Blue Air renunta la zborurile spre Barcelona, Madrid, Castellon, Catania, Birmingham si altele. Cel putin pana in noiembrie.

01. Blue Air Larnaca

Daca ieri, v-am informat cu privire la zborurile si frecventele pe care Blue Air le introduce cu incepere de la 1 iulie 2020 cand compania romaneasca va reporni motoarele, astazi ma axez pe rutele pe care Blue Air le-a operat pana la criza COVID-19 sau pe care urma sa le opereze din aceasta vara si pe care le-au anulat. Aceste rute sunt anulate cel putin pana la 25 octombrie 2020, inceperea orarului sezonului de iarna pe care care compania inca nu l-a anuntat. Evident, se asteapta sa se vada cum mai evolueaza pandemia si restrictile aferente si, desigur sa vada si cat de mare poate fi cererea – toate companiile aeriene se asteapta la o cadere a traficului cu 40 – 50% chiar si in conditiile in care cea mai mare parte a restrictiilor ar fi ridicate. Deci, iata rutele anulate pentru sezonul de vara.

Bucuresti – Barcelona (Spania). Surprinzator, dar nu este una dintre rutele profitabile cam pentru nici o companie

Bucuresti – Birmingham (Marea Britanie).

Bucuresti – Bordeaux (Franta) – era o ruta sezoniera oricum

Bucuresti – Castellon (Spania) – o alta ruta sezoniera la care se renunta

Bucuresti – Catania (Italia). Una din rutele traditionale ale Blue Air

Bucuresti – Lisabona (Portugalia). Una din rutele obisnuite ale Blue Air, dar probabil cererea va fi foarte mica, fiind o ruta mai ales pentru turisti.

Bucuresti – Madrid (Spania). Surprinzator

Bucuresti – Munchen (Germania). Era una din rutele noi anuntate pentru vara aceasta, nu va mai fi lansata, nu e exact momentul sa lansezi rute noi, ci mai degraba sa elimini rute vechi neprofitabile.

 

Bacau – Atena (Grecia). Este una din rutele noi care urmau inaugurate in iunie. Cum ziceam, nu e momentul pentru rute noi

Bacau – Bologna (Italia). Bologna nu este o ruta profitabila pentru nici un operator aerian, dovada ca s-a taiat la greu de toata lumea

Bacau – Copenhaga (Danemarca). Ar fi fost o ruta noua, nu mai e cazul

Bacau – Larnaca (Cipru). Ar fi fost ruta noua, nu mai este lansata.

Bacau – Liverpool (Marea Britanie). Probabil, cerere mica

Bacau – Madrid (Spania). La pachet cu Bucurestiul

Bacau – Oslo (Norvegia). Ruta noua, nu se mai lanseaza

Bacau – Stuttgart (Germania). Ruta noua, nu se mai lanseaza

 

Iasi – Barcelona (Spania). La pachet cu Bucurestiul

Iasi – Verona (Italia). In general, rutele italiene sunt neprofitabile, in perioadele grele, sunt primele care trebuie taiate.

Un factor important este si daca va veni si ajutorul de stat promis. Daca acest ajutor nu va veni, este evident ca pentru supravietuire, vor fi efectuate restructurari majore.

Cum ziceam, aceste rute nu se mai regasesc in orarul de zboruri oficializat zilele acestea. Asta inseamna ca nu vor mai fi operate pana la 25 octombrie. Unele dintre ele s-ar putea sa revina, altele s-ar putea sa fie adaugate doar de la sfarsit de martie, altele vor disparea cu totul din orarul Blue Air. Si sincer, de abia astept sa public articole care sa inceapa „Blue Air anunta deschiderea rutei ….”. Dar astfel de articole vor fi extrem de rare (nu numai pentru Blue, ci si pentru Wizz, TAROM sau Ryan) in urmatoarele cateva luni bune…

Categorii:
Companii aeriene

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest