Marea Britanie ar putea introduce auto-izolarea obligatorie de 14 zile pentru englezi si straini la aterizarea in UK

Londra

Da, stiu ca este muuuult prea tarziu, dar in fine, se pare ca iata si Marea Britanie se alatura masurilor luate de zeci de tari de inca acum o luna si mai bine – oricine va ateriza pe aeroporturile din Regatul Unit vor trebui sa intre in auto-izolare verificata de autoritati pentru 14 zile – fie acasa (in caz ca e rezident UK sau sa inchirieze apartamente, garsoniera sau camera in hotelurile care ar accepta clienti care au potential COVID). Cei care vor viola ordinul de auto-izolare si nu vor fi gasiti la adresa anuntata poate fi amendat sau chiar primi cativa ani de inchisoare.

In toata perioada de cand a inceput pandemia, Marea Britanie a lasat accesul larg, fara nici o conditie, fara termoscanere (rapoarte contradictorii sustin ca singurul termoscaner din Regat este unul stricat la aeroportul Heathrow) si conform analizelor, cateva milioane de britanici si straini, multi purtatori de COVID au trecut ca prin branza prin aeroporturile tarii.

Planul a fost discutat in guvernul britanic conform Daily Mail inca de miercuri, dar probabil il asteapta pe Boris sa vina azi la birou pentru a-l implementa sau nu.

 

Daca aveti de gand sa zburati in perioada urmatoare in UK (din Romania, nu o sa puteti, pentru ca Romania a interzis zborurile spre UK, dar exista zboruri din mai multe alte tari), eu zic sa urmariti presa britanica pentru a nu avea surpriza sa va treziti in auto-izolare odata ajunsi acolo. In acest moment, daca reveniti din UK trebuie sa intrati in carantina institutionalizata timp de 14 zile in Romania.

 

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest