Turcia prelungeste obligativitatea prezentarii testului COVID-19 de catre romani si dupa 15 mai

Moscheea Albastra Istanbul

Turcia a anuntat astazi ca va prelungi cerinta testelor PCR pentru calatorii care vin din toata lumea cu exceptia a 16 tari. Printre acestea se afla Israel, China, Taiwan, Japonia, UK, Letonia, Ucraina, UK, etc, dar NU si Romania. Unele tari cum ar fi China, Coreea de Sud sau Singapore datorita numarului redus de cazuri, in cazul UK sau Israel datorita numarului mare de cetateni vaccinati, pentru altele cum ar fi Ucraina sau Estonia imi e complet neclar . In plus, calatorii care vin din Africa de Sud, India si Brazilia vor intra in carantina de 10 zile odata ajunsi in Turcia pe langa testul PCR de rigoare (zborurile spre aceste tari sunt insa interzise).

In consecinta, toti calatorii din Romania trebuie sa prezinte un test PCR nu mai vechi de 72 ore la momentul intrarii in Turcia. In plus, spre deosebire de Grecia, daca vor fi gasiti infectati cat timp se afla in Turcia, vor trebui sa stea in carantina pe bani proprii (sau ai asigurarilor). Grecia a anuntat ca va plati carantina celor depistati pozitivi pe teritoriul lor.

In plus, toata lumea trebuie sa se inregistreze aici inainte de a pleca spre Turcia.

In acest moment, Turcia se afla in carantina totala pana pe data de 17 mai 2021, iar la revenirea in Romania, trebuie luat in considerare ca Turcia este pe lista galbena a Romaniei cu putine sanse de a iesi in cel putin urmatoarele 3-4 saptamani.

Sursa info: Travel Off-Path

 

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest