ALELUIA: TAP anunta deschiderea curselor directe Bucuresti – Lisabona din 30 iunie !

TAP.jpg

Dintotdeauna, m-am intrebat de ce naiba nu or exista prea multe curse directe Bucuresti – Lisabona. Romani sunt garla (se pare ca suntem cea de-a patra comunitate de straini din Portugalia), dar curse, cam putine. Blue Air mai are vreo 2 – 3 curse directe in sezonul de vara si cam atat. Nici Tarom, nici transportatorul portughez TAP nu au dat semne de interes pe ruta asta. Desi banuiesc ca ar avea potential (nu numai pentru cei care lucreaza acolo, ci si turisti care vor sa viziteze Portugalia).

Ei bine, astazi am vazut pe Airbuzz (multumesc, Vlad, ca mi-ai atras atentia) si Airclicks ca TAP a anuntat deschiderea curselor directe Bucuresti – Lisabona.

Deci, amanuntele sunt: 3 zboruri saptamanale (din Bucuresti – miercurea, vinerea si duminica, plecare la 6:00, sosirea la 8:25, iar orarul de retur, cel din Lisabona este cam straniu – martea, joia si sambata, pleaca la 23:10, ajunge la 5:10).

Preturile anuntate erau „too good to be true”. 182 euro un dus-intors… ma si gandeam ca o sa mai taie si Blue la preturi pe o ruta unde isi permitea preturi mai mari. Intru pe pagina TAP si surpriza – au facut o pagina si pentru Romania (ma rog, e in engleza, dar e dedicata Romaniei). Ma uit la preturile anuntate: Lisabona si Porto la 192 euro ! Wow, tare ! Madeira la 309 euro (not bad !). Si am auzit ca Madeira e mai frumoasa ca Tenerife ! Rio la 918 euro (pretul asta e o gluma daca chiar cred ca e promotional).

Asa ca plin de bucurie si avant pionieresc, m-am apucat sa simulez pe motorul lor de cautare. Hai sa ma uit in iulie, fix la primele zboruri. Tzapa ! Cele mai ieftine tarife la 264 euro. Hai ca e nasol in iulie, e prea cald ! Ia sa vad septembrie. 276 euro. La fel si in octombrie ! Atunci, cand or fi promotionalele alea la 192 euro ? Blue Air poate sa respire in liniste.

Ce pot sa va zic este ca daca simtiti dorinta sa mergeti la Lisabona, mai incercati din cand in cand preturile lui TAP. Daca nu li se umple rapid avioanele, o sa vedeti cum preturile vor scadea… si atunci poate prindeti vreun chilipir. Pentru ca Lisabona merita din plin. Va sugerez sa cititi articolul „Weekend la Lisabona” 🙂

TAP este compania nationala a Portugaliei. Face parte din alianta Star Alliance, dominata de Grupul Lufthansa cu care colaboreaza strans. Guvernul Portugaliei aflat dupa cum stim intr-o imensa jena financiara, a anuntat recent privatizarea TAP, principalul curtezan fiind International Aviation Group format din British Airways si Iberia. TAP are numeroase curse destul de bune spre America de Sud si Africa.

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest