Am fost saptamana trecuta in Dubai si iata care sunt regulile si restrictiile COVID

Dubai

Saptamana trecuta am fost in Dubai si am fost asaltat cu intrebari cu privire la care sunt cerintele de intrare si restrictiile in Dubai datorate pandemiei COVID. Asa ca m-am gandit sa scriu un articol scurt cu privire la care sunt regulile si cum a fost cazul meu.

In primul rand, trebuie facut un test PCR cu 72 ore inainte de a ajunge in Dubai. Iti trebuie la imbarcare la biroul check-in si trebuie sa fie OBLIGATORIU tiparit pe hartie. Ma rog, e ciudat ca intr-o tara destul de high tech, rezultatul testului trebuie prezentat musai pe hartie (bine ca nu vor si o confirmare telegrafica), dar asta e. Deci, am facut testul cu o zi inainte de a pleca in Dubai la Complet Medical care are centru intr-un container la doua strazi de mine si am primit rezultatul in 6 ore. L-am tiparit frumos si gata.

Odata ajuns in Dubai, la un moment dat, fluxul de pasageri a fost despartit – din anumite destinatii de risc ridicat (cum e Romania), am luat-o la stanga, restul din tari cu risc scazut o luau la dreapta. Dupa un coridor lung, am ajuns in zona de testare (vezi poza de jos). In statia de testare, ti se scaneaza pasaportul (daca nu merge scanerul, trebuie completat acolo datele personale) si ti se face testul PCR. Vei primi un sticker pe coperta pasaportului cu un QR code. Oficial, rezultatele vin intre 2 si 8 ore, in cazul meu au venit in 4 ore.

Am mers apoi la hotel si nu am mai iesit din hotel fiind tarziu. Din cate stiu, in principiu ar trebui sa stai in hotel pana la sosirea rezultatului, dar nu e sigur. Cert este ca nu am vrut sa am probleme, oricum voiam sa dorm, asa ca nu am iesit din hotel.

Rezultatul poate veni printr-un SMS (mai rar, din 12 oameni, doar 1 a primit SMS), dar restul l-am gasit pe site-ul Pure Health. De aici, poti sa-ti descarci rezultatul pe telefon sub forma unui document PDF. In caz ca rezultatul este pozitiv, vei fi sunat si ti se va indica unde trebuie sa te prezinti pentru carantinare.

 

Nu este nevoie de certificat de vaccinare sau test PCR pentru a intra in restaurante, hoteluri, etc, exceptand daca vrei sa te duci la EXPO 2020. Aici poti intra pe baza unui certificat de vaccinare (cel european este perfect valabil) sau al unui test PCR facut in ultimele 72 ore (cel din aeroport este perfect valabil).

Masca este obligatorie in orice spatiu public interior si exterior si este purtata cu sfintenie. Amenda pentru nepurtarea mastii este intre 3000 – 10.000 dirhami (3500 – 11,600 lei).

 

Sa va fie de folos !

Aeroport Dubai

Pasagerii din Romania, va rog, la dreapta !

Testare aeroport Dubai

Statia de testare. Arata high tech

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest