Italia si Grecia vor introduce obligativitatea PCR pentru vaccinati. Italia va carantina nevaccinatii

COvid

In urma dezvoltarii extrem de rapide a variantei omicron in tari precum Africa de Sud sau Marea Britanie, mai multe tari, la fel ca Romania de altfel, au restrictionat intrarea in tara cel putin pe o perioada limitata.

Astfel, Italia, incepand de maine, 16 decembrie 2021, va cere ca toti calatorii vaccinati care vin din Uniunea Europeana sa prezinte si un test COVID negativ. Acesta nu trebuie sa fie facut mai mult de 24 ore inainte de intrarea in Italia daca este un test rapid-antigen sau de 48 ore in cazul testele PCR. Pasagerii nevaccinati vor intra direct in carantina timp de 5 zile, dar de asemenea, trebuie sa aibe un test PCR sau antigen negativ.

Masurile sunt valabile pana pe 31 ianuarie 2022, apoi vom mai vedea.

Sursa: Schengen Visa Info via Extravita

 

Grecia de asemenea a anuntat ca incepand de pe 19 decembrie 2021, va solicita tuturor calatorilor care intra in Grecia, indiferent daca sunt vaccinati sau nevaccinati dovada unui test cu rezultat negativ facut in ultimele 48 ore inainte de a intra in tara. Masura inca nu a fost publicata in Monitorul Oficial si ar putea suferi mici modificari.

Sursa: Guvernul Republicii Elene

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

  • Cosmina Mariana spune:

    Imi place sa urmaresc articole online.
    Sa te bucuri de felicitarile mele pentru ca le meriti.
    Mai astept continut asa bun!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest