Nepal ridica obligativitatea carantinei pentru turistii vaccinati anti-COVID

Boudha Stupa Kathmandu

Una dintre cele mai frumoase destinatii turistice atat de aventura, cat si culturale din Asia, Nepal a anuntat ca joia trecuta, guvernul a ridicat obligativitatea de carantinare pentru turistii care pot prezenta o adeverinta sau card care sa certifice vaccinarea completa anti-COVID (adica, ambele doze). In acelasi timp, se pare ca Nepalul va emite din nou vize pe aeroportul din Kathmandu asa cum o facea de decenii bune. Pana acum, toti calatorii care veneau in Nepal erau obligati sa obtina o confirmare de intrare in tara fie de la o ambasada a Nepalului, fie cu ajutorul unei agentii de turism locale, sa stea in carantina intr-un hotel desemnat de stat timp de 7 zile si sa efectueze un test PCR la 5 zile de la carantinare. In plus, trebuiau sa vina in Nepal cu un test PCR facut cu 72 ore inainte de urcarea in avion si sa aibe o asigurare medicala care sa acopere 5000 dolari de cheltuieli medicale. In consecinta, numai 230.000 turisti au vizitat Nepalul in 2020 (imensa majoritate inainte de 20 martie cand granitele au fost inchise), cel mai mic numar de turisti inregistrati de statul himalayan din 1986 incoace. In primele luni ale anului 2021, au fost inregistrati doar 18.000 turisti straini, asa ca se prefigura cel mai prost an turistic de la deschiderea granitelor Nepalului in anii 50 dupa caderea regimului Rana.

Cum ziceam, guvernul nepalez a decis joi ca turistii vaccinati sa poata intra in Nepal fara obligatia de carantinare, trebuind doar sa prezinte un test PCR facut cu maximum 72 ore inainte de urcarea in avion spre Nepal din tara de origine (adica de la imbarcarea din Romania). Ministerul turismului a propus si reluarea emiterii vizei pe aeroport, dar pana acum nu este clar daca si aceasta propunere a fost aprobata, se va stii in cursul saptamanii viitoare.

Pentru turistii ne-vaccinati raman in vigoare restul de cerinte – test PCR la 72 ore inainte de decolare, aprobare in avans a vizei (via Ambasada sau o agentie de turism nepaleza), carantina 7 zile intr-un hotel aprobat de guvern, test PCR in ziua a cincea de carantinare si asigurare medicala de minim 5000 euro.

 

Nepalul a trecut relativ bine prin pandemie, cu exceptia unui focar puternic in toamna trecuta in extrem de densa Vale Kathmandu, tara inregistrand relativ putine cazuri. Ca in cazul multor tari asiatice, Nepalul s-a concentrat pe stingerea epidemiei, tinand in acelasi timp granitele strict inchise (inclusiv si mai ales pentru cetatenii proprii, multi lucrand in tarile din Golful Persic).

Nepalul este una dintre cele mai frumoase tari pe care le-am vazut. Am fost de 5 ori si indiscutabil, ma voi mai duce. A fost dragoste la prima vedere inca din 2003 cand am ajuns pentru prima oara. Daca va intereseaza o tura prin Nepal sau pur si simplu vreti mai multe informatii, il puteti contacta pe prietenul meu Raj pe mail-ul npvillage@gmail.com care are o pensiune si o agentie de turism si care a multumit pe absolut oricine a apelat la serviciile lui din Romania.

Pentru mai multe informatii despre tara, cititi aici ––-> Nepal

 

Sursa info: Kathmandu Post via Raj

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest