Fly Dubai vs. Air Arabia – cele mai bune preturi pe Orient !

Zbori cu Fly Dubai la Kathmandu: Swayanbunath

Acum ceva timp salutam aparitia lui Fly Dubai, cel de-al doilea low cost din Golf capabil sa intre in competitie cu Air Arabia… Si competitia este foarte buna peste tot, inclusiv pentru pretul biletelor de avion.


Air Arabia a aparut acum cativa ani, si-a facut hub-ul in emiratul Sharjah, la cativa kilometri de Dubai si s-a dezvoltat ca una din cele mai mari companii aeriene low cost din lume… acopera numeroase destinatii din India, Pakistan, Nepal, etc, are deja 3 huburi (Sharjah, Alexandria-Egipt si Casablanca) si este o companie de incredere.

FlyDubai a fost raspunsul Dubaiului la provocarea Sharjah-ului. A aparut acum vreo 2 ani si pana acum nu a luat in piept imensa Indie, dar acopera multe destinatii care nu se afla in oferta lui Air Arabia – Baku, Kabul, Asghabat, Djibouti…

M-am gandit sa fac o comparatie intre cele doua companii, uitandu-ma la niste destinatii interesante… Plecarea este din Istanbul, iar datele la care m-am uitat este sfarsitul lui martie.

Kathmandu, superba capitala a Nepalului – FlyDubai are preturi de 376 euro, Air Arabia ii bate cu 356 euro.
Colombo, poarta paradisului verde al Sri Lankai – FlyDubai are un pret incredibil de 240 euro, Air Arabia mult mai scump la 330 euro… Dar 240 euro este un pret de neratat !
Dubai. unora le place, altora nu. FlyDubai te duce la Dubai cu 196 euro, Air Arabia in invecinatul Sharjah cu 200 euro. De la aeroportul Sharjah, poti sa iei un autobuz pana in emiratul invecinat, Dubai.
Muscat, capitala misteriosului Oman – aici s-au vorbit, ambele companii ofera preturi de 212 euro.

Asa ca daca va ganditi la o expeditie prin Asia, comparati si cumparati la Fly Dubai vs. Air Arabia !

Site-uri: Air Arabia si Fly Dubai.

Air Arabia vs.

 

 

Fly Dubai

 

Comentarii

 • Andrei spune:

  Mai trebuie adaugat ca Fly Dubai asteapta inca vreo 40 de Boeing 737 la cele 11-12 cate au acuma si vor face in stil mare toata zona Arabiei pina in India , poate si estul Africii . Partea proasta e ca din Dubai pina in zona Asiei de sud-est nu prea ajung Boeingurile 737 din Dubai

 • andreea spune:

  Bine zici, competitia este buna. Poate asa devine si Dubaiul mai accesibil, sau de ce nu Kathmandu 🙂

 • Elena spune:

  Dar un low cost pt Istanbul stie cineva? Sa dai mai mult pe Bucuresti-Istanbul decat pe Istanbul-Dubai nu cred ca incanta pe nimeni…

 • Andrei spune:

  Posibil de la anul Pegasus sau Wizzair

 • Andor Marton spune:

  Este Wizzair de la Budapesta … insa aceasta este o alternativa doar pentru cei din nord vestul tarii.

 • Imperator spune:

  @ Andrei – da, asta astept si eu sa primeasca avioanele sa inceapa India.
  @ Elena – Pegasus va anunta in curand cursa Bucuresti (posibil Baneasa) – Istanbul Sabiha Gokcen… Poate chiar din primavara.

 • mihai spune:

  Dar au inceput India, Fly Dubai zboara deja la Lucknow, Uttar Pradesh!

 • Imperator spune:

  Mda…. e o picatura in ocean sa zbori la Lucknow 🙂 Asteptam, o retea mai serioasa !

 • Vladimir spune:

  Salut,
  Aruncam o privire pe la Fly Dubai si are Colombo de la Istanbul pe la 260 EUR/pers, rezervarile se pot face pana maxim in octombrie, poate si dupa ce iesi din muson pastreaza acelasi pret.

  • Imperator spune:

   In ultimul an, preturile au variat intre 300 si 370 euro. E posibil sa creasca, poate nu datorita turismului (care nu e extrem de mare), dar pur si simplu datorita cresterii pretului la petrol

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii