Tanzania introduce obligativitatea testului anti-COVID si carantina pentru cei veniti din zone cu tulpini noi

Dhow Zanzibar

Intr-o miscare asteptata, noul presedinte tanzanian d. Suluhu Hassan a decis luarea de masuri impotriva maladiei SARS-COV-2 care a afectat grav tara. Dupa moartea presedintelui Magufuli in urma infectarii cu COVID-19 acum cateva luni, noua conducere tanzaniana a decis sa nu mai nege inexistenta virusului intr-o tara unde mii de morti au fost inregistrati ca avand cauza bataturi la picioare si a decis prevenirea exploziei de cazuri intr-o Tanzanie care se afla pe lista celor mai proaste sisteme sanitare de pe Planeta.

In consecinta, d. Suluhu Hassan a anuntat introducerea obligativitatii testului anti-COVID pentru toti cei care vor intra in Tanzania – localnici sau straini si, in plus, introducerea obligativitatii carantinei de 14 zile pentru toti cei care vin din tari afectate de noi tulpini – sigur, India, dar foarte probabil si Brazilia, Africa de Sud si posibil Marea Britanie. Strainii care vin din aceste tari vor fi carantinati in locatii stabilite de statul tanzanian (carantina institutionala), in timp ce cetatenii tanzanieni se vor carantina acasa.

Pasii care trebuie urmati sunt urmatorii:

  1. Trebuie facut un test PCR cu maximum 72 ore inainte de a sosi in Tanzania
  2. Trebuie completat on-line un document de localizare care se gaseste aici.
  3. Calatorii care vin din tari cu un numar mare de cazuri (ce tari sunt pe aceasta lista este nespecificat, dar probabil Romania nu se afla printre ele) vor trebui sa mai faca un test rapid in Tanzania care va costa 25 dolari americani.

Masura intra in vigoare in termen de 24 ore, adica, maine, 4 mai 2021.

Sursa: Reuters si Guvernul Tanzaniei

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

  • Elefantul African spune:

    pai presedintele zicea ca nu a murit de covid, zicea ca a avut probleme cu inima si ca nu exista covid si ca vaccinurile trebuie interzise. Cine sa-i mai inteleaga… oricum..e discriminare vorba antivaccinistilor si a tot stiutorilor . Lasand mistoul pe seama antivaccinistilor, cand crezi ca putem calatori in SUA ?

    • Imperator spune:

      N-a mai apucat sa spuna ca a murit de bataturi la piciorul stang. Despre SUA, poate de la toamna.

      • Ioan spune:

        Salut!

        Deși-s destul de complicat de urmărit documentele de pe state.gov, înțelegerea mea este că putem călători chiar și acum în State, chiar și cu vize B1/B2, atât timp cât nu am fost și nu vom tranzita Schengen. Deci, via IST / DOH / DXB, că, nah, sunt la îndemână, ar trebui să putem să intrăm, nu?
        Sau îmi scapă mie ceva? 🙂

      • George P. spune:

        Cine te opreste sa te duci in SUA in momentul de fata? Nu poti zbura de pe un aeroport din Schengen, dar din Istabul de exemplu poti. Multe state au renuntat la toate restrictiile gen masti, distantare.. Deci de ce zici toamna?

  • Nicolae spune:

    Putina dezinformare in acest articol…am cautat si nu apare nici-o sursa care sa mentioneze cu exactitate cauza mortii fostului presedinte…

  • Calator spune:

    Noi voiam să mergem prin polonia,la început de august(avem bilete luate înainte de pandemie de la LOT),deci se sta in carantină sau care i regula?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest