DE AZI: Germania introduce obligativitatea carantinei pentru calatorii nevaccinati din Romania

01. Poarta Brandenburg Berlin

In urma deteriorarii situatiei epidemiologice din Romania, Germania a decis trecerea Romaniei pe lista rosie a tarilor „de risc ridicat”. In paralel, in urma unei decizii luate zilele precedente, toti calatorii nevaccinati care vin din Romania (si alte tari de „risc ridicat” sau unde s-au descoperit „variante ingrijoratoare”) vor trebui sa stea in carantina timp de 10 zile (14 zile pentru tarile cu „variante ingrijoratoare”). Se poate iesi din carantina dupa 5 zile daca persoana in cauza face un test COVID cu rezultatul negativ.

In consecinta, iata variantele prin care se poate intra in Germania

VACCINAT – fara restrictii. Trebuie ca dovada de vaccinare (de preferinta certificatul european) sa fie incarcata pe un site special – click aici. Vaccinurile acceptate de Germania le gasiti aici, in plus, este obligatoriu sa fi trecut 14 zile de la rapel (sau unica doza Johnson & Johnson)

TRECUT PRIN BOALA – fara restrictii daca ai un test PCR pozitiv facut cu 180 zile inainte de a intra in Germania, dar sa fie si mai vechi de 28 zile. La fel ca in cazul calatorilor vaccinati, dovada trebuie incarcata aici.

NEVACCINAT – Calatorii nevaccinati care vin din Romania trebuie sa prezinte un test COVID cu rezultat negativ. Acesta poate fi PCR, dar trebuie facut cu pana la 72 ore inainte de a intra in Germania sau rapid antigen, dar trebuie facut cu maximum 48 ore inainte de a intra in Germania. Dupa intrarea in Germania, persoanele nevaccinate trebuie sa se deplaseze direct in locul de carantinare unde vor sta pentru 10 zile. Este posibil sa se iasa daca se face un test COVID si iese negativ in ziua a 5-a.

Masura este valabila cu incepere din 3 octombrie 2021 si va fi in vigoare pana la scaderea drastica a numarului de cazuri si morti din Romania.

Toate reglementarile germane le puteti citi aici.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

  • Diana spune:

    Din pacate copii nu fac exceptie de la aceasta regula, asa cum e in majoritatea tarilor din Europa. Aveam weekend-ul viitor planificat un city break de 3 zile impreuna cu fiica mea de 2 ani (evident nevaccinata) si, din ce inteleg din conditiile de calatorie de pe site-ul mae, caratina de 5 zile este obligatorie chiar daca ii facem test inainte de plecare 😳

    • Imperator spune:

      Da, asa scrie pe site-ul guvernamental german – copiii sub 12 ani nu sunt scutiti de carantina, dar ies din carantina automat dupa 5 zile fara a mai fi nevoie de un test.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest