Testele PCR – in ce tari iti trebuie, ce se intampla cu copiii si unde pot fi facute cu programare si rezultate on-line

COvid

Trebuie s-o recunoastem – suntem intr-o perioada pozitiva din punctul de vedere a pandemiei COVID. Numarul de infectari, dar si de morti a scazut peste tot prin Europa (dar si pe alte continente, cu mici exceptii), vaccinarea continua in viteza prin multe locuri ale lumii, asa ca tarile si-au deschis granitele, au renuntat la multe restrictii atat in ceea ce priveste traficul international, cat si in ceea ce priveste masurile interne. Peste tot prin Europa se vorbeste de relaxare, asa ca milioane care au stat acasa mai bine de un an se gandesc la planuri de vacanta.

Dar pericolul exista in continuare, asa ca marea majoritate a tarilor lumii continua sa ia diverse masuri de evitare a reinflamarii pandemiei. Una din masuri este cea cu privire la prezentarea de teste PCR la intrarea in tara. Pe de o parte sunt adultii nevaccinati,dar desi multe tari au ridicat orice restrictii pentru cei vaccinati, mai exista problema copiilor. Vaccinarea copiilor cu varste intre 12 si 16 ani de abia a pornit in Europa si SUA, asa ca exista numeroase cazuri in care parintii nu au parte de restrictii, in timp ce copiii trebuie sa prezinte un test anti-COVID. Deci hai sa trec in revista situatia actuala pentru mai multe state.

Cerinte RT-PCR

Austria – test pentru cei care nu sunt vaccinati si nu au trecut prin boala. Testul PCR trebuie sa fie facut la max 72 ore inainte de a ajunge in tara. Copiii peste 10 ani sunt tratati ca si adultii. Se accepta si varianta rapida.

Cehia – test pentru oricine peste varsta de 5 ani. Testul PCR trebuie sa fie facut la max 72 ore inainte de a ajunge in tara. Se accepta si varianta rapida.

Cipru – test pentru cei care nu sunt vaccinati si nu au trecut prin boala. Testul PCR trebuie sa fie facut la max 72 ore inainte de a ajunge in tara. Un al doilea test PCR va fi facut pe aeroport. Nu se accepta varianta rapida. Copiii peste 12 ani sunt tratati la fel ca si adultii.

Croatia – test pentru cei care nu sunt vaccinati si nu au trecut prin boala. Testul PCR trebuie sa fie facut la max 48 ore inainte de a ajunge in tara. Se accepta si varianta rapida. Copiii peste 7 ani sunt tratati la fel ca si adultii.

Egipt – test obligatoriu pentru toti cei care calatoresc spre Egipt indiferent daca sunt vaccinati sau nu. Testul PCR trebuie sa fie facut la max 72 ore din inainte de a ajunge in tara. Nu se accepta si varianta rapida. Copiii peste 6 ani sunt tratati la fel ca si adultii.

Emiratele Arabe Unite – test obligatoriu pentru toti cei care calatoresc spre EAU indiferent daca sunt vaccinati sau nu (inclusiv pentru cei aflati in tranzit aeroportuar). Testul PCR trebuie sa fie facut la max 72 ore din inainte de a se imbarca in avion si va mai fi facut si un al doilea test la aterizare (se sta in izolare pana la sosirea rezultatului facut pe aeroportul Dubai). Nu se accepta si varianta rapida. Copiii peste 12 ani sunt tratati la fel ca si adultii.

Franta – test pentru cei care nu sunt vaccinati si nu au trecut prin boala. Testul PCR trebuie sa fie facut la max 72 ore inainte de a ajunge in tara. Se accepta si varianta rapida. Copiii peste 11 ani sunt tratati la fel ca si adultii.

Grecia – test pentru cei care nu sunt vaccinati si nu au trecut prin boala. Testul PCR trebuie sa fie facut la max 72 ore inainte de a ajunge in tara. Nu se accepta si varianta rapida. Copiii peste 6 ani sunt tratati la fel ca si adultii.

Italia – test obligatoriu pentru toti cei care calatoresc spre Italia indiferent daca sunt vaccinati sau nu. Testul PCR trebuie sa fie facut la max 48 ore inainte de a ajunge in tara. Se accepta si varianta rapida. Copiii peste 2 ani sunt tratati la fel ca si adultii.

Malta – test obligatoriu pentru toti cei care calatoresc spre Malta indiferent daca sunt vaccinati sau nu. test pentru cei care nu sunt vaccinati si nu au trecut prin boala. Testul PCR trebuie sa fie facut la max 72 ore inainte de a ajunge in tara. Nu se accepta si varianta rapida. Copiii peste 5 ani sunt tratati la fel ca si adultii.

Marea Britanie – test obligatoriu pentru toti cei care calatoresc spre Marea Britanie indiferent daca sunt vaccinati sau nu. Testul PCR trebuie sa fie facut la max 72 ore inainte de a ajunge in tara, dar trebuie achizitionate in avans inca 2 teste si sa stea in carantina timp de 10 zile. Nu se accepta si varianta rapida. Copiii sub 11 ani sunt scutiti de testul PCR inainte de a pleca in UK, iar cei sub 5 ani sunt scutiti de testele PCR care trebuie facute in UK.

Portugalia – test obligatoriu pentru toti cei care calatoresc spre Portugalia indiferent daca sunt vaccinati sau nu (exceptie – Madeira). Testul PCR trebuie sa fie facut la max 72 ore din inainte de a ajunge in tara. Se accepta si varianta rapida. Copiii peste 2 ani sunt tratati la fel ca si adultii.

Romania – calatorii care vin tarile aflate din zona galbena pot sa fie exceptati de la carantinare daca prezinta un test PCR facut cu maximum 72 ore inainte de a ajunge in tara (sau imbarcare). Nu se accepta si varianta rapida. Copiii peste 3 ani sunt tratati la fel ca si adultii.

Spania – – test pentru cei care nu sunt vaccinati si nu au trecut prin boala. Testul PCR trebuie sa fie facut la max 48 ore inainte de inceperea calatoriei. Se accepta si varianta rapida. Copiii peste 12 ani sunt tratati la fel ca si adultii.

Turcia – – test pentru cei care nu sunt vaccinati si nu au trecut prin boala. Testul PCR trebuie sa fie facut la max 72 ore inainte de a ajunge in tara. Se accepta si varianta rapida. Copiii peste 6 ani sunt tratati la fel ca si adultii.

SUA – test obligatoriu pentru toti cei care calatoresc spre SUA indiferent daca sunt vaccinati sau nu. Testul PCR trebuie sa fie facut la max 72 ore din inainte de a se imbarca in avion. Se accepta si varianta rapida. Copiii peste 2 ani sunt tratati la fel ca si adultii.

 

Unde poti sa faci un test RT-PCR

Una dintre cele mai mari retele din Romania unde se face testul PCR este reteaua Synevo prezenta in toata tara. In cazul testelor RT-PCR, testele pot fi facute in nu mai putin de 96 centre dedicate in 45 orase ale Romaniei. Rezultatele vin in maximum 24 ore pentru orasele București și Ilfov, Constanța, Năvodari, Mangalia, Medgidia, Galați, Brăila, Focșani, Iași, Bacău, Piatra Neamț, Suceava, Botoșani, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Rădăuți, Vicovul de Sus, Timișoara, Arad, Oradea, Târgoviște, Buzău, Ploiești, Pitești, Rm. Vâlcea, Reșita, Lugoj, Călărași, Slobozia si 48 ore in cazul celorlate.

 

Cum te poti programa / cum vine rezultatul

Programarea se face simplu on-line si poti programa deodata mai multi oameni pana la maximum 4 (familie ori prietenii cu care calatoresti pe vreundeva).

Programarea se face aici —–> programare test RT-PCR pentru COVID 

Rezultatul va putea fi ridica on-line din contul propriu si  va veni automat in limbile romana si engleza.

In curand, va contine si cod QR, obligatoriu pentru testele acceptate de Certificatul digital al Uniunii Europene ce va intra in functiune de pe 1 iulie 2021, deci va aparea direct in aplicatia instalata pe telefon.

 

Promotie – preturi de la 210 lei / persoana.

In cazul in care pleci cu familia sau cu prietenii intr-o tara care iti cere test RT-PCR, poti sa achizitionezi un pachet de 3 sau 4 teste la un pret redus.

Pretul unui singur test RT-PCR este de 235 lei, in timp ce pretul pentru un pachet de 3 teste este de 645 lei (adica 215 lei / persoana), iar pentru un pachet de 4 teste este de 840 lei (adica 210 lei / persoana).

Plata se poate face in avans cu cardul sau direct la centrul de recoltare – cash sau cu cardul.

 

Pentru toate informatiile, citeste aici ——-> Test COVID 

 

 

Etichete:
·

Comentarii

 • Italia- pe aeroportul Otopeni, azi 18.06.2021, 07.00, pentru zborurile de italia se accepta si certificatul de vaccinare, fara test pcr

  Bianca Enachescu 18 iunie 2021 7:18 Răspunde
 • Pentru Germania e suficienta adeverinta de vaccinare?

  Gabriel M 18 iunie 2021 9:09 Răspunde
 • Multumesc pentru informatii.

  Dar,

  Croatia – Copiii cu vârsta de până la 12 ani care călătoresc însoţiţi de părinte/tutore sunt exceptați de la obligaţia de a prezenta un test negativ dacă părintele/tutorele prezintă un test PCR negativ, test rapid antigen negativ, un certificat de vindecare COVID-19 sau un certificat de vaccinare împotriva COVID-1

  https://www.mae.ro/travel-conditions/3688

  Simona 18 iunie 2021 9:18 Răspunde
 • Franța nu accepta și testele rapide,antigen?

  Cristi 18 iunie 2021 9:45 Răspunde
 • Pt UK se accepta si test rapid nu doar PCR

  Maria 18 iunie 2021 10:22 Răspunde
  • Testele rapide nu sunt acceptate în UK. Probat și testat. Aveam plecare din Malta către U.K. Și mi-au refuzat îmbarcarea din cauza testului ca nu era PCR deși în aeroport când l-am făcut m au asigurat ca nu e nicio problema.

   Ana 19 iunie 2021 0:50 Răspunde
   • Cum adica nu te-au lasat,cumva ce cere uk nu era oferit de firma care a dat acel test antigen,sau e degeaba. Ca uk cere un calibru pentru acel test.

    Stefan 21 iunie 2021 19:17 Răspunde
    • Da, nu m-a lasat. Citisem pe mae ca test pcr sau antigen si cand am mers cu testul facut antigen mi-a spus ca nu e bun si nu m-a lasat sa ma imbarc. 40 de euro aruncati pe geam.

     Ana 22 iunie 2021 11:40 Răspunde
 • Testul rapid (pentru a ajunge in Franta) cu cat timp inainte trebuie facut, tot 72 de ore ca in cazul PCR?

  Adelina 18 iunie 2021 11:23 Răspunde
  • Pasagerii vaccinati nu au nevoie de nici un test. Cei nevaccinati test PCR sau rapid cu 72 ore inainte si posibila verificare a sanatatii la intrarea in Franta.

   Imperator 18 iunie 2021 12:51 Răspunde
 • Buna ziua!
  Pentru situatia urmatoare: Romania-Ungaria cu masina,zbor Budapesta-Tenerife cu avionul(wizz)si retur la fel,2 adulti vaccinati si un copil de 1 an,vom intampina probleme pe undeva?
  Multumesc!

  Andrei 18 iunie 2021 19:15 Răspunde
 • Pentru zbor Spania-UK si apoi UK-Romania (ambele cu Ryanair, dar rezervate separat) trebuie test???

  Cristina 18 iunie 2021 22:02 Răspunde
 • Salut. Pentru Serbia este nevoie de test? Se poate sta la ei cu adeverința de vaccinare sau doar tranzit?
  Mersi

  Iulian 18 iunie 2021 23:01 Răspunde
 • salut, nu poti face si o lista cu toate tarile in care poti intra doar cu vaccin?

  vaccin 18 iunie 2021 23:33 Răspunde
  • O s-o fac. Sunt putine tari unde nu se poate intra decat cu vaccin, doar Ungaria imi vine acum in minte.

   Imperator 19 iunie 2021 10:35 Răspunde
   • sorry, ma refeream la faptul ca poti intra si cu vaccin, nu doar cu teste PCR

    vaccin 30 iunie 2021 12:04 Răspunde
 • Bună dimineața pe 25/06 călătoresc cu avionul impreuna cu fiica mea de 10 ani din creta catre bucuresti am nevoie de pcr? Va multumesc anticipat.

  Andreea 19 iunie 2021 10:19 Răspunde
 • Poti detalia conditile de intrare din tarile din Caucazul de Sud – Georgia, Armenia, Azerbaijan ?

  Cum e cu SUA? Se poate merge doar cu viza de turist sau e deschisa doar pentru cetateni si detinatori de green card?

  DNL 2002 20 iunie 2021 11:30 Răspunde
  • Georgia – liber pentru cei vaccinati, pentru cei nevaccinati e o combinatie de teste si carantina: https://mfa.gov.ge/MainNav/CoVID-19-sakitkhebi/sazgvris-kvetis-regulaciebi.aspx?lang=en-US
   In Armenia, parca e liber pentru cei vaccinati si carantina 14 zile pentru cei nevaccinati (dar nu am mai verificat de vreo luna). Azerbaijan tara este complet inchisa exceptand pentru cateva tari (dar nu si Romania)
   SUA – da, poti merge cu viza de turist, dar nu ai voie sa tranzitezi prin zona Schengen

   Imperator 20 iunie 2021 14:44 Răspunde
 • Buna .As dori sa stiu daca faci test de 72 de ore sau PCR mai stai in carantina din UK pentru Romania?

  Mihaela 21 iunie 2021 11:57 Răspunde
 • Buna ziua ! Zbor din Romania in Germania duminica, am nevoie de test PCR, se poate si antigen ? unde pot citi informatiile cele mai recente privind intrarea ? voi fi in tranzit in Germania. Compania aeriana inca nu mi-a trimis mail ca ar fi necesar test PCR.

  Angela 22 iunie 2021 12:13 Răspunde
 • Pentru Turcia, testul antigen se accepta cu 48 sau 72 ore înainte?

  Cosmin 24 iunie 2021 19:36 Răspunde
 • Buna ziua,germania a trecut portugalia pe lista tarilor cu pericol de varianta virus,practic nu se poate intra in germania din portugalia,e valabil chiar daca eu sunt in transit ptr 2 ore,venind din lisabona catre bucuresti?multumesc

  ALEXANDRU 26 iunie 2021 12:29 Răspunde
 • Buna ziua. A doua doza de vaccin o am pe 6 07 si avion pe 8 07din Cipru spre Romania. Am nevoie de test psr? Dar copiii au nevoie de test? 4 ani si 7 ani.

  Dana Stefan 2 iulie 2021 19:31 Răspunde
  • Da, e nevoie de test. Vaccinul se ia in considerare la 10 zile dupa rapel. Da, si pentru copii

   Imperator 3 iulie 2021 13:29 Răspunde
   • Va multumesc mult!!!

    Dana Stefan 3 iulie 2021 16:03 Răspunde
 • Bună ziua, pe 8 iulie plec din Franța spre România cu fiica mea de 7 ani. Iau doua avioane, schimb in Roma Ciampino. Nu mi-e clar dacă trebuie să i fac testul Pcr fiicei mele pentru a intra în Italia, eu fiind vaccinata. Pe site-ul oficial al Italiei se precizează că nu e necesar testul Pcr pentru tranzit prin mijloace private ( avionul intră în categoria asta?). Din cate am văzut pe planul aeroportului Ciampino, nu există o zonă internațională de tranzit.
  Mulțumesc pentru răspuns!

  Elena 5 iulie 2021 12:21 Răspunde
  • In mod oficial, da, va trebui test, dar e posibil sa inchida ochiii find vorba de tranzit. Dar nu e sigur, cel mai sigur, este sa se testeze. Testul rapid antigen e ok.

   Imperator 5 iulie 2021 12:34 Răspunde
 • O persoana vaccinata (doar prima doza) caare vine peste o saptamana din Franta in Romania (cu avionul) are nevoie de test? …daca da, PCR sau rapid antigen?

  Adi 7 iulie 2021 18:41 Răspunde

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii