DIN 31 IANUARIE: Portugalia cere prezentarea unui test PCR pentru calatorii din Romania

Lisabona

Portugalia este ultima tara care a introdus obligativitatea prezentarii unui test PCR la intrarea in tara, combinata in anumite cazuri cu carantina obligatorie dupa cum urmeaza. Trebuie sa precizez ca testul PCR este obligatoriu pentru orice pasager cu varsta mai mare de 2 ani.

Pentru tarile care raporteaza mai mult de 500 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile – trebuie sa prezinte rezultatul negativ al unui test tip PCR efectuat cu maximum 72 ore inainte de imbarcarea spre Portugalia SI sa se izoleze timp de 14 zile odata ajunsi in Portugalia. Printre aceste tari se numara: Spania, Cehia, Slovacia si altele

Pentru tarile care raporteaza intre 150 – 500 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, calatorii trebuie sa prezinte rezultatul negativ al unui test tip PCR efectuat cu maximum 72 ore inainte de imbarcarea Portugalia, dar NU sunt obligati sa se carantineze odata ajunsi pe teritoriul tarii. ROMANIA (care inregistreaza 202 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile conform ultimei actualizari ECDC) se afla pe aceasta lista.

Pentru tarile care raporteaza sub 150 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, intrarea poate avea loc fara restrictii. Bulgaria, Grecia, Norvegia, Finlanda si Islanda sunt singurele tari care indeplinesc acest criteriu.

 

Sunt interzise transporturile feroviare si fluviale dintre Portugalia si Spania, iar granita terestra intre cele doua tari va fi traversata doar in scopuri esentiale si doar de catre cetatenii si resortisantii portughezi si doar in scopuri esentiale (cazuri medicale, transport marfa, lucratori transfrontalieri). Exista de asemenea si o lista de exceptii pentru cetatenii UE ne-rezidenti (cum ar fi transport marfa, forte militare, cazuri de urgenta medicala sau motive familiale exceptionale – probabil daca ti-a murit cineva sau e grav bolnav).

In plus, in Portugalia este declarata starea de urgenta care adauga numeroase alte restrictii de calatorie si nu numai.

Masurile sunt in vigoare pana pe 14 februarie 2021, ora 23:59 (ora Portugaliei) cand expira si starea de urgenta, dar tinand cont de situatia epidemiologica a tarii, sunt convins ca se va prelungi.

Toate amanuntele le puteti gasi aici ––> MAE

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Ana Maria spune:

  Buna ziua. Dar despre Spania? Unde pot gasi informatii?
  Pentru aprilie, de exemplu, se poate calatori, trebuie vaccin sau test?
  Cand revii in tara, va mai fi obligatorie carantina?
  Multumesc.

  • Imperator spune:

   Da, se poate calatori, testul este obligatoriu. Pana in aprilie se pot schimba multe, este imposibil de prevazut, mai e extrem de mult timp pana atunci. Spania inca nu a anuntat oficial ca cei vaccinati pot intra fara restrictii, dar semnalele date de guvernul de la Madrid este ca sunt favorabili.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest