DIN 29 DECEMBRIE: Toti pasagerii care vin in Olanda cu transport aerian sau naval trebuie sa prezinte test COVID-19 negativ

Amsterdam

Guvernul Olandei a anuntat ca incepand din data de 29 decembrie 2020, toti calatorii indiferent de nationalitate trebuie sa prezinte rezultatul negativ al unui test COVID inainte de imbarcarea in avion. Testul trebuie sa fie facut cu maximum 72 ore inainte de ora sosirii pasagerului in Olanda (deci, uitati-va la data / ora de sosire). Aceasta dispozitie a devenit obligatorie imediat pentru calatorii care vin din Marea Britanie si Africa de Sud, iar pentru restul tarilor doar din 29 decembrie 2020, ora 0:01, ora Olandei.

Masura este aplicata pentru cei care zboara in Olanda de oriunde si pentru cei care vin cu vaporul, iar guvernul analizeaza si cum sa impuna aceasta obligatie si pentru cei care calatoresc in Olanda cu mijloace de transport terestre. In cazul zborurilor, este foarte simplu – companiile aeriene vor fi obligate la biroul de check-in sa verifice ca toata lumea are test COVID, pe cand in cazul altor mijloace de transport, e ceva mai complicat si probabil Olanda va trebui sa introduca puncte de control la frontiera (chiar si acolo unde nu mai au demult). De vazut.

Pe langa acest test, cei care intra in Olanda, li se recomanda puternic (cam obligatoriu) sa intre in carantina timp de 10 zile. Testul nu inlocuieste carantina, ci este o masura suplimentara de prevedere.

Daca te duci in Olanda este clar – trebuie test. Dar intrebarea cheie este ce se intampla cu cei care sunt doar in tranzit prin aeroportul din Amsterdam – daca zbori din Romania si schimbi in Amsterdam fara a iesi din aeroport si apoi mergi mai departe spre o alta tara (marea majoritate a pasagerilor KLM de la noi sunt doar in tranzit, pleaca spre alte destinatii).

Citesc documentul oficial: „From 00.01 on 29 December 2020 all passengers, including Dutch nationals, must have a recent negative PCR test declaration in order to board an aircraft bound for the Netherlands„. Ce inteleg din el este ca oricine se urca intr-un avion cu directia Olanda trebuie sa aibe un test PCR. Nu apare nici o excludere sau precizare. Am vorbit la KLM la Bucuresti, inca nu au primit nici o informare oficiale (e drept, masura intra in vigoare peste 5 zile, pe 29 decembrie, mai au timp), am trimis un mesaj la Ambasada Olandei la Bucuresti pe Facebook (nu au raspuns inca) si am adresat o intrebare pe pagina de Facebook a Ambasadei Romaniei la Haga – care au anuntat stirea (nici ei nu au raspuns inca).

In momentul in care am o clarificare, o sa fac o actualizare a acestui articol.

 

ACTUALIZARE

Site-ul aeroportului Amsterdam – Schiphol confirma ca toti pasagerii inclusiv cei in tranzit trebuie sa prezinte testul COVID-19. Iata textul: Are you travelling to Schiphol from abroad and are you 13 years or older? Then, with effect from 00:01 on 29 December 2020, you are required to show your airline a declaration that you tested negative for COVID-19. The declaration must be brought with you throughout your entire journey. This can also be done digitally. Your negative test declaration may be checked when you arrive at Schiphol. This obligation applies to all passengers flying to Schiphol, transfers included. This is also mandatory for Dutch citizens. Sursa: Aeroportul Amsterdam – Schiphol

Sursa: Guvernul Tarilor de Jos via Airlines Travel

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii