Sri Lanka renunta la obligativitatea testului COVID pentru calatorii vaccinati

Stanca de la Sigiriya

Incepand de astazi, 1 martie 2022, Sri Lanka a anuntat ridicarea obligativitatii prezentarii unui test COVID pentru calatorii vaccinati. Pana acum, oricine intra in tara insulara din Oceanul Indian trebuia sa prezinte un test COVID pentru a putea intra pe teritoriul tarii, dar aceasta cerinta a fost ridicata pentru calatorii vaccinati, dar si pentru alte categorii.

Calatorii vaccinati complet peste 18 ani vor intra fara test. Vaccinat complet inseamna sa fi facut o doza J&J si doua doze pentru celelalte tipuri de vaccin. Calatorii intre 12 – 18 ani vor putea intra fara test daca au o singura doza de vaccin. Copiii sub 12 ani nu vor face de asemenea test chiar si in lipsa imunizarii impotriva COVID. Persoanele vaccinate trebuie sa fi facut ultima doza cu 2 saptamani inainte de a intra in Sri Lanka pentru a nu avea nevoie de test.

In plus:

Calatorii care au avut un test oficial pozitiv intre 7 zile si 6 luni din momentul intrarii in Sri Lanka SI au facut o doza de vaccin, pot intra fara test.

 

Calatorii nevaccinati sunt admisi in Sri Lanka daca pot prezenta la imbarcare rezultatele unui test PCR facut cu maximum 72 ore inainte de imbarcare sau test rapid antigen facut cu maximum 48 ore inainte de imbarcare.

Sursa: Sri Lankan

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest