Ce trebuie sa faci in caz ca te imbolnavesti sau ai un accident in strainatate. Pas cu pas.

Victoria Falls Zambia

Orice iesire din casa implica un risc de oarecare natura – de la a-ti luxa piciorul ca ai calcat stramb (da, mi s-a intamplat la o trecere de pietoni de pe Calea Victoriei acum vreo 12 ani) la probleme mai grave. Evident, ai parte de aceleasi riscuri si daca te duci in strainatate. In Romania, esti asigurat prin sistemul CAS, dar in afara, recomand cu tarie sa-ti iei o asigurare. Cum am mai spus de cateva ori, nu am avut parte de vreo iesire in strainatate (si, Slava Domnului, am trecut de sute de ori granita Romaniei) fara asigurare. NEVER. Nici macar cand m-am dus pana la Ruse sa mananc o friptura si sa ma plimb un pic prin oras. Dar, pe de alta parte, desi am iesit de sute de ori (si am cert mai mult de zeci de asigurari la activ – uneori aveam asigurari pe un an de zile care acopereau mai multe calatorii), nu am folosit-o niciodata. Nu am avut niciodata nevoie. Poate daca ar fi existat tele-medicina, as fi folosit-o in cateva randuri (toxi-infectie alimentara in Etiopia si o febra destul de mare in Hong Kong), dar problema nu a fost atat de serioasa incat sa trebuiasca sa merg la vreun doctor. Cineva sus ma iubeste :). Dar si asa, nu ies niciodata din tara fara asigurare.

Am vorbit insa ieri cu prietenii de la Eurolife FFH sa stiu si eu ce trebuie sa fac in caz de Doamne fereste – ma imbolnavesc, am un accident mai mic sau mai mare. Si m-am gandit sa va spun si voua exact, pas cu pas ce ai de facut.

Evident, primul lucru e sa-ti faci asigurare. O poti face simplu on-line in cateva minute chiar si din fata portii de imbarcare in avion sau stand la coada la control pasapoarte la iesirea din Romania. O faceti aici —-> https://www.eurolife-asigurari.ro/asigurare-calatorie Nu uitati sa puneti codul IMPERATOR10 pentru o reducere de 10% la polita de asigurare.

 

In caz de probleme, trebuie sa suni la numarul de urgenta + 40 31 423 0079 (baga-l in agenda telefonica, nu strica sa-l ai acolo, nu mai cauti prin hartii, internet, etc in caz de probleme).

 

In caz de probleme, suna-i! Sunt disponibili 24/24, 7/7, indiferent pe ce fus orar de pe Planeta esti, cineva raspunde. Vei fi intrebat daca ai nevoie de tele-medicina sau de mers la doctor.

Tele-medicina e o chestie foarte smechera, introdusa de putin timp de Eurolife FFH. Daca ai anumite probleme, dar nu ti se par ca sunt asa de grave sa te duci la doctor (sau esti intr-o zona unde nu ai foarte mare incredere in facilitatile locale), poti sa consulti un doctor pus la dispozitie de Eurolife prin telefon sau online care sa-ti recomande ce ai de facut – initial vorbesti cu un doctor generalist, dar daca sunt ceva complicatii care necesita discutii cu un doctor specializat, te vor programa si la un doctor specialist – fara niciun cost suplimentar. Vezi mai multe detalii aici –> telemedicina la Eurolife.

Trebuie musai sa te duci la doctor. E bine sa suni la numarul afisat in polita de asigurare inainte de a merge undeva pentru ca prin intermediul partenerului Eurolife FFH ai access lao retea la nivel global de spitale, doctori, cabinete UNDE NU TREBUIE SA PLATESTI. Este evident ca aceasta retea nu acoperea orice spital, policlinica, cabinet din lume, dar oriunde esti, este posibil sa nu trebuiasca sa scoti nici un ban din buzunar in avans daca te duci la unitatea indicata prin telefon. Si nu e vorba numai de spitale sau policlinici, pot fi acoperite chiar si cabinetele medicale de la vreun hotel all-inclusive din Antalya. Da telefon, spune in ce localitate esti si vei fi indrumat la cea mai apropiata unitate medicala. .

Cand ajungi la spitalul sau cabinetul respectiv, prezinta asigurarea si spune-le ca ti s-a recomandat sa mergi acolo. .  Ca lucrurile sa fie clare.

Evident, daca nu poti ajunge dintr-un motiv sau altul la unitatea indicata telefonic de compania de asistenta a Eurolife FFH, tine toate documentele medicale, facturile, chitantele si le depui pentru rambursarea cheltuielilor cand te intorci acasa. Dar, in general, mai ales in destinatiile foarte vizitate de romani din Europa sau Turcia, exista o retea extinsa de unitati medicale incluse in protocoalele de colaborare.

 

Tine aproape asigurarea. Sa o ai la indemana pentru a putea suna. In cazuri de accidente, trebuie sa o ai la indemana pentru a o da celor de la spital si de aici pentru a urma procesul de anuntare a evenimentului. Trebuie sa comunici numele, prenumele, codul numeric personal si eventual seria / numarul politei (am zis eventual, nu e obligatoriu, dar ajuta sa te identifice mai repede). Si evident ce problema ai.

 

Cum ziceam, asigurarile le poti face online, iar daca folosesti codul IMPERATOR10 ai parte de o reducere de 10%. Totul aici ——–> asigurari calatorie 

 

Calatorii fara probleme va urez !

Categorii:
Diverse

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii