ACTUALIZARE 21 MAI: Serbia si Turcia trec pe lista galbena, Bulgaria, Ungaria si Polonia intra pe lista verde

Harta mai

In cursul zilei de astazi, CNSU a actualizat lista-semafor a Romaniei pe baza careia se stabilesc tarile cu risc epidemiologic pentru Romania. Romania pur si simplu preia lista publicata in fiecare joi de ECDC si clasifica tarile dupa cum urmeaza – tarile care au mai mult de 3 cazuri / 1000 locuitori in ultimele 14 zile este tara rosie, asa ca cei care vin din acea tara trebuie sa stea in carantina. In cazul tarilor care au intre 1,5 si 3 cazuri / 1000 locuitori, se impune fie test PCR inainte de a ajunge in Romania, fie carantina – la alegere. Iar tarile care au sub 1,5 cazuri sunt tarile verzi, nu se impune nici o restrictie. In plus, cine a fost vaccinat cu 2 doze, incepand cu ziua 10 de la rapel va putea intra in Romania fara nici o restrictie (exceptie daca vine din India).

Deci, principalele schimbari sunt:

POZITIVE

Trec de pe lista rosie pe lista galbena (test PCR SAU carantina): Andorra, Luxemburg, Serbia si Turcia

Trec de pe lista galbena pe lista verde (fara restrictii): Bulgaria, Polonia, Ungaria, Bosnia, Macedonia de Nord, Liechtenstein, Armenia, Palestina, Liban, Tunisia, Bahamas

NEGATIVE

Trec de pe lista verde pe lista galbena (test PCR SAU carantina): Slovacia, Malaysia, Botswana

Trece de pe lista galbena pe lista rosie (carantina): Trinidad-Tobago

Lista completa o puteti gasi aici ––> INSP

Pentru tarile care evolueaza pozitiv, masurile intra in vigoare imediat. In cazul tarilor care au o evolutie negativa (deci, se impun restrictii), masurile intra in vigoare la 24 ore de la anuntare noii liste – deci candva in timpul zilei de sambata.

Urmatoarea lista in mod normal va fi publicata peste o saptamana.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii

Pin It on Pinterest