BREAKING: Air Canada anunta deschiderea rutelor directe Montreal – Bucuresti si Toronto – Bucuresti

Air Canada Rouge

Se discuta de cateva luni si era evident ca dupa ridicarea partiala a vizelor pentru cetatenii romani la 1 mai si totala de la 1 decembrie sa apara zboruri directe si iata ca in seara asta (dimineata in Canada), Air Canada a facut marele anunt, Cu incepere din iunie, Air Canada Rouge, subsidiara de vacante ale Air Canada va opera spre Bucuresti. Nu dintr-un singur oras canadian, ci din doua simultan – Toronto si Montreal. Zborurile sunt anuntate doar sezonier (de la inceput de iunie pana la inceputul lui octombrie 2018), dar, cine stie, daca merg bine, vor fi permanentizate. Iata amanuntele.

Montreal – Bucuresti 17:20 – 9:15 – de doua ori pe saptamana: luni & joi. Perioada operare: 7 iunie – 4 octombrie

Bucuresti – Montreal  11:30 – 14:05 – de doua ori pe saptamana: marti & vineri. Perioada operare: 8 iunie – 5 octombire

 

Toronto – Bucuresti 16:50 – 9:15 – de doua ori pe saptamana: marti & sambata. Perioada operare: 9 iunie – 6 octombrie

Bucuresti – Toronto 11:30 – 14:45 – de doua ori pe saptamana: miercuri & duminica. Perioada operare: 10 iunie – 7 octombrie

 

Biletele vor costa incepand cu 613 euro dus-intors (mult peste preturile obisnuite promotionale la companii gen Air France / KLM care de obicei vand Canada la circa 500 euro), dar cine stie vor fi ajustate la un moment dat.

Cursele vor fi operate cu avioane Boeing 767-300 Extended Range, capabil sa transporte 282 pasageri (24 in clasa business si 258 in clasa economy). Avioanele au o varsta cuprinsa intre 14,7 si 26,4 ani conform Plane Spotters.

Biletele au fost deja incarcate si poti fi cumparate de pe site-ul Air Canada.

 

Deci, dupa aproape un deceniu, de la retragerea Delta de pe aeroportul Otopeni, avem parte de primele rute aeriene transatlantice direct din Bucuresti. La mai multe !

Sursa informatii: aeronews.ro

Mai multe amanunte: Centrul Media Air Canada.

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

 • Camelia spune:

  Cam cat timp va dura o calatorie catre Canada?

 • Marian spune:

  Cat timp durează zborul? Pai noi nu suntem in schengen și avem liber fără vize in Canada? E cam neobisnuit

  • Imperator spune:

   Pai ce are Schengenul cu Canada ? Nici Statele Unite, nici Singapore, nici Japonia, nici Australia nu sunt in Schengen si cetatenii lor nu au nevoie de viza sa calatoreasca in Canada. Zborul o sa fie cam de 10 ore, nu e foarte lunga distanta.

  • TravelPouch spune:

   N’are a face nimic cu Schengenul, dar are a face totusi cu apartenenta Romaniei la Uniunea Europeana. Joi, 21 septembrie 2017, intre UE si Canada a intrat in vigoare un acord comercial (acordul CETA) care elimina o sumedenie de taxe vamale si liberalizeaza competitia intr-o droaie de domenii. Ca o consecinta a acestui acord, la care Romania este bineinteles parte pentru ca este stat membru UE, Canada a eliminat vizele de scurt sejur pentru cetatenii romani care calatoresc in Canada pentru perioade de cel mult trei luni, incepand din decembrie 2017.

   Cam asa sta treaba cu acordul CETA si cu vizele. Vad ca AirCanada a reactionat la doar 7 zile dupa ce acordul a intrat in vigoare. E de bine. Ma asteptam sa le ia mai mult.

 • Ana spune:

  Am vazut din comentarii pe net la Rouge ca este un low-cost si lumea se plange ca e foarte inghesuit scaunul. A calatorit cineva cu ei transatlantic?

  • TravelPouch spune:

   B767 cu care vor zbura pe ruta asta sunt in configuratie 2+3+2. Deci daca mai calatoresti cu cineva si stati pe locurie A,B, F, G va fi foarte confortabil.

   Spre comparatie, unele Dreamlinere, avioane mult mai noi, sunt in config 3+3+3, mult mai inghesuite.

   • Ana spune:

    Mersi de raspuns. Am facut o rezervare cu ei Budapesta-New York prin Toronto si voi zbura cu un 767-300ER, sper sa fie ok. Pretul a fost extraordinar 440 dolari pentru 2 persoane , deci 220 de persoana ! pentru anul viitor (mai). Mersi

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest