DIN 24 MARTIE: Ucraina cere obligatoriu un test PCR indiferent din ce tara calatoresti

Kiev

Incepand de maine, 24 martie 2021, Ucraina solicita obligatoriu prezentarea unui test PCR indiferent din ce tara vine calatorul. Aceasta decizie a fost luata in urma cresterii exponentiale a numarului de cazuri, dar si decese datorate COVID-19, dar si a faptului ca Ucraina are la dispozitie un numar infim de vaccinuri, tara est-europeana nefiind capabila sa procure vaccinuri de pe piata mondiala. Pana in acest moment, doar 120.000 ucraineeni au fost vaccinati cu o singura doza de vaccin Covishield la o populatie de 41 milioane locuitori. In comparatie, Romania a vaccinat 1,8 milioane persoane cu cel putin o doza si 800.000 cu ambele doze la o populatie de 18 milioane locuitori.

Noile reguli de intrare in Ucraina pentru cetatenii straini este ca acestia trebuie sa prezinte rezultatele unui test PCR facut cu maximum 72 ore inainte de intrarea pe teritoriul Ucrainei si sa cumpere o asigurare de sanatate care sa acopere si posibila infectare cu COVID emisa de o companie de asigurari din Ucraina.

Cetatenii ucraineeni trebuie sa prezinte un test PCR facut cu maximum 48 ore inainte de intrarea in tara. In caz ca nu pot prezenta un astfel de test, vor intra in carantina timp de 14 zile. Perioada de carantinare va fi scurtata daca vor face un test PCR.

Sursa info: Visit Ukraine

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest