DIN 19 MAI: Austria va ridica orice restrictii pentru turistii vaccinati anti-COVID

07. Palatul Hofburg Viena

In urma deciziei guvernului federal austriac, incepand din 19 mai 2021, turistii care pot dovedi ca sunt vaccinati anti-COVID, ca au trecut recent prin boala sau ca au facut un test COVID negativ vor intra pe teritoriul Austriei in scop turistic. Pana atunci, Austria continua sa se afle intr-o situatie de lockdown partial, iar hotelurile sau pensiunile sa fie inchise pentru cei care calatoresc in scop turistic (in unele hoteluri te poti caza si acum, dar doar in scop de afaceri sau alte scopuri esentiale bine definite). De asemenea, este obligatorie o carantina de 5 zile urmata de un alt test anti-COVID. Dar totul se va schimba de la 19 mai. Austria, una din tarile care au promovat cel mai puternic ideea de pasaport verde anti-COVID la nivel european a anuntat in avans data la care deschide turismul – 19 mai 2021.

Cu incepere din 19 mai 2021, Austria renunta la carantina pentru calatorii din strainatate, in plus redeschide hotelurile pentru turisti, dar si alte facilitati turistice – restaurante, unitati balneare, muzee, etc. Din 19 mai 2021, iata ce categorii de turisti vor putea in Austria:

 1. Turistii vaccinati – e clar, cu certificat de vaccinare
 2. Turistii care au trecut prin boala – din pacate, nu am inca lista de conditii si de documente, dar stiu ca se lucreaza la ea si va fi data publicitatii saptamana asta. In mod normal, vor fi acceptate test pozitive PCR din ultmele 90 sau 180 zile, dar sa vedem
 3. Teste PCR. In acest moment sunt acceptate testele PCR (facute la maximum 72 ore inainte de intrarea in Austria) sau antigen (facute cu maximum 48 ore inainte de intrarea in Austria). Sa vedem

Evident, vor exista in continuare anumite restrictii – de exemplu, restaurantele mai ales cele din hoteluri nu vor organize masa tip bufet, ci probabil servite de ospatari, si atentie – in locurile publice vor fi obligatorii mastile tip FFP2, deci nu alt tip de masca.

 

Mai multe informatii: Biroul de Promovare a Austriei

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • huib spune:

  certificat de vaccinare…..
  In Olanda dau o hartie murdare numai in limba olandez.
  Dar…. am primit Pfizer in Romania, si prin: https://adulti.renv.ro/users/cnpauth
  Pot sa download, in colori si digitally signed o dovada in doua limbi.
  Nu stiu daca Austria acepta aia landez.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest