara restrictii. In acest moment, Bosnia-Hertegovina are mai multe cazuri ca Romania raportat la populatie, asa ca in caz de actualizare a listei galbene de CNSU, se va impune carantinarea la sosirea in Romania.

Mai multe informatii: http://www.granpol.gov.ba/Content/Read/76?title=Stranci

 

BULGARIA
INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Fara restrictii. E posibil sa ne depaseasca in urmatoarea saptamana, asa ca urmariti ecolutia numarului de cazuri la noi si la ei.

 

CEHIA

INTRARE: Interzisa intrarea pentru calatorii non-esentiale. Tara se afla in stare de urgenta si este practic in lockdown.

INTOARCERE: Auto-izolare 14 zile

Mai multe informatii: https://koronavirus.mzcr.cz/seznam-zemi-podle-miry-rizika-nakazy/

 

CIPRU
INTRARE: Este interzis intrarea cetatenilor romani pe teritoriul Republicii Cipru exceptand daca sunt rezidenti. La fel si in cazul Ciprului de Nord.

INTOARCERE: Fara restrictii. Nici o sansa sa ajunga pe lista galbena in urmatoarele 2 – 3 saptamani.

Mai multe informatii: https://www.visitcyprus.com/index.php/en/cyprus-covid19-travel-protocol

 

CROATIA
INTRARE: Fara restrictii.

INTOARCERE: Auto-izolare 14 zile

Mai multe informatii: https://croatia.hr/en-GB/coronavirus-2019-ncov-q-and-a

 

DANEMARCA
INTRARE: Interzis intrarea calatorilor din Romania, exceptand cazul cetatenilor si rezidentilor danezi si a celor cu un motiv intemeiat (nu turistic). Cei care totusi sunt acceptati, trebuie sa stea in carantina timp de 14 zile. Lista este actualizata in fiecare joi la orele 16:00, ora Copenhagai. Cand vom avea sub 20 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, intrarea se va face fara restrictii. In acest moment, avem peste 100.

INTOARCERE: Fara restrictii. Nici o sansa sa ajunga pe lista galbena in urmatoarele 2- 3 saptamani

Mai multe informatii: https://www.ssi.dk/aktuelt/sygdomsudbrud/coronavirus/rejse-og-covid-19-kort-over-lande

 

ELVETIA
INTRARE: Carantina timp de 10 zile din momentul in care se intra in tara. Acest lucru trebuie raportat autoritatilor cantonale in termen de 48 ore din momentul sosirii pe teritoriul Confederatiei. Un test PCR nu va va scuti de carantina.

INTOARCERE: Auto-izolare 14 zile

Mai multe informatii: https://www.bag.admin.ch/bag/en/home.html

 

ESTONIA
INTRARE: Obligatoriu auto-izolare timp de 14 zile (se poate iesi din casa pentru vizita medicala, cumparaturi de stricta necesitate si in cazuri de urgenta). Exista posibilitatea de a face un test la intrarea in tara (pe aeroportul Talinn sau in orice centru din tara cu programare prealabila) si un al doilea test nu mai devreme de 7 zile de la primul test. Daca ambele teste sunt negative, se poate intrerupe carantina. Costul unui test este de 67 euro pentru straini si gratis pentru estoni. Cand vom avea sub 37,9 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, intrarea se va face fara restrictii. In acest moment, avem aproape 300.

INTOARCERE: Fara restrictii. Nici o sansa sa ajunga pe lista galbena in urmatoarele 2 – 3 saptamani

Mai multe informatii: https://vm.ee/en/information-countries-and-quarantine-requirements-passengers

 

FINLANDA
INTRARE: Interzis pentru cetatenii din Romania. Incepand cu 23 noiembrie, se poate intra prezentand rezultatul negativ al unui test COVID facut cu maximum 72 ore inainte de a ajunge in Finlanda. Va urma o carantina de 72 ore si un al doilea test. Daca si acesta este negativ, se suspenda carantinarea.

Cand vom avea sub 25 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, intrarea se va face fara restrictii. In acest moment, avem aproape 300.

INTOARCERE: Fara restrictii. Nici o sansa sa ajunga pe lista galbena in urmatoarele 2 – 3 saptamani

Mai multe informatii: https://www.visitfinland.com/article/practical-travel-information-for-travelers-to-finland-during-coronavirus-pandemic/#19730600

 

FRANTA
INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Auto-izolare 14 zile

Mai multe informatii: https://www.diplomatie.gouv.fr/en/coming-to-france/coronavirus-advice-for-foreign-nationals-in-france/

 

GERMANIA
INTRARE: Doua optiuni: prezentarea unui test COVID-19 (PCR) cu rezultat negativ, efectuat cu 48 ore inainte de a ajunge in Germania sau carantina 14 zile (aceasta poate fi intrerupta daca va testate in Germania, dar se va sta in carantina pana la primirea rezultatului negativ). ATENTIE: cel tarziu din 8 noiembrie, fiecare land are posibilitatea de a impune regulile proprii – de exemplu unele landuri ar putea sa nu ia in considerare testul facut in prealabil si sa impuna carantina de 14 zile obligatorie. Verificati pe site-urile landului in care calatoriti.

INTOARCERE: Fara restrictii. Nici o sansa sa ajunga pe lista galbena in urmatoarele 2 saptamani.

Mai multe informatii: https://www.auswaertiges-amt.de/en/coronavirus/2317268

 

GEORGIA
INTRARE: Cetatenii romanii au dreptul sa intre pe teritoriul Georgiei, dar este obligatorie carantinarea pentru 14 zile.

INTOARCERE: Auto-izolare 14 zile

Mai multe informatii: https://stopcov.ge/en

 

GRECIA
INTRARE: Cetatenii romani indiferent daca intra pe cale rutiera si aeriana au obligatia de a complete o declaratie PLF https://travel.gov.gr/#/form, dar si sa prezinte si dovada unui test COVID facut nu mai tarziu de 72 ore din momentul intrarii in Grecia. Aleatoriu, autoritatile grecesti pot efectua un al doilea test COVID in punctul de frontiera. Pana la sosirea testului, nu este obligatorie izolarea.

INTOARCERE: Fara restrictii. Nici o sansa sa ajunga pe lista galbena in urmatoarele 2 – 3 saptamani.

 

IRLANDA
INTRARE: Auto-izolare obligatorie pentru 14 zile. Auto-izolarea nu este super-stricta, in cazuri exceptionale poti sa folosesti transportul in comun sau sa te duci la un magazin apropiat pentru alimente, dar doar cu fata acoperita de o masca.

Cand vom avea sub 25 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, intrarea se va face fara restrictii. In acest moment, avem circa 300.

INTOARCERE: Auto-izolare 14 zile.

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.citizensinformation.ie/en/travel_and_recreation/travel_and_covid19.html

 

ISLANDA
INTRARE: Odata cu sosirea in Islanda (in aeroport sau port), calatorii din Romania trebuie sa faca un test COVID si apoi sa stea in carantina pe banii lor timp de 5-6 zile. Dupa aceasta perioada, vor face un al doilea test, daca iese negativ, vor putea sa calatoreasca nestingheriti in Islanda. Costul primului test (cel de pe aeroport) este de 11.000 coroane (68 euro) daca se plateste la sosire si 9000 coroane (56 euro) daca este platit in avans, in timp ce al doilea test este gratuit si poate fi facut in urmatoarele locatii: https://www.landlaeknir.is/um-embaettid/greinar/grein/item42633/COVID-19-Border-Testing?

INTOARCERE: Fara restrictii.

Mai multe informatii: https://www.covid.is/faq

 

ITALIA
INTRARE: Carantina obligatorie pentru 14 zile. Masura este valabil cel putin pana pe 24 noiembrie 2020, dar este foarte probabil ca va fi prelungita. In mod straniu, Romania este pe asa-numita lista D alaturi de state extra-UE, fiind singura tara UE pe aceasta lista (toate celelalte sunt pe liste care permit intrarea pe teritoriul Italiei fara carantina daca prezinta un test COVID. Sincer, nu inteleg ce pazeste Ambasada Romaniei la Roma care ar trebui sa fie prima care sa faca lobby pentru ca sa intram pe aceeasi lista ca celelalte tari UE, in special acum cand Italia are mult mai multe cazuri decat Romania raportat la populatie)

INTOARCERE: Fara restrictii. In acest moment, Italia are mai multe cazuri ca Romania raportat la populatie, asa ca in caz de actualizare a listei galbene de CNSU, se va impune carantinarea la sosirea in Romania.

 

Mai multe informatii: http://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/homeNuovoCoronavirus.jsp?lingua=english

 

LETONIA
INTRARE: Obligatoriu auto-izolare timp de 10 zile. Cand vom avea sub 82,7 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, intrarea se va face fara restrictii. In acest moment, avem circa 300.

INTOARCERE: Fara restrictii. Nici o sansa sa ajunga pe lista galbena in urmatoarele 2 – 3 saptamani.

Mai multe informatii: https://www.mfa.gov.lv/en/consular-information/news/66019-emergency-situation-in-latvia-to-restrict-the-spread-of-covid-19

 

LITUANIA
INTRARE: Obligatoriu auto-izolare timp de 14 zile. Lituania a decis implementarea criteriilor recomandate de Comisia Europeana pe care le puteti citi aici https://www.imperatortravel.ro/2020/10/astazi-tarile-membre-ue-au-adoptat-recomandarea-comisiei-europene-de-armonizare-restrictiilor-ue-majoritatea-calatorilor-din-romania-ar-urma-sa-intre-carantina-sau-sa-prezinte-teste-covid.html .

INTOARCERE: Fara restrictii. Nici o sansa sa ajunga pe lista galbena in urmatoarele 2 – 3 saptamani.

Mai multe informatii: https://sam.lrv.lt/lt/naujienos/pirma-karta-paskelbtas-pagal-sviesoforo-principa-atnaujintas-paveiktu-saliu-sarasas

 

LUXEMBURG

INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Auto-izolare 14 zile

 

MACEDONIA DE NORD

INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Auto-izolare 14 zile

 

MALTA
INTRARE: Fara restrictii.

INTOARCERE: 14 zile auto-izolare

Mai multe informatii: https://www.visitmalta.com/en/covid-19

 

MAREA BRITANIE

INTRARE: Carantinare obligatorie timp de 14 zile

INTOARCERE: 14 zile auto-izolare

Mai multe informatii: https://www.gov.uk/uk-border-control

 

MOLDOVA
INTRARE: Carantinare obligatorie timp de 14 zile. Cand vom avea sub 50 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, intrarea se va face fara restrictii. In acest moment, avem circa 300.

INTOARCERE: Fara restrictii

Mai multe informatii: https://msmps.gov.md/comunicare/noutati/lista-statelor-pentru-care-se-impune-regimul-de-autoizolare-la-intrarea-pe-teritoriul-republicii-moldova-incepand-cu-26-octombrie-2020/

 

MUNTENEGRU
INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Auto-izolare pentru 14 zile

Mai multe informatii: https://www.ijzcg.me/me/novosti/covid-19-popustanje-mjera-u-medunarodnom-saobracaju

 

NORVEGIA
INTRARE: Auto-izolare pentru 10 zile. Cand vom avea sub 20 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, intrarea se va face fara restrictii (un alt criteriu este ca numarul de teste pozitive din total teste sa fie sub 5%). In acest moment, avem circa 300 cazuri  / 100.000 locuitori si in crestere.

INTOARCERE: Fara restrictii. Nici o sansa sa ajunga pe lista galbena in urmatoarele 2 – 3 saptamani.

Mai multe informatii: https://www.fhi.no/en/op/novel-coronavirus-facts-advice/facts-and-general-advice/travel-advice-COVID19/

 

OLANDA
INTRARE: Auto-izolare pentru 10 zile.

INTOARCERE: Auto-izolare pentru 14 zile

Mai multe informatii: https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/tourism-in-the-netherlands

 

POLONIA

INTRARE: Fara restrictii.

INTOARCERE: Auto-izolare pentru 14 zile

Mai multe informatii: https://www.gov.pl/web/coronavirus/travel

 

PORTUGALIA

INTRARE: Fara restrictii. Calatorii care zboara in Madeira si Azore sunt obligati sa faca un test COVID la sosirea pe aeroport sau sa prezinte unul facut cu maximum 72 ore inainte de sosirea in insule.

INTOARCERE: Auto-izolare pentru 14 zile.

Mai multe informatii: https://www.visitportugal.com/en/node/421175

 

RUSIA
INTRARE: Intrarea interzisa.

INTOARCERE: Fara restrictii. Nici o sansa sa ajunga pe lista galbena in urmatoarele 2 – 3 saptamani.

Mai multe informatii: https://tourism.gov.ru/en/contents/turistam/restriction-of-entry-to-the-territory-of-the-russian-federation-until-may-01-2020/

 

SERBIA
INTRARE: Calatorii din Romania trebuie sa prezinte rezultatul unui test COVID negativ nu mai vechi de 48 ore din momentul in care se ajunge in Serbia.

INTOARCERE: Fara restrictii. Nici o sansa sa ajunga pe lista galbena in urmatoarele 2 – 3 saptamani

 

SLOVACIA

INTRARE: Prezentarea unui test COVID-19 negativ facut cu 72 ore inainte de a intra pe teritoriul Slovaciei. Alternativ, obligatie de auto-izolare pentru 10 zile, dar dupa 5 zile de carantinare, se poate face un test COVID si daca iese negativ, se poate iesi din carantinare.

INTOARCERE: Auto-izolare pentru 14 zile.

Mai multe informatii: https://www.mzv.sk/web/en/covid-19

 

SLOVENIA

INTRARE: Cetatenii care vin din zone portocalii nu trebuie sa se carantineze sau sa prezinte vreun test COVID. Cetatenii care vin din zonele rosii trebuie sa stea in carantina pentru 10 zile sau sa prezinte un test COVID facut cu maximum 48 ore inainte de a ajunge in Slovenia. Romania se afla pe lista rosie.

INTOARCERE: Auto-izolare 14 zile.

Mai multe informatii: https://www.gov.si/novice/2020-09-26-od-28-septembra-bo-negativni-test-ob-vstopu-v-slovenijo-ze-zadoscal-da-karantena-ne-bo-odrejena/?fbclid=IwAR0Nudc6fSR2EJlhLd7vBcjHRkkNjCpIbxYWmXRQpOAp8qpIZRhaCMcW5Jg , iar lista verde o puteti vedea aici: https://www.nijz.si/en/list-countries-crossing-national-borders-without-restrictions

 

SPANIA

INTRARE: Fara restrictii. Au fost impuse restrictii de circulatie intre diverse provincii ale Spaniei.

INTOARCERE: Auto-izolare 14 zile.

 

SUEDIA
INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Fara restrictii. Nici o sansa sa ajunga pe lista galbena in urmatoarele 2 – 3 saptamani.

 

TURCIA
INTRARE: Fara restrictii. Va fi efectuat un control sumar la intrarea in tara unde un doctor va decide daca este necesar sa se faca un test COVID. Acesta va fi facut pe loc si este gratuit.

INTOARCERE: Fara restrictii. Nici o sansa sa ajunga pe lista galbena in urmatoarele 2 – 3 saptamani.

 

UCRAINA
INTRARE: Testare COVID-19 facuta in Ucraina. Pana la asteptarea rezultatului (1 – 2 zile), auto-izolare obligatorie. Regula este ca tara respectiva sa aibe un numar de cazuri mai mic decat Ucraina la 100,000 locuitori.  Asigurare care sa acopere explicit obligatorie de la o companie de asigurari care are birou si in Ucraina sau partener in Ucraina. Mai sigur, va cumparati asigurare ucraineana, costa cativa euro – vedeti amanunte in linkul de mai jos.

INTOARCERE: Fara restrictii.

Mai multe informatii: https://visitukraine.today/

 

UNGARIA

INTRARE: Incepand cu 1 septembrie, accesul cetatenilor straini este interzis cel putin pana la sfarsitul lunii octombrie

INTOARCERE: Fara restrictii.

Mai multe informatii: https://www.imperatortravel.ro/2020/08/ungaria-va-inchide-granitele-pentru-cetatenii-straini-cel-putin-o-luna-incepand-de-la-1-septembrie.html

 

Tranzitul este posibil fara restrictii prin orice tara, demonstrand insa ca mergeti intr-o tara unde nu aveti interzis.

 

Cam aceasta este lista valabila pe 28 octombrie 2020, orele 0:00. Asa cum bine stiti, pot avea loc schimbari peste noapte asa ca e bine ca inainte de a merge undeva sa verificati exact care este situatia in fiecare tara in parte si sa fiti pregatiti pentru o flexibitate maxima.

 

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Georgiana spune:

  De fapt, Ungaria are o lunga lista de excepții pentru intrare si staționare. Soțul meu, care lucrează acolo si are rezidenta, poate intra fără nicio problema. Uneori i-au verificat actele. De cele mai multe ori, nu. Iar situația este valabilă, probabil, pentru toate țările. Interdicțiile stricte se aplica doar călătoriilor in scop turistic. Același lucru a fost valabil si in cele cateva zile când Ungaria a fost pe lista noastră Galbena. O categorie vasta de persoane puteau intra in România fără obligativitatea testării sau carantinarii.

 • Tammy spune:

  Vom calatori in nov. un week-end la Monaco, de vineri, ora 14 (aterizam la Nisa) pana duminica ora 13 (zbor de la Nisa). Deci mai putin de 72 de ore in Monaco, respectiv Franta. Mai stam in izolare cand revenim in RO?

 • Flori spune:

  Se mai sta in carantina daca vin in Romania cu test covid negativ facut in ultimele 72 de ore?

 • Dana spune:

  Eu am stat in caratina pt ca am venit din Austria ( când ea era zona cu risc ,a 2 zi a ieșit dar eu am rămas in caratina ) am efectuat testul in a 8 zi și debea in a 11 zi am ieșit din caratina după multe email trimise către dsp 🤦🏼‍♀️Groaznic

 • Nicoleta spune:

  In Germania se discuta ca se va impune din 4 Noiembrie lockdown. Credeți ca voi avea probleme la întoarcerea in țara dacă voi pleca după ce aceste restricții intra in vigoare ? In sensul ca cei de aici sa impună restricții de călătorie sau sa ieși din casa . Mulțumesc

 • DIANA spune:

  Buna seara! La retur din Gran Canaria in Noiembrie – turistul a primit raspuns de la DSP ca nu va sta in carantina. Eu nu gasesc informatia asta online pe MAE

 • Madalin spune:

  Urmeaza sa merg la Stockholm sapt urmatoare, cu escale la Amsterdam sau Frankfurt. La revenirea in tara cum demonstrez ca la Amsterdam de exemplu am fost doar in tranzit ? Daca arat biletele de avion e suficient ? Si starea de urgenta din Germania afecteaza in vreun fel tranzitul ?

  • Adi spune:

   Starea de urgenta in Germania nu afecteaza aeroporturi. In Romania arati biletul, in mod normal e suficient.

   In locul dumnevoastra, mergeam cu escala la Frankfurt sa eviti discutiile.

  • Imperator spune:

   Da, exact ce spune si Adi.
   Aratati biletul de avion si boarding pass-urile (pe hartie sau telefon, cum le aveti). Starea de urgenta nu afecteaza tranzitul, aeroporturile sunt deschise si operationale. Problema care ar putea aparea este ca datorita reducerii masive a numarului de pasageri, companiile aeriene vor reduce numarul de zboruri din motive comerciale si sa nu mai opereze vreunul din zborurile pe care le aveti.

   • Adi spune:

    Da, asta deja se intampla.

    Wizz Air reduce zborurile Bucuresti-Olanda, Cluj-Olanda, etc. Ieri erau exact 17 persoane in avion.

   • Madalin spune:

    Imperator, Adi, va multumesc mult pentru informatii..din pacate nu mai pot calatori la Stockholm asa cum doream, zilele astea au decis inchiderea principalelor obiective turistice din cauza cresterii nr de cazuri.

 • Robert spune:

  Mai e valabila regula ca nu trebuie sa stai in autoizolare in Romania venid din Marea Britanie, cand stai mai putin de 72 de ore in Romania si prezinti un test Covid negativ efectuat in mai putin de 48 de ore cand intri in tara.
  Multumesc

 • Denisa spune:

  Buna, la întoarcere din Portugalia, nu este necesară auto izolarea timp de 14 zile.

  Mulțumesc,

 • Iulian_s spune:

  Confirm si eu, am revenit ieri si se impune carantina.

 • Andrei spune:

  Bună dimineața! Fata mea este in Marea Britanie la studii. Ce fac studentii care intra in vacanta de iarna? Daca vor sa vina acasa stau in carantina acasa, apoi se intorc la studii si stau si acolo in carantina?

  • Imperator spune:

   Marea Britanie interzice calatoriile in strainatate in scopuri ne-esentiale (si vacanta e una). Daca totusi vrea sa riste vreo expulzare, da, face 14 zile in RO, si 14 zile in UK la intoarcere.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest