Testele PCR – in ce tari iti trebuie, ce se intampla cu copiii si unde pot fi facute cu programare si rezultate on-line

COvid

Trebuie s-o recunoastem – suntem intr-o perioada pozitiva din punctul de vedere a pandemiei COVID. Numarul de infectari, dar si de morti a scazut peste tot prin Europa (dar si pe alte continente, cu mici exceptii), vaccinarea continua in viteza prin multe locuri ale lumii, asa ca tarile si-au deschis granitele, au renuntat la multe restrictii atat in ceea ce priveste traficul international, cat si in ceea ce priveste masurile interne. Peste tot prin Europa se vorbeste de relaxare, asa ca milioane care au stat acasa mai bine de un an se gandesc la planuri de vacanta.

Dar pericolul exista in continuare, asa ca marea majoritate a tarilor lumii continua sa ia diverse masuri de evitare a reinflamarii pandemiei. Una din masuri este cea cu privire la prezentarea de teste PCR la intrarea in tara. Pe de o parte sunt adultii nevaccinati,dar desi multe tari au ridicat orice restrictii pentru cei vaccinati, mai exista problema copiilor. Vaccinarea copiilor cu varste intre 12 si 16 ani de abia a pornit in Europa si SUA, asa ca exista numeroase cazuri in care parintii nu au parte de restrictii, in timp ce copiii trebuie sa prezinte un test anti-COVID. Deci hai sa trec in revista situatia actuala pentru mai multe state.

Cerinte RT-PCR

Austria – test pentru cei care nu sunt vaccinati si nu au trecut prin boala. Testul PCR trebuie sa fie facut la max 72 ore inainte de a ajunge in tara. Copiii peste 10 ani sunt tratati ca si adultii. Se accepta si varianta rapida.

Cehia – test pentru oricine peste varsta de 5 ani. Testul PCR trebuie sa fie facut la max 72 ore inainte de a ajunge in tara. Se accepta si varianta rapida.

Cipru – test pentru cei care nu sunt vaccinati si nu au trecut prin boala. Testul PCR trebuie sa fie facut la max 72 ore inainte de a ajunge in tara. Un al doilea test PCR va fi facut pe aeroport. Nu se accepta varianta rapida. Copiii peste 12 ani sunt tratati la fel ca si adultii.

Croatia – test pentru cei care nu sunt vaccinati si nu au trecut prin boala. Testul PCR trebuie sa fie facut la max 48 ore inainte de a ajunge in tara. Se accepta si varianta rapida. Copiii peste 7 ani sunt tratati la fel ca si adultii.

Egipt – test obligatoriu pentru toti cei care calatoresc spre Egipt indiferent daca sunt vaccinati sau nu. Testul PCR trebuie sa fie facut la max 72 ore din inainte de a ajunge in tara. Nu se accepta si varianta rapida. Copiii peste 6 ani sunt tratati la fel ca si adultii.

Emiratele Arabe Unite – test obligatoriu pentru toti cei care calatoresc spre EAU indiferent daca sunt vaccinati sau nu (inclusiv pentru cei aflati in tranzit aeroportuar). Testul PCR trebuie sa fie facut la max 72 ore din inainte de a se imbarca in avion si va mai fi facut si un al doilea test la aterizare (se sta in izolare pana la sosirea rezultatului facut pe aeroportul Dubai). Nu se accepta si varianta rapida. Copiii peste 12 ani sunt tratati la fel ca si adultii.

Franta – test pentru cei care nu sunt vaccinati si nu au trecut prin boala. Testul PCR trebuie sa fie facut la max 72 ore inainte de a ajunge in tara. Se accepta si varianta rapida. Copiii peste 11 ani sunt tratati la fel ca si adultii.

Grecia – test pentru cei care nu sunt vaccinati si nu au trecut prin boala. Testul PCR trebuie sa fie facut la max 72 ore inainte de a ajunge in tara. Nu se accepta si varianta rapida. Copiii peste 6 ani sunt tratati la fel ca si adultii.

Italia – test obligatoriu pentru toti cei care calatoresc spre Italia indiferent daca sunt vaccinati sau nu. Testul PCR trebuie sa fie facut la max 48 ore inainte de a ajunge in tara. Se accepta si varianta rapida. Copiii peste 2 ani sunt tratati la fel ca si adultii.

Malta – test obligatoriu pentru toti cei care calatoresc spre Malta indiferent daca sunt vaccinati sau nu. test pentru cei care nu sunt vaccinati si nu au trecut prin boala. Testul PCR trebuie sa fie facut la max 72 ore inainte de a ajunge in tara. Nu se accepta si varianta rapida. Copiii peste 5 ani sunt tratati la fel ca si adultii.

Marea Britanie – test obligatoriu pentru toti cei care calatoresc spre Marea Britanie indiferent daca sunt vaccinati sau nu. Testul PCR trebuie sa fie facut la max 72 ore inainte de a ajunge in tara, dar trebuie achizitionate in avans inca 2 teste si sa stea in carantina timp de 10 zile. Nu se accepta si varianta rapida. Copiii sub 11 ani sunt scutiti de testul PCR inainte de a pleca in UK, iar cei sub 5 ani sunt scutiti de testele PCR care trebuie facute in UK.

Portugalia – test obligatoriu pentru toti cei care calatoresc spre Portugalia indiferent daca sunt vaccinati sau nu (exceptie – Madeira). Testul PCR trebuie sa fie facut la max 72 ore din inainte de a ajunge in tara. Se accepta si varianta rapida. Copiii peste 2 ani sunt tratati la fel ca si adultii.

Romania – calatorii care vin tarile aflate din zona galbena pot sa fie exceptati de la carantinare daca prezinta un test PCR facut cu maximum 72 ore inainte de a ajunge in tara (sau imbarcare). Nu se accepta si varianta rapida. Copiii peste 3 ani sunt tratati la fel ca si adultii.

Spania – – test pentru cei care nu sunt vaccinati si nu au trecut prin boala. Testul PCR trebuie sa fie facut la max 48 ore inainte de inceperea calatoriei. Se accepta si varianta rapida. Copiii peste 12 ani sunt tratati la fel ca si adultii.

Turcia – – test pentru cei care nu sunt vaccinati si nu au trecut prin boala. Testul PCR trebuie sa fie facut la max 72 ore inainte de a ajunge in tara. Se accepta si varianta rapida. Copiii peste 6 ani sunt tratati la fel ca si adultii.

SUA – test obligatoriu pentru toti cei care calatoresc spre SUA indiferent daca sunt vaccinati sau nu. Testul PCR trebuie sa fie facut la max 72 ore din inainte de a se imbarca in avion. Se accepta si varianta rapida. Copiii peste 2 ani sunt tratati la fel ca si adultii.

 

Unde poti sa faci un test RT-PCR

Una dintre cele mai mari retele din Romania unde se face testul PCR este reteaua Synevo prezenta in toata tara. In cazul testelor RT-PCR, testele pot fi facute in nu mai putin de 96 centre dedicate in 45 orase ale Romaniei. Rezultatele vin in maximum 24 ore pentru orasele București și Ilfov, Constanța, Năvodari, Mangalia, Medgidia, Galați, Brăila, Focșani, Iași, Bacău, Piatra Neamț, Suceava, Botoșani, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Rădăuți, Vicovul de Sus, Timișoara, Arad, Oradea, Târgoviște, Buzău, Ploiești, Pitești, Rm. Vâlcea, Reșita, Lugoj, Călărași, Slobozia si 48 ore in cazul celorlate.

 

Cum te poti programa / cum vine rezultatul

Programarea se face simplu on-line si poti programa deodata mai multi oameni pana la maximum 4 (familie ori prietenii cu care calatoresti pe vreundeva).

Programarea se face aici ––> programare test RT-PCR pentru COVID 

Rezultatul va putea fi ridica on-line din contul propriu si  va veni automat in limbile romana si engleza.

In curand, va contine si cod QR, obligatoriu pentru testele acceptate de Certificatul digital al Uniunii Europene ce va intra in functiune de pe 1 iulie 2021, deci va aparea direct in aplicatia instalata pe telefon.

 

Promotie – preturi de la 210 lei / persoana.

In cazul in care pleci cu familia sau cu prietenii intr-o tara care iti cere test RT-PCR, poti sa achizitionezi un pachet de 3 sau 4 teste la un pret redus.

Pretul unui singur test RT-PCR este de 235 lei, in timp ce pretul pentru un pachet de 3 teste este de 645 lei (adica 215 lei / persoana), iar pentru un pachet de 4 teste este de 840 lei (adica 210 lei / persoana).

Plata se poate face in avans cu cardul sau direct la centrul de recoltare – cash sau cu cardul.

 

Pentru toate informatiile, citeste aici ––-> Test COVID 

 

 

Etichete:
·

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest