Egiptul renunta la obligativitatea testului PCR pentru cei vaccinati

Ramses V VI Valea Regilor

Egipt se alatura marii majoritati a tarilor europene, renuntand la obligativitatea testului PCR pentru cei care au fost vaccinati anti-COVID. In consecinta, de acum cateva zile, tara nord-africana accepta adeverinta de vaccinare in locul adeverintei unui test anti-COVID. ATENTIE insa – atat certificatul de vaccinare, cat si testul PCR trebuie sa aibe obligatoriu un cod QR – in cazul adeverintei de vaccinare, acest cod poate fi obtinut doar daca vei descarca certificatul european de la adresa https://certificat-covid.gov.ro/ . Rezultatul testului COVID se poate obtine automat cu cod QR de la un numar de laboratoare (intrebati cand decideti unde sa-l faceti) sau tot de pe pagina unica de mai sus.

Rezumat – cum se intra in Egipt

Pentru cei vaccinati – adeverinta de vaccinare obtinuta de pe portalul https://certificat-covid.gov.ro/  cu QR code. Conditia este sa fi trecut 14 zile de la doza 2 (rapel) sau de la unica doza in cazul vaccinului Johnson & Johnson.

Pentru cei care nu sunt vaccinati – test PCR (doar PCR, nu antigen) facut cu maximum 72 ore inainte de a sosi in Egipt, iar adeverinta sa aibe un cod QR. Este posibil sa mai fie facut un test aleatoriu la sosirea in Egipt, dar cazurile sunt foarte rare.

Documentele trebuie sa fie scrise si in limba engleza si cel mai bine este sa le aveti atat pe telefon, cat si tiparite.

In plus, trebuie sa completati declaratia de sanatate care trebuie sa o aveti cand ajungeti in avionul de plecare. Declaratia de sanatate o puteti gasi aici

 

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

  • Elefantul African spune:

    salut. Pt copii cum e ? de la ce varsta test ?

  • Laura spune:

    Salut!
    Mai sunt valabile informațiile din articol, că poți intra în Egipt (Hurgada) fără test PCR – ci cu Certificatul verde de vaccinare (dacă te-ai vaccinat cu minim 14 zile înainte de călătorie)? Ideea este că informația apare doar în articolul tău – restul site-urilor oficiale (MAE) sau ale agențiilor de turism nu sunt actualizate.
    Mulțumesc pentru răspuns!

    • Imperator spune:

      Da, se intra cu certificatul de vaccinare. MAE de obicei actualizeaza cam la o luna dupa ce apar schimbari in alte continente. Viteza de reactie in Europa e cam de o saptamana.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest