Top 5 gratis – Monaco

Obiective turistice Monaco - vedere panoramica

Nu am mai publicat demult un articol din ciclul “top 5 gratis” si stiu ca multi dintre voi l-ati apreciat :). Asa ca m-am gandit sa “revitalizez” un pic aceasta serie printr-un nou articol! Ce oras sa aleg, ce oras aleg? Pai, unul dintre cele mai scumpe si mai exclusiviste din Europa, mai ales ca am si fost recent pe acolo. Asa ca am decis sa scriu despre Monaco (sau Monte Carlo, cum mai este denumit mai ales de catre italieni)… Ei bine, chiar si in acest statulet unde fosgaie miliardarii poti gasi niste lucruri interesante de facut gratuit! Ma rog, daca te imprietenesti cu unul dintre ei, poti sa dormi intr-un iaht ancorat in golf, daca nu, haideti sa ne multumim cu …

  1. Plaja Larvotto – in mod evident, nu exista foarte multe plaje in Monaco… fiecare bucatica de pamant este judicios folosita pentru complexuri rezidentiale… asa ca o plaja cat de mica merita mentionata, mai ales ca o poti folosi gratuit.
  2. Catedrala – se afla in cartierul istoric, ascunsa printre stradute inguste pline de cafenele si magazine (printre diamante, si-a facut loc cu coatele si fast-foodul de chebap si saorma!). Ei bine, catedrala se viziteaza gratuit, principala atractie fiind mormantul printesei Grace Kelly, sotia printului Rainier si mama actualului print, Albert de Monaco, o faimoasa actrita americana devenita printesa de Monaco. Langa ea, se odihneste si sotul ei, printul Rainier, cel care a dus Monaco la nivelul de stralucire si bogatie de astazi.
  3. Gradina de Trandafiri “Printesa Grace”. Una dintre marile atractii din Monaco este Jardin Exotique, dar aceasta costa. Daca aveti putini bani, puteti sa intrati in gradina de trandafiri dedicata de neconsolatul sot printesei Grace (aceasta a murit intr-un accident de masina). Situata in coltul de sud-est al principatului, la doi pasi de granita cu Franta, gradina de trandafiri este o oaza de liniste intr-un oras destul de agitat.
  4. Intra in cazino. Pentru multi este unicul motiv sa mergi la cazino… Aici s-au topit mari averi, nu prea cred ca s-au castigat prea multe, dar cazinoul din Monte Carlo este legendar. Ei bine, poti intra gratuit la parter, acolo unde se afla niste jocuri mecanice. Intrarea este gratuita, dar trebuie sa lasi la intrare aparatul foto, telefonul, sa nu fii in pantaloni scurti si alte cateva conditii). Daca vrei sa intri in zonele cu ruleta, black jack si alte distractii, te costa 10 euro, daca te limitezi insa la zona de la parter este gratuit. Daca vrei sa joci, ei, asta devine o alta poveste!
  5. Umbla pe traseul cursei de Formula 1. Cursa de la Monte Carlo este legendara. Este prima (si, pana de curand, unica) cursa in care sutele de cai-putere ale masinilor F1 se inghesuie pe strazile contorsionate ale unui oras, si nu pe o pista construita in acest scop. Evident, depasirile sunt mai rare, dar mult mai spectaculoase, iar traseul este cu adevarat greu. Daca esti fan Formula 1, vei descoperi cateva curbe faimoase, legendarul tunel din care tasnesc bolizii, dar si strazile pline de meandre pe care au gonit un Senna sau Michael Schumacher.

 Imagini Monaco

Obiective turistice Monaco - vedere panoramica

Monaco – vedere panoramica

Obiective turistice Monaco Catedrala

Catedrala monegasca

Catedrala din Monte Carlo: Mormant Grace Kelly

Mormantul lui Grace Kelly – Grimaldi, printesa de Monaco

Obiective turistice Monaco Cazino Monte Carlo

Cazinoul din Monte Carlo

Pe traseul F1 - Marele Premiu al Monaco

Pregatiri de Formula 1 – pe aici vor trece bolizii 🙂

Obiective turistice Monaco stradutele din Monte Carlo

Stradutele din cartierul vechi

Categorii:
Monaco · Top 5 gratis

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest