De ce sa faci o asigurare ? Cineva a dat 216 lei pe asigurare si nu a mai platit 14,247 euro operatia in Egipt

Picior rupt

Cum am mai scris, absolut de ori decate ori plec in strainatate, asigurarea de calatorie e sfanta – oriunde am mers inca din 1991, chiar si daca dadeam o fuga pana la Ruse, imi luam asigurare. Chiar si acum 10 minute mi-am facut o asigurare de calatorie pentru ca plec in Grecia, in insula Karpathos (promit ca o sa va povestesc curand despre aceasta insula mai putin cunoscuta de romani). A costat 26 lei (cu tot cu asigurare bagaje, nu numai de accidente) si am acoperire de pana la 30,000 euro. Am folosit vreo asigurare vreodata? NU. Am facut intotdeauna, DA. Pentru simplu motiv ca nu se stie niciodata de unde apare ghinion, pisica neagra.

Si pentru ca stiu ca multa lume spune ca nu mi se poate intampla mie, am vorbit cu prietenii de la Eurolife FFH sa-mi impartaseasca niste exemple de asigurati care au avut ghinion de boli si accidente in acest sezon de vacanta, dar noroc ca erau asigurati. Evident, nu am numele lor :).

 

Pentru asigurarile de calatorie in strainatate

Vacanta in Egipt – cost asigurare: 44 euro (4 persoane). Cost acoperit de asigurare: 14,247 euro

Cineva a plecat la un pic de shopping, a cazut pe scari si si-a facut praf umarul. Urmarea? interventie chirurgicala complexa pentru fractura humerus (reconstructie, recoltare de aschii osoase, fixare interna, medicamente). Stiti, ca strain daca ti se intampla ceva serios intr-o tara chiar si ieftina si saraca cum e Egiptul, se aduna o suma serioasa de plata atunci cand vine vorba de servicii medicale. Ca idee asta a fost recordul care mi l-au spus cei de la Eurolife, suma platita in acest an, direct catre spitalul care s-a ocupat de tratamentul clientului Eurolife FFH.

 

Vacanta in Egipt – cost asigurare: 69 euro. Cost acoperit de asigurare: 6300 euro

Tot Egiptul cel “ieftin”. Tot o impiedicare, de data asta pe scarile hotelului si rezultatul – fractura de clavicula. L-a luat salvarea pana la spitalul Red Sea din Hurghada (care fie vorba intre noi nu este cel mai scump spital din Hurghada). Operatie, anestezie generala, fixat clavicular, nota de plata – 6300 euro, achitat de Eurolife FFH.

 

Pentru acoperirea storno

Vacanta in Mauritius – cost asigurare: 115 euro (3 persoane). Cost acoperit de asigurare: 4388 euro

Acoperirea storno are grija de evenimentele neprevazute inainte sa pleci in calatorie sit e ajuta sa recuperezi valoarea platita daca, printr-o imprejurare nefericita, nu mai mai poti pleca. Ei bine, a fost un caz tipic pentru mii si mii de oameni in ultimii 2 ani. O familie a dat o poala de bani pentru o vacanta in Mauritius, copilul a fost depistat pozitiv cu COVID inainte de plecare, au ramas toti acasa. Iar Eurolife le-a dat inapoi 100% banii platiti pentru achizitia vacantei – 4388 euro.

 

Pentru asigurarile in Romania (Ramburs @orice)

Dauna platita – 3645 lei

V-am spus ca Eurolife FFH este singura companie de asigurari care acopera si activitati sau excursii pe care urmeaza sa le faci in Romania, nu in strainatate. Se numeste Ramburs @Orice si am scris despre el aici.

Un membru al familiei si-a taiat din greseala tendonul, asa ca a ajuns in spital, operatie si apoi stat acasa cu mana in ghips vreo luna. Fix in perioada unui sejur cumparat in avans. Si-a recuperat de la Eurolife FFH, 90% din suma platita, doar pentru ca a avut asigurare.

 

Cum poti sa-ti faci asigurarea? Simplu, on line, in 5 minute (chiar si mai putin daca esti deja inregistrat). Poti face asigurarea accesand aceste linkuri

Pentru calatorii in strainatate   –-> https://www.eurolife-asigurari.ro/asigurare-calatorie

Pentru calatorii in Romania –> https://www.eurolife-asigurari.ro/rambursorice

SI NU UITA – daca adaugi codul IMPERATOR10, primesti o reducere de 10% pentru orice asigurare de calatorie sau Ramburs @Orice

 

Calatorii fara griji sa aveti !

Categorii:
Diverse

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest